NaslovnicaIstaknutoSakrament prve svete pričesti

Sakrament prve svete pričesti

Na 6. uskrsnu nedjelju, 5. svibnja 2024. godine u crkvi Sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu pod svetom misom u 9.30 sati sakrament prve svete pričesti primilo 52 prvopričesnika, 31 dječak i 21 djevojčica. Prvu svetu pričest podijelio je gvardijan i župnik fra Mario Radman.
 

 
Svečano sveto misno slavlje svojim su pjevanjem obogatili članovi dječjega zbora “Ljiljani” pod ravnanjem prof. Tine Banovac, dok su u crkvi u klupama uz prvopričesnike bili i njihovi roditelji, braća i sestre, te uža rodbina.
U ime svih roditelja, majka Helena Pivac je pozdravila sve prvopričesnike i zaželjela im da spoznaju Božju milost u vremenu koje je ispred njih, da se uvijek oslanjaju na Njegovu snagu i zaštitu.
 

 
Sklopljenih ručica i s radošću na licu, praćeni glasovima dječjeg zbora „Ljiljani“, pristupali su stolu Kristovom i prvi put primili malu bijelu Hostiju, Hostiju ljubavi, Hostiju Života. Nakon svete pričesti, dragom Bogu i svima koji su im na bilo koji način pomogli da ova njihova radost bude potpuna, recitalom i pjesmom su uputili zahvale. A kad su svi zajedno zapjevali, njihovi dječji glasovi i dirljive riječi pjesme dotakli su mnoga srca, a i izmamili pokoju suzu.
Po završetku ovog susreta s Kristom u otajstvu kruha, župnik je zahvalio prije svega dragom Bogu, roditeljima i samoj djeci, ali i svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli svečanom odvijanju ovog misnog slavlja.
 
 
Zahvalnu riječ je uputio i prvopričesnik Alen Ejić u ime svih prvopričesnika, a pojedini prvopričesnici su uručivali darove svima koji su bili zaslužni u organizaciji slavlja prve pričesti
Zajednička fotografija koja će im ostati trajni spomen ovog trenutka, molitvenik i krunica te uspomena i svijeća koju će ponijeti svojim kućama neka im bude poticaj za trajno druženje s Kristom u osobnoj molitvi kako bi svojim životom bili svjedoci Nebeskog Oca koji ljubi i prašta.
 
Povezani članci

Najnovije vijesti