NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (23. – 30. rujna 2018.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (23. – 30. rujna 2018.)

Dvadeset i peta nedjelja kroz god.

NEDJELJA

(23. rujna)

Preko svetih misa u 10 i 19 sati biti će zaziv Duha Svetoga nad učenike, nastavnike, profesore, te molimo za blagoslovljen početak školske i vjeronaučne godine.

Molimo djecu da donesu svoje školske torbe i udžbenike na blagoslov.

PONEDJELJAK

(24. rujna)

DAN MUČENIKA PROVINCIJE. Na ovaj dan članovi Provincije Presvetog Otkupitelja žele obnoviti uspomenu na 44 fratra koja su ubijena u razdoblju od 1942. do 1948. godine, moliti se Bogu za njih i da oni zagovaraju današnje fratre da ustraju u vjeri prema Bogu i hrvatskom narodu. Stoga, preko večernje svete u 19h u crkvi sv. Ante imati molitvu za ubijene franjevce, a u 18.30h će biti sveta krunica.
UTORAK

(25. rujna)

Članovi Franjevačkog Svjetovnog Reda-OFS imaju susret u 19.30 sati. Pozivamo sve one koji žele postati simpatizeri i koji žele rasti u franjevačkoj duhovnosti da dođu u Franj. Svjetovni Red.
 

SRIJEDA

(26. rujna)

Biblijska zajednica (ČITAČI), poslije večernje mise imaju svoj susret u župnoj dvorani. Pozivamo sve vjernike koji žele razmišljati i produbljivati svoju vjeru kroz Božju Riječ da se priključe.
ČETVRTAK

(27. rujna)

Sv. Vinko Paulski, prezbiter (spomendan)

Redovito klanjanje pred Presvetim oltarskim Sakramentom, poslije večernje mise koja je u 19h u crkvi sv. Ante.

 

PETAK

(28. rujna)

Zajednica mladihFranjevačka mladež (Frama) naše župe nastavljaju redovite susrete petkom u 20.30 sati.  Pozivamo mlade da se pridruže Frami.
 

SUBOTA

(29. rujna)

  Blagdan sv. arkanđela Mihovila, Gabrijela i Rafaela.

Sv. Mihovil je zaštitnik našeg grada Šibenika i Šibenske biskupije. Svečana procesija  gradom započinje u 10h od Katedrale, a misu predslavi mons. Jure Bogdan, vojni ordinarij.

 

NEDJELJA

(30. rujna)

Spomendan sv. Jeronima, prezbiter i crkv. nauč.

Posebno ga slavi župa Meterize kao svoga zaštitnika. Svečana sv. misa s procesijom započinje u 18h koju predslavi fra Jerko Kolovrat, župni vikar Gospe van Grada.

Župa se za proslavu priprema trodnevnicom koja započinje u četvrtak, 27. rujna 2018.

 

 Započinje župni vjeronauk za prvopričesnike i krizmanike. Prvopričesnici četvrtkom u 10 i 17h), ovisno o smjeni djece. Krizmanici dolaze petkom u 16.30h.

 

  • Odrasli koji bi željeli primiti sakramente kršćanske inicijacije (krštenje, krizmu, pričest), mogu se prijaviti do početka mjeseca listopada u župni ured i dogovoriti početak kateheze odnosno priprave za primanje sv. sakramenata. Kateheze za Katekumenat su četvrtkom, u 20h na Baldekinu u župi Srca Isusova.
  • Pozivamo sve koji vole pjevati da se prijave u naše pjevačke zborove (dječji, mladi i odrasli) prema rasporedu: Dječji zbor ”Ljiljani”, u srijedu, u 17.30h; Zbor mladih nedjeljom u 19h, Zbor sv. Ante u srijedu, 18.30h. Uzveličajte naša misna slavlja. ”Tko pjeva, dvaput moli”.
  • Upis u Likovnu – kreativnu radionicu za dobni uzrast od god. do 9. god. i Dramsku skupinu za dobni uzrast od 10. do 14. god. Roditelji koji se zainteresirani da njihova djeca pohađaju radionicu mogu uzeti UPISNICU sa stolića za duhovni tisak i doći sa djecom na prvi susret u petak, 5. listopada 2018. u 17h u župnu dvoranu.
  • Naš župni caritas promiče djelotvornu kršćansku ljubav prema najpotrebnijima u našoj župi. Primanje stranka: utorkom od 17 do 19 sati. Svakog 13 u mjesecu dijeli se hrana. Svoje novčane priloge za Caritas možete ostaviti u caritasovu škrabicu ili donijeti u caritasov ured utorkom. Namirnice i hranu za potrebne možete također dostaviti u ured. S obzirom da nas često pitate što je najpotrebnije, u nastavku Vam dajemo popis trenutno hitnih potrepština: konzerve (pelat, biži, grah, paštete…), tjestenina, riža, palenta, ječam, leća, juha iz vrećice, umaci, mlijeko, kava, čaj, keksi, čajni kolutići, dvopek, higijenska sredstva (wc papir, šampon, sapun, pasta za zube). Brašna, šećera i ulja trenutno imamo dovoljno. Odjeća se do daljnjega ne prima!
  • U Šibenskoj biskupiji je ponovno otvoreno Bračno i obiteljsko savjetovalište (BIOS-Život). Voditeljica savjetovališta je gospođa Marija Fridrich. Adresa je Fausta Vrančića 10 u Šibeniku, kod Nove crkve u staroj gradskoj jezgri. Radno vrijeme: jedan tjedan prijepodne, drugi popodne, naizmjenice: Ponedjeljak, srijeda i četvrtak: od 9 do 13h —- od 16 do 20h. Osnovna zadaća (BIOS –Život) je biti na raspolaganju zaručničkim i bračnim parovima koji traže savjet i pomoć.
  • Molitvena inicijativa ”40 dana za život” veće po sedmi put pokreće molitvu u gradu Šibeniku pred Općom bolnicom Šibenik od srijede 26. rujna do nedjelje 4. studenoga 2018. Molitva i bdijenje će se održavati svaki dan od 8 do 20 sati. Molimo župljane da se uključe u molitvu i neka ovaj početak bude kraj pobačaju u tvome gradu.

 

Od KATOLIČKOG TISKA:

Glas Koncil, List ”Marija”, Glasnik Mira

Povezani članci

Najnovije vijesti