NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (12. – 19. studenoga 2023.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (12. – 19. studenoga 2023.)

Svete mise nedjeljom: 9.30 sati (župna misa), 11.00 sati (dječja-obiteljska misa) 18.00 sati (misa za mlade)

32. nedjelja kroz godinu

Svete mise preko tjedna svaki dan u: 7 i 18 sati. Gospina krunica u 17.30 sati.

PONEDJELJAK

(13. studenoga)

Kateheza za 7. razred u 16 sati.

Pomoć pri učenju iz Engleskog jezika – u 18.30 sati.

Franjevačka mladež – FRAMA u 20.30 sati.

UTORAK

(14. studenoga)

Blagdan sv. Nikole Tavelića, našeg prvog hrv. sveca, mučenika. Posebno se slavi u nacionalnom svetištu u crkvi sv. Frane. Svečana sveta misa u 18 sati, a procesija započinje u 17.30 sati.

Radionica kreativnog plesa i pokreta za djecu u 17 sati.

Likovno–kreativna radionicu u 18 sati.

Dječji zbor ”Ljiljani” probe u 19 sati.

Nakon večernje mise molimo zavjetnu molitvu pred relikvijama sv. Ante.

SRIJEDA

(15. studenoga)

16. OBLJETNICA POSVETE SAMOSTANSKE CRKVE u srijedu, 15. 11. 2023. Svečano euharistijsko slavlje u 18 sati predvodi fra Ante Jurić, pastoralni suradnik u župi Čvrljeno. U 17 sati molitva GOSPINE KRUNICE i prilika za svetu ispovijed, u 17. 30 sati KATEHEZA za roditelje kandidata za prvu pričest i krizmu. Geslo ovogodišnje svetkovine glasi: ”Ne bojte se! Otvorite, štoviše, širom otvorite vrata Kristu”, sv. Ivan Pavao II. U tom geslu pozivamo vjernike na obljetnicu posvete samostanske crkve. Nakon euharistijskog slavlja domjenak i druženje, u organizaciji naših župljana. Pozivamo domaćice da se odazovu i pripreme delicije za ovu prigodu.
ČETVRTAK

(16. studenoga)

Kateheza za kandidate Prve pričesti u 10 i 16 sati.

Klanjanje pred Presvetim Sakramentom nakon večernje mise.

PETAK

(17. studenoga)

Blagdan sv. Elizabete Ugarske, zaštitnice OFS-a. Preko večernje mise molimo večernju molitvu od samog blagdana.

Kateheza za kandidate svete Krizme u 16 sati.

Pomoć pri učenju iz matematike:

5. razred u 17 sati;

6.,7. i 8. razred u 18 sati.

SUBOTA

(18. studenoga)

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE DOMOVINSKOG RATA I DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE. Poziva Vas na 32. obljetnicu OBRANE VUKOVARA, pod ovogodišnjim geslom:  MOJ IZBOR I U DOBRU I U ZLU.

U 17.30 sati Gospina krunica, u 18 sati sveta misa preko koje ćemo se pomoliti za sve stradale u domovinskom ratu, posebno za žrtve Vukovara i Škabrnje. Nakon mise učinit ćemo MIMOHOD sa lampionima. Pozivamo sve župljane da dođu i ponesu lampione, isto tako da izvjese hrvatsku trobojnicu i upale svijeće za sve žrtve Vukovara i Škabrnje.

 

Ostale obavijesti:

  • Pozivamo roditelje i djecu ovogodišnjih kandidata za Prvu pričest i Krizmu da na naš DRUGI RODITELJSKI–MOLITVENI SUSRET, u samoj proslavi svetkovine Posvete crkve i Dan samostana, u srijedu, 15. studenoga 2023. Program započinje u 17 sati krunicom i prilikom za svetu ispovijed, u 17.30 sati kateheza, a u 18 sati svečano euharistijsko slavlje. Nakon mise u dvorani je predviđeno druženje.
  • BLAGOSLOV OBITELJI. Dragi župljani, poštovane obitelji, zbog opravdanih razlogaove godine blagoslov obitelji neće biti kako smo do sada uobičavali da župnik pohodi svaku obitelj, nego godišnji blagoslov u našoj župi organizirat ćemo po ovom modelu.
  • Obitelji ili njihovi predstavnici dolaze u crkvu sv. Ante Padovanskog, gdje ćemo slaviti večernju misu u 18 sati i na kraju mise ćemo blagosloviti nazočne. To ćemo učiniti od 11. do 16. prosinca 2023. Za svaki dan su određene ulice odnosno kvartovi kada će obitelji trebati doći na blagoslov, u slučaju da obitelji ne odgovara predviđeni datum mogu doći u bilo koji datum u tom tjednu. Program započinje u 17.30 sati molitvom Gospine krunice i prilikom za sakrament svete ispovijedi.
  • Na kraju svete mise i blagoslova možete preuzeti blagoslovljenu vodu i sol (u već pripremljenim bočicama), katolički kalendar u izdanju našeg Samostana i Župe, blagoslovnu molitvu te sličicu za vrata obiteljskog doma. Po zagovoru sv. Ante, neka vas blagoslovi svemogući Bog. Hvala na razumijevanju!
  • Nakane molitve krunice: pon – za obraćenja grešnika i muškaraca; uto – protiv psovke i ovisnosti; sri – za mir u svijetu i naše obitelji; čet – za svećenike i duhovna zvanja; pet – za nerođene i protiv pobačaja; sub – za djecu i mlade; ned– za bolesne, nemoćne, patnike i duše u čistilištu.
Povezani članci

Najnovije vijesti