RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (9. – 16. rujna 2018.)

Dvadeset i treća nedjelja kroz god.

 

UTORAK

(11. rujna)

U utorak je susret za članove Franjevačkog Svjetovnog Reda-OFS. Susret počinje u 19.30 sati u samostanskoj dvorani. Pozivamo sve one koji žele postati simpatizeri i koji žele rasti u franjevačkoj duhovnosti da dođu u Franj. Svjetovni Red.
 

SRIJEDA

(12. rujna)

Presveto Ime Bl. Djevice Marije (Spomendan)

Poslije večernje mise je susret ČITAČA. Pozivamo sve vjernike koji žele    razmišljati i produbljivati svoju vjeru kroz Božju Riječ da dođu na susret.

ČETVRTAK

(13. rujna)

Sv. Ivan Zlatosuti, biskup i crkveni naučitelj (Spomendan)

Redovito župno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise koja je u 19h u crkvi sv. Ante. Molitva će biti za naše obitelji.       

 

PETAK

(14. rujna)

BLAGDAN UZVIŠENJA SV. KRIŽA  –  poslije večernje sv. mise pobožnost čašćenja svetoga križa.

U petak za sve učenike, prigodom početka nove školske i vjeronaučne godine sakrament svete ispovijedi u 19.30h. Molimo roditelje da o tome povedu računa i djeci napomenu o svetoj ispovijedi.

 

SUBOTA

(15. rujna)

Spomendan Bl. Djevice Marije Žalosne

U subotu u franjevačkoj crkvi Presvetog Otkupitelja u Splitu na Trsteniku s početkom u 10.30h bit će svečano zavjetovanje četvorice mladih fratara.

Uključi te ih u svoje molitve da ustraju na započetom putu.

 

NEDJELJA

(16. rujna)

U nedjelju 16. rujna župa hodočasti u SOLIN I SINJ prigodom TREĆEG NACIONALNOG SUSRETA HRVATSKIH KATOLIČKIH OBITELJI. Oni koji su se prijavili polazak je u 6.30h ispred samostana, a koji nisu još uplatiti molimo da to učine poslije svetih misa. Cijena autobusa je 60 kn.
  • Odrasli koji bi željeli primiti sakramente kršćanske inicijacije (krštenje, krizmu, pričest), mogu se prijaviti do početka mjeseca listopada u župni ured i dogovoriti početak kateheze odnosno priprave za primanje sv. sakramenata. Kateheze za Katekumenat počinju u četvrtak, 13. rujna u 20h na Baldekinu.

 

  • Osmaši, srednjoškolci i studenti mogu se upoznati s druženjima mladih u župi – Frama, koji žele poput sv. Franje Asiškoga naučiti sretno živjeti. Susreti se održavaju petkom u 20.30 sati.

 

  • Djeca koja žele postati ministranti, službenici Božjeg oltara, mogu se prijaviti u ministrantsku zajednicu naše župe. Ministrantski su susreti subotom u 11 sati.

 

  • Pozivamo sve koji vole pjevati da se prijave u naše pjevačke zborove (dječji, mladi i odrasli) prema rasporedu: Dječji zbor ”Ljiljani”, u srijedu, 19. 9. u 17.30h; Zbor mladih nedjeljom u 19h, Zbor sv. Ante u srijedu, 17h. Pozivamo i druge, osobito djecu i mlade, da se priključe zborovima te pjevanjem uzveličaju misna slavlja. ”Tko pjeva, dvaput moli”

 

  • Naš župni caritas promiče djelotvornu kršćansku ljubav prema najpotrebnijima u našoj župi. Primanje stranka: utorkom od 17 do 19 sati. Svakog 13 u mjesecu dijeli se hrana. Svoje novčane priloge za Caritas možete ostaviti u caritasovu škrabicu ili donijeti u caritasov ured utorkom. Namirnice i hranu za potrebne možete također dostaviti u ured. S obzirom da nas često pitate što je najpotrebnije, u nastavku Vam dajemo popis trenutno hitnih potrepština: konzerve (pelat, biži, grah, paštete…), tjestenina, riža, palenta, ječam, leća, juha iz vrećice, umaci, mlijeko, kava, čaj, keksi, čajni kolutići, dvopek, higijenska sredstva (wc papir, šampon, sapun, pasta za zube). Brašna, šećera i ulja trenutno imamo dovoljno. Odjeća se do daljnjega ne prima!

 

  • U ponedjeljak, 17. rujna u 18 sati susret s djecom koja započinju pripravu za prvu pričest i s njihovim roditeljima. U ponedjeljak, 17. rujna u 19.30 sati susret s kandidatima za svetu krizmu i njihovim roditeljima.

 

  • Upis u Likovnu – kreativnu radionicu za dobni uzrast od god. do 9. god. i Dramsku skupinu za dobni uzrast od 10. do 14. god. Roditelji koji se zainteresirani da njihova djeca pohađaju radionicu mogu uzeti UPISNICU sa stolića za duhovni tisak i doći sa djecom na prvi susret u petak, 5. listopada 2018. u 17h u župnu dvoranu.

 

Od KATOLIČKOG TISKA: Glas Koncil