NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI 14. – 21. ožujka 2021.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI 14. – 21. ožujka 2021.)

ČETVRTA KORIZMENA NEDJELJA – SREDOPOSNA (Dominica ”Laetare”)

Svete mise nedjeljom u: 9.30 sati (župna misa), 11 sati (dječja/obiteljska) i

18 sati (misa za mlade). Svete mise preko tjedna u: 7 sati i 18 sati.

Pola sata prije večernje mise se moli sv. krunica.

Svakog petka u korizmi križni put u 17.15h.

PONEDJELJAK

(15. ožujka)

FRAMA u 20.30 sati.
UTORAK

(16. ožujka)

Pobožnost 13 utoraka sv. Ante

U 17.15 sati započinje molitveno-liturgijski program, u 18 sati sveta misa s prigodnom propovijedi. Nakon mise je euharistijsko klanjanje.

SRIJEDA

(17. ožujka)

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 17.15 sati.  DEVETI DAN DEVETNICE.

Probe dječjeg zbora ”Ljiljani” u 19 sati.

ČETVRTAK

(18. ožujka)

Kateheza za prvopričesnike u 10 i 16 sati.

Kongregacija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata objavila je Dekret o misi u vrijeme pandemije. Naša župa za završetak pandemije moli svakog četvrtka na misi u 18h. Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise. Animira bend TALITA KUM.

PETAK

(19. ožujka)

SVETKOVINA SV. JOSIPA, ZARUČNIKA BL. DJ. MARIJE.

CJELODNEVNO KLANJANJE – od 7.30 do 17 sati.

5. KORIZMENI PETAK. Pobožnost križnog puta u 17.15 satipredvodi naša FRAMA. Svetu misu s prigodnom propovijedi u 18 sati predvodi ovogodišnji korizmeni propovjednik fra ANTE AKRAP, prof. na KBF-u u Splitu. Pozivamo djecu, mlade, roditelje i sve vjernike da se uključe u korizmenu duhovnu obnovu. Kateheza za krizmanike u 16 sati.

SUBOTA

(20. ožujka)

Ministranti u 11 sati.

Vjeronauk za predkrizmanike 7. razred u 16 sati.

NEDJELJA

(21. ožujka)

PETA KORIZMENA NEDJELJA. 

OSTALE OBAVIJESTI:

  • Godišnji blagoslov i pohod obiteljima. U župi traje blagoslov obitelji. Svećenik će pohoditi one obitelji koje su se prijavile za prvi model.
  • “Dođite k Josipu”! Svake srijede molimo pobožnost sv. Josipu u 17.15 sati i svakog 19. u mjesecu.
  • UVJETI ZA POTPUNI OPROST: 1. Razmatranje Oče naša 30 min. ili jedan dan duhovne obnove koja uključuje razmatranje o sv. Josipu. 2. Izvršavanje bilo duhovnog ili tjelesnog djela milosrđa. 3. Moljenje krunice u obitelji ili od strane muža i žene. 4. Povjeravanje svojih dnevnih poslova zaštiti sv. Josipa. Isto tako zazivanje zagovora svih vjernika koji traže posao i dostojanstveno zaposlenje po zagovoru sv. Josipa. 5. Moljenje litanija sv. Josipa za progonjene kršćane, bilo da su u Crkvi ili izvan nje. Uz gore navedene slučajeve, Apostolska pokorničarna dodjeljuje potpuni oprost vjernicima koji budu molili bilo koju od Crkve dopuštenu molitvu ili čin pobožnosti u čast sv. Josipu, osobito 19. ožujka ili 1. svibnja, na blagdan Sv. obitelji, 19. dana svakoga mjeseca i svake srijede, koja je dan posvećen spomenu toga sveca. U trenutnim okolnostima izvanrednog zdravstvenog stanja, dar potpunog oprosta se proteže na starije, bolesne, umiruće i sve one koji zbog opravdanih razloga ne mogu izlaziti iz svoje kuće pa, duše odijeljene od svakoga grijeha i uz nakanu da, čim im to bude moguće, ispune tri uvjeta, u vlastitomu domu, izmole pobožnosti u čast sv. Josipu, prikazujući Bogu patnje i nevolje vlastitoga života. Kad se neka od gore navedenih radnji učini, ona mora biti podržana uvjetima: • ispovijed • primanje euharistije • molitve za Papine nakane • oprosti su mogući samo kroz srce koje traži život koji je potpuno odvojen od grijeha

 

  • POBOŽNOST 13 UTORAKA SV. ANTI“Per Antonium ad Jesum (Po Anti k Isusu.)” ovo su riječi što ih je izrekao papa Pijo XI. prigodom sedme stogodišnjice od smrti sv. Ante. Svetog Antu poznajemo kao velikog ljubitelja šutnje i molitve, velikog učitelja duhovnog života, živi primjer kreposti i svetosti, danas moćni zagovornik kod Boga. Dragi vjernici i štovatelji sv. Ante, pozivamo vas na sudjelovanje u pobožnosti 13 utoraka svetom Anti koju ove godine započinjemo u utorak, 16. ožujka 2021. Svaki utorak do proslave sv. Ante Padovanskog (13. lipnja) molimo pobožnost za njegov zagovor. Utorak je posvećen svetom Anti, jer su toga dana njegovi smrtni ostaci preneseni u Padovu i pokopani u crkvi sv. Marije, kasnije pretvorenoj u veličanstvenu Svečevu baziliku.
  • Utorak je trinaest na spomen 13. lipnja, datuma preminuća ovog omiljenog sveca. Sveti je Ante “svetac svega svijeta”, a za našu Župu i svetište važan je i svih onih koji se njemu utječu. Svakog utorka molitveno-liturgijski program započinje u 17:15 sati s večernjom u čast sv. Ante, zatim slijedi krunica sv. Ante, molitva za pripadajući utorak i litanije u čast sv. Ante. Nakon pobožnosti svetom Anti slijedi sveta Misa u 18:00 sati sa prigodnom propovijedi koju predvode braća franjevci. Nakon mise će biti klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, a nakana klanjanja je molitva za duhovna zvanja u našoj župi.  Molimo zajedno 13 utoraka krunicu na čast svetog Ante Padovanskog s nakanom da nas Bog njegovim zagovorom oslobodi zaraznog korona virusa, za učvršćenje vjere u našim obiteljima i za obraćenje grešnika.
Povezani članci

Najnovije vijesti