NaslovnicaIstaknutoRaspored bogoslužja i obavijesti (5. – 12. svibnja 2024.)

Raspored bogoslužja i obavijesti (5. – 12. svibnja 2024.)

Četvrtak (9. 5.): Svetkovina Uzašašća Gospodinova

Petak (10. 5.): Bl. Ivan Merz (Spomendan)

Svete mise preko tjedna: 7 i 19 sati.

ŠESTA NEDJELJA USKRSA

 

NEDJELJA

(5. svibnja)

U našoj župi je danas slavlje Prve Pričesti s početkom u 9.30 sati. Stoga, svete mise su: 7 i 19 sati. Uključimo u svoje molitve naše ovogodišnje prvopričesnike i njihove obitelji.

Svibanjska pobožnost u čast BDM u 18.30 sati.

PONEDJELJAK

(6. svibnja)

Kateheza za predkrizmanike u 17 sati.

Pomoć pri učenju iz matematike za 4. razred OŠ u 17 sati.

Roditelji vratiti prvopričesničke haljine, vjenčiće i pojaseve u 18 sati.

Pomoć pri učenju iz Engleskog jezika u 18.30 sati.

Svibanjska pobožnost u čast BDM u 18.30 sati.

Probe za mješoviti župni zbor ”sv. Ante” u 19.30 sati.

Franjevačka mladež – FRAMA u 20.30 sati.

UTORAK

(7. svibnja)

POBOŽNOST “13 UTORAKA SV. ANTE“. 8/13. O milostivi sv. Ante

Molitveno-liturgijski program:

– 7.30-18 sati Cjelodnevno klanjanje 

 17.30 sati Svibanjska pobožnost u čast BDM

– 18.00 sati  Molitva sv. krunice i litanije sv. Ante

– 18.30 sati  Večernja u čast sv. Ante i prilika za ispovijed

– 19.00 sati  Sveta misa s prigodnom propovijedi.

Osmi utorak predvodi fra Jakov Begonja, župnik u Mirlović Zagori. Svetu misu animiraju mladi iz Ražina. Nakon večernje mise molimo posvetnu molitvu i prilika za čašćenje relikvija sv. Ante.

Radionica kreativnog plesa i pokreta za djecu u 17 sati.

Likovno-kreativna radionica u 18 sati.

Probe pjevanja za Dječji zbor ”Ljiljani” u 19 sati.

SRIJEDA

(8. svibnja)

Susret Marijine legije u 17.30 sati.

Pomoć pri učenju iz Hrvatskog jezika za 5. razred (prva i treća srijeda u mjesecu) i 6. razred (druga i četvrta srijeda u mjesecu) u 18 sati.

Pomoć pri učenju iz Kemije za 7. i 8. razred u 18 sati.

Radionica šaha za djecu, ŠAH-MAT u 18.30 sati.

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 18 sati. 

Svibanjska pobožnost u čast BDM u 18.30 sati.

ČETVRTAK

(9. svibnja)

Prvopričesnici dolaze na ispovijed u 10 i 17 sati u crkvi sv. Ante.

Radionica kreativnog plesa i pokreta za djecu u 17 sati.

Svibanjska pobožnost u čast BDM u 18.30 sati.

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise.

PETAK

(10. svibnja)

Kateheze za krizmanike u 17 sati.

Svibanjska pobožnost u čast BDM u 18.30 sati.

Započinje DEVETNICA DUHU SVETOM. Nakon večernje mise će biti pobožnost Duhu Svetom. Nakana devetnice: za duhovno preporođenje župe.

Susret sa roditeljima ovogodišnjih krizmanika i dogovor za oko slavlja sv. krizme, a početak susreta je u 19.30 sati u crkvi.

 

SUBOTA

(11. svibnja)

Proslava Svetog Spasa u Vrhrici – Cetina kod izvora rijeke Cetine 11. svibnja 2024. godine, subota poslije svetkovine Uzašašća 10.30 sati procesija i blagoslov polja, misa pred crkvom Sv. Spasa propovijeda fra Mario Radman, gvardijan i župnik u Šibeniku–Šubićevac. Poslije mise blagoslov automobila, traktora i motora.
NEDJELJA

(12. svibnja)

SEDMA NEDJELJA USKRSA. Udruga sv. Vinka Paulskog povodom Majčinog dana organizira HUMANITARNU AKCIJU nakon svetih misa u 11 i 19 sati.

 

OSTALE OBAVIJESTI:

  • SVIBANJSKA POBOŽNOST se odnosi na posebne molitve i druge pobožnosti kojima se tijekom svibnja časti Blažena Djevica Marija. Neka molitva Krunice ispuni i ovaj mjesec svibanj. U crkvi sv. Ante, Svibanjska pobožnost svaki dan od 18.30 sati, koju predvodi svećenik, u 19 sati večernja sveta misa s prigodnom propovijedi. Pozivamo djecu, mlade, roditelje i ostale vjernike da se uključe u svibanjsku pobožnost.
  • Dragi vjernici i štovatelji sv. Ante,pozivamo vas na sudjelovanje u pobožnosti 13 utoraka svetom Anti. Svaki utorak do proslave sv. Ante Padovanskog (13. lipnja) molimo pobožnost za njegov zagovor. Svakog utorka imamo MOLITVENO – LITURGIJSKI PROGRAM koji započinje: od 30 – 18 sati – Cjelodnevno klanjanje;18 sati – Molitva sv. krunice i litanije sv. Ante; 18.30 sati – Večernja u čast sv. Ante i prilika za ispovijed; 19 sati – Sveta misa s prigodnom propovijedi; 20 sati – Čašćenje relikvija. Kroz svaki utorak razni propovjednici će nas uvoditi u život sv. Ante. Molimo zajedno 13 utoraka krunicu na čast svetog Ante Padovanskog s nakanom da nas Bog njegovim zagovorom udijeli mir našem svijetu i učvrsti vjeru u našim obiteljima.
  • Udruga sv. Vinka Paulskog organizira prikupljanje nekvarljivih namirnica, prašak za robu i higijenske potrepštine. Svakog 13-tog u mjesecu u terminu 18 – 19 sati u prostorijama naše udruge ispod crkve sv. Ante Padovanskog na Šubićevcu. Odjeću i obuću molimo ne nositi. Zahvalni smo na svakoj donaciji.
  • Nakane krunice: ponza obraćenja grešnika i muškaraca; utoprotiv psovke i ovisnosti; sriza mir u svijetu i naše obitelji; četza svećenike i duhovna zvanja; petza nerođene i protiv pobačaja; subza djecu i mlade; ned – za bolesne, nemoćne, patnike i duše u čistilištu. Ovim nakanama kao župna zajednica uključujemo molitvene nakane u ‘Godini molitve’ u našoj šibenskoj biskupiji za mjesec svibanj: molitva za prvopričesnike i krizmanike.
Povezani članci

Najnovije vijesti