NaslovnicaNovostiIzborni kapitul mjesnog bratstva OFS-a, Šibenik–Šubićevac

Izborni kapitul mjesnog bratstva OFS-a, Šibenik–Šubićevac

IZBORNI KAPITUL MJESNOG BRATSTVA OFS-a “ Sv. Ante Padovanski” Šibenik – Šubićevac održan je u subotu, 11. studenog 2023. godine u prostorijama Franjevačkog samostana Sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu s početkom u 16.00 sati.
Predsjedatelj Izbornog kapitula mjesnoga bratstva je bio Područni ministar, Ante Labor, OFS i predsjednik Konferencije područnih duhovnih asistenta fra Stipe Nimac, OFM u ime Crkve.
 
Na izbornom kapitulu izabrano je novo Vijeće mjesnog bratstva OFS-a ”Sv. Ante Padovanski” Šibenik – Šubićevac koje će obavljati svoju službu u narednome trogodišnjem mandatu (2023. – 2026.).
Sastav Vijeća je sljedeći:
  • Nevena Jakelić, OFS, ministra,
  • Ivica Ercegović, OFS, zamjenik ministre,
  • Helena Pivac, OFS, tajnica,
  • Senka Rak, OFS, blagajnica,
  • Mirjam Tomljanović, OFS, povjerenica za formaciju,
  • Ivica Škenber, povjerenik za Framu.
Član Vijeća je i fra Mario Radman, OFM, duhovni asistent (gvardijan i župnik).
 
Molitva izabranog Vijeća:
Mi, članovi Vijeća Mjesnog bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) ”Sv. Ante Padovanski” iz Šibenika – Šubićevac prihvaćamo ovu odgovornost i službu upravljanja. Pred Svemogućim Bogom obećajemo da ćemo svakodnevno živjeti evanđelje po nadahnuću našeg Serafskog Oca svetoga Franje Asiškog i vršiti našu službu najbolje što možemo.
Tražimo vodstvo Duha Svetoga i suradnju sve braće i sestara ovog bratstva, kako bismo zajedno, kao Franjevačka obitelj, bili svjedoci evanđelja i oruđe mira te izgrađivali bratskiji i evanđeoskiji svijet da bi se ostvarivalo Kraljevstvo Božje.
Izabrani su također delegat i zamjenik delegata za područnu razinu OFS-a koji će sudjelovati na područnim kapitulima tijekom trogodišnjeg mandata (2023. – 2026.):
Ljilja Morić, OFS, delegat,
Ana Paić Karega, OFS, zamjenica delegata.
Nakon izbornog kapitula uslijedila je sveta misa u 18 sati a nakon mise je održan Agape kojeg su pripremili članovi Mjesnog bratstva OFS-a „Sv. Ante Padovanski” Šibenik – Šubićevac.
 
Povezani članci

Najnovije vijesti