NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (7. – 14. ožujka 2021.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (7. – 14. ožujka 2021.)

TREĆA KORIZMENA NEDJELJA – BEZIMENA

Svete mise nedjeljom u: 9.30 sati (župna misa), 11 sati (dječja/obiteljska) i

18 sati (misa za mlade). Svete mise preko tjedna u: 7 sati i 18 sati.

Pola sata prije večernje mise se moli sv. krunica.

Svakog petka u korizmi križni put u 17.15h. 

 

NEDJELJA

(7. ožujka)

3. KORIZMENA NEDJELJA. Nedjelja solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini. Prilozi u milostinji idu za njihovu pomoć!
PONEDJELJAK

(8. ožujka)

FRAMA u 20.30 sati.
UTORAK

(9. ožujka)

Svakog utorka navečer u 18 sati slavimo svetu misu za sve žive i pokojne štovatelje sv. Ante.
SRIJEDA

(10. ožujka)

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 17.15 sati.  OSMI DAN DEVETNICE.

Probe dječjeg zbora ”Ljiljani” u 19 sati.

ČETVRTAK

(11. ožujka)

Kateheza za prvopričesnike u 10 i 16 sati.

Kongregacija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata objavila je Dekret o misi u vrijeme pandemije. Naša župa za završetak pandemije moli svakog četvrtka na misi u 18h. Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise. Animira bend TALITA KUM.

PETAK

(12. ožujka)

4. KORIZMENI PETAK. Pobožnost križnog puta u 17.15 satipredvodi naša FRAMA. Svetu misu s prigodnom propovijedi u 18 sati predvodi ovogodišnji korizmeni propovjednik fra ANTE AKRAP, prof. na KBF-u u Splitu. Pozivamo djecu, mlade, roditelje i sve vjernike da se uključe u korizmenu duhovnu obnovu.

Kateheza za krizmanike u 10 sati.

SUBOTA

(13. ožujka)

Ministranti u 11 sati.

Vjeronauk za predkrizmanike 7. razred u 16 sati.

NEDJELJA

(14. ožujka)

ČETVRTA KORIZMENA NEDJELJA. 

OSTALE OBAVIJESTI:

  • Godišnji blagoslov i pohod obiteljima. U župi traje blagoslov obitelji. Svećenik će pohoditi one obitelji koje su se prijavile za prvi model.
  • “Dođite k Josipu”! Svake srijede molimo pobožnost sv. Josipu u 17.15 sati i svakog 19. u mjesecu. Trenutno se nalazimo u devetnici devet srijeda, prije same svetkovine sv. Josipa.
  • Volonteri caritasa pozivaju: neka naša korizmena odricanja pomognu siromašnima! Stoga, danas (nedjelja, 7. 3.) pola sata prije svetih misa naši volonteri skupljaju hranu u prostorijama župnog caritasa, za naše korisnike.
  • Inicijativa 40 dana za životorganizira molitvu za nerođene ispred šibenske bolnice od 8 do 20 sati.
  • POBOŽNOST 13 UTORAKA SV. ANTI“Per Antonium ad Jesum (Po Anti k Isusu.)” ovo su riječi što ih je izrekao papa Pijo XI. prigodom sedme stogodišnjice od smrti sv. Ante. Svetog Antu poznajemo kao velikog ljubitelja šutnje i molitve, velikog učitelja duhovnog života, živi primjer kreposti i svetosti, danas moćni zagovornik kod Boga.

Dragi vjernici i štovatelji sv. Ante, pozivamo vas na sudjelovanje u pobožnosti 13 utoraka svetom Anti koju ove godine započinjemo u utorak, 16. ožujka 2021. Svaki utorak do proslave sv. Ante Padovanskog (13. lipnja) molimo pobožnost za njegov zagovor. Utorak je posvećen svetom Anti, jer su toga dana njegovi smrtni ostaci preneseni u Padovu i pokopani u crkvi sv. Marije, kasnije pretvorenoj u veličanstvenu Svečevu baziliku.

Utorak je trinaest na spomen 13. lipnja, datuma preminuća ovog omiljenog sveca. Sveti je Ante “svetac svega svijeta”, a za našu Župu i svetište važan je i svih onih koji se njemu utječu. Svakog utorka molitveno-liturgijski program započinje u 17:15 sati s krunicom sv. Ante i litanijama, zatim slijedi večernja u čast sv. Ante. Nakon pobožnosti svetom Anti slijedi sveta Misa u 18:00 sati sa prigodnom propovijedi koju predvode braća franjevci. Nakon mise će biti klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Molimo zajedno 13 utoraka krunicu na čast svetog Ante Padovanskog s nakanom da nas Bog njegovim zagovorom oslobodi zaraznog korona virusa, za učvršćenje vjere u našim obiteljima i za obraćenje grešnika. SVI STE DOBRODOŠLI!

Povezani članci

Najnovije vijesti