NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (16. – 23. rujna 2018.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (16. – 23. rujna 2018.)

Dvadeset i četvrta nedjelja kroz god.

 

NEDJELJA

(16. rujna)

Župa hodočasti u SOLIN I SINJ prigodom TREĆEG NACIONALNOG SUSRETA HRVATSKIH KATOLIČKIH OBITELJI. Oni koji su se prijavili polazak je u 6.30h ispred samostana. Sv. Misa u župi će biti samo u 19h.
PONEDJELJAK

(17. rujna)

BLAGDAN RANA SV. FRANJE ASIŠKOGA.

Prvi ovogodišnji susret s kandidatima za Prvu Pričest i njihovim roditeljima u 18 h

Prvi ovogodišnji susret s kandidatima za Sv. Potvrdu i njihovim roditeljima u 19.30 h

UTORAK

(18. rujna)

Sv. Josip Kupertinski, prezbiter (spomendan)

Članovi Franjevačkog Svjetovnog Reda-OFS imaju susret u 19.30 sati. Pozivamo sve one koji žele postati simpatizeri i koji žele rasti u franjevačkoj duhovnosti da dođu u Franj. Svjetovni Red.

 

SRIJEDA

(19. rujna)

Iza večernje mise je susret ČITAČA. Pozivamo sve vjernike koji žele razmišljati i produbljivati svoju vjeru kroz Božju Riječ da se uključe na susrete.
ČETVRTAK

(20. rujna)

Sv. Andrija Kim Taegon i drugovi, mučenici (spomendan)

Večernju svetu misu animirat će nam novaci (mladi fratri koji su godinu dana na kušnji) iz raznih franjevačkih provincija njih 27. Iza mise će biti klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, molit ćemo za nova duhovna zvanja.

 

PETAK

(21. rujna)

Sv. Matej, apostol i evanđelist (blagdan).

Družba sestara franjevki od Bezgješne pozivaju na euharistijsko slavlje u crkvi sv. Lovre u 18h, u prigodi 312. obljetnice preminuća i 392. rođenja službenice Božje majke Klare Žižić njihove utemeljiteljice. Predvoditelj misnog slavlja je šibenski biskup mons. Tomislav Rogić.

 

SUBOTA

(22. rujna)

Liturgija kvarti.

Ministranti u subotu u 11h. Pozivamo djecu da se pridruže.

U sklopu devetnice sv. Mihovilu, misa za mlade u katedrali u 19h i procesija od katedrale do tvrđave sv. Mihovil. Pozivamo mlade da se uključe.

 

NEDJELJA

(23. rujna)

U nedjelju preko svetih misa u 10 i 19 sati zazivamo Duha Svetoga nad učenike i nastavnike, te molimo za blagoslovljen početak školske i vjeronaučne godine. Molimo djecu da donesu svoje školske torbe i udžbenike na blagoslov.

 

 

  • Odrasli koji bi željeli primiti sakramente kršćanske inicijacije (krštenje, krizmu, pričest), mogu se prijaviti do početka mjeseca listopada u župni ured i dogovoriti početak kateheze odnosno priprave za primanje sv. sakramenata. Kateheze za Katekumenat su četvrtkom, u 20h na Baldekinu u župi Srca Isusova.
  • Osmaši, srednjoškolci i studenti mogu se upoznati s druženjima mladih u župi – Frama, koji žele poput sv. Franje Asiškoga naučiti sretno živjeti. Susreti se održavaju petkom u 20.30 sati.
  • Pozivamo sve koji vole pjevati da se prijave u naše pjevačke zborove (dječji, mladi i odrasli) prema rasporedu: Dječji zbor ”Ljiljani”, u srijedu, u 17.30h; Zbor mladih nedjeljom u 19h, Zbor sv. Ante u srijedu, 18.30h. Uzveličajte naša misna slavlja. ”Tko pjeva, dvaput moli”.
  • Upis u Likovnu – kreativnu radionicu za dobni uzrast od god. do 9. god. i Dramsku skupinu za dobni uzrast od 10. do 14. god. Roditelji koji se zainteresirani da njihova djeca pohađaju radionicu mogu uzeti UPISNICU sa stolića za duhovni tisak i doći sa djecom na prvi susret u petak, 5. listopada 2018. u 17h u župnu dvoranu.
  • Naš župni caritas promiče djelotvornu kršćansku ljubav prema najpotrebnijima u našoj župi. Primanje stranka: utorkom od 17 do 19 sati. Svakog 13 u mjesecu dijeli se hrana. Svoje novčane priloge za Caritas možete ostaviti u caritasovu škrabicu ili donijeti u caritasov ured utorkom. Namirnice i hranu za potrebne možete također dostaviti u ured. S obzirom da nas često pitate što je najpotrebnije, u nastavku Vam dajemo popis trenutno hitnih potrepština: konzerve (pelat, biži, grah, paštete…), tjestenina, riža, palenta, ječam, leća, juha iz vrećice, umaci, mlijeko, kava, čaj, keksi, čajni kolutići, dvopek, higijenska sredstva (wc papir, šampon, sapun, pasta za zube). Brašna, šećera i ulja trenutno imamo dovoljno. Odjeća se do daljnjega ne prima!
  • Povodom obljetnice osnutka Društva, kao i 22. obljetnice smrti biskupa Srećka Badurine, Hrvatsko katoličko društvo prosvjetnih djelatnika “Biskup Srećko Badurina” organizira 4. po redu ”Dane biskupa Srećka Badurine”. Ovogodišnji program započinje u ponedjeljak, 17. rujna 2018. sv. misom za poginule branitelje i pokojnog biskupa Srećka u katedrali s početkom u 11 sati. Navečer istog dana u 20 sati na Trgu Ivana Pavla II (Mala Loža) naša poznata teatrologinja i kazališna kritičarka prof. dr. sc. Sanja Nikčević upriličit će kazališni mozaik na temu Slika Domovinskog rata u hrvatskom kazalištu 1990. – 2016. U utorak 18. rujna na Maloj Loži u 20 sati ’emisija uživo” pod nazivom Kako Bog zapovida održat će ekipa najpoznatije katoličke emisije ‘Božanstvena komedija’ s Laudato.tv, a poseban gost poznati glazbenik Ante Cash. Oni će se na sebi svojstven način predstaviti te kroz priču, skečeve i video uratke obraditi i aktualizirati Deset Božjih zapovijedi.
  • U Šibenskoj biskupiji je ponovno otvoreno Bračno i obiteljsko savjetovalište (BIOS-Život). Voditeljica savjetovališta je gospođa Marija Fridrich. Adresa je Fausta Vrančića 10 u Šibeniku, kod Nove crkve u staroj gradskoj jezgri. Radno vrijeme: jedan tjedan prijepodne, drugi popodne, naizmjenice: Ponedjeljak, srijeda i četvrtak: od 9 do 13h —- od 16 do 20h. Osnovna zadaća (BIOS –Život) je biti na raspolaganju zaručničkim i bračnim parovima koji traže savjet i pomoć.

 

Od KATOLIČKOG TISKA: Glas Koncil.

Povezani članci

Najnovije vijesti