NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (21. – 28. ožujka 2021.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (21. – 28. ožujka 2021.)

PETA KORIZMENA NEDJELJA – Gluha

Svete mise nedjeljom u: 9.30 sati (župna misa), 11 sati (dječja/obiteljska) i

18 sati (misa za mlade). Svete mise preko tjedna u: 7 sati i 18 sati.

Pola sata prije večernje mise se moli sv. krunica.

Petkom u korizmi križni put u 17.15h.

 

PONEDJELJAK

(22. ožujka)

FRAMA u 20.30 sati.
UTORAK

(23. ožujka)

Pobožnost 13 utoraka sv. Ante

U 17.15 sati započinje molitveno-liturgijski program, u 18 sati sveta misa s prigodnom propovijedi. Nakon mise je euharistijsko klanjanje za duhovna zvanja.

SRIJEDA

(24. ožujka)

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 17.15 sati.  

Probe dječjeg zbora ”Ljiljani” u 19 sati.

ČETVRTAK

(25. ožujka)

SVETKOVINA NAVIJEŠTENJA GOSPODINOVA – BLAGOVIJEST.

Sv. mise: 7 i 18 sati.

Kateheza za prvopričesnike u 10 i 16 sati.

Kongregacija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata objavila je Dekret o misi u vrijeme pandemije. Župa za završetak pandemije moli svakog četvrtka na misi u 18 sati. Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise, gdje ćemo molit Službu Čitanja i Večernju molitvu od svetkovine.  Animira bend TALITA KUM.

PETAK

(26. ožujka)

6. KORIZMENI PETAK. Pobožnost križnog puta u 17.15 sati. Svetu misu s prigodnom propovijedi u 18 sati predvodi ovogodišnji korizmeni propovjednik fra ANTE AKRAP, prof. na KBF-u u Splitu. Pozivamo djecu, mlade, roditelje i sve vjernike da se uključe u korizmenu duhovnu obnovu.
SUBOTA

(27. ožujka)

Ministranti u 11 sati.
NEDJELJA

(28. ožujka)

Nedjelja Muke Gospodnje. Cvijetnica – blagoslov maslin. grančica će biti za vrijeme svetih misa u 9.30, 11 i 19 sati ispred crkve. Grančice možete uzeti ispred crkve (prilozi idu za potrebne župnog caritasa). Drugi oblik pomoći potrebnima: donijeti karitasove kutijice koje ste uzeli na poč. Korizme. Naša likovno kreativna radionica je pripremila i Uskrsne aranžmane.

 

OSTALE OBAVIJESTI:

  • Godišnji blagoslov i pohod obiteljima. U župi traje blagoslov obitelji. Svećenik će pohoditi one obitelji koje su se prijavile za prvi model.
  • “Dođite k Josipu”! Svake srijede molimo pobožnost sv. Josipu u 17.15 sati i svakog 19. u mjesecu.
  • POBOŽNOST 13 UTORAKA SV. ANTI“Per Antonium ad Jesum (Po Anti k Isusu.)” ovo su riječi što ih je izrekao papa Pijo XI. prigodom sedme stogodišnjice od smrti sv. Ante. Svetog Antu poznajemo kao velikog ljubitelja šutnje i molitve, velikog učitelja duhovnog života, živi primjer kreposti i svetosti, danas moćni zagovornik kod Boga.

Dragi vjernici i štovatelji sv. Ante, pozivamo vas na sudjelovanje u pobožnosti 13 utoraka svetom Anti. Svaki utorak do proslave sv. Ante Padovanskog (13. lipnja) molimo pobožnost za njegov zagovor. Utorak je posvećen svetom Anti, jer su toga dana njegovi smrtni ostaci preneseni u Padovu i pokopani u crkvi sv. Marije, kasnije pretvorenoj u veličanstvenu Svečevu baziliku.

Utorak je trinaest na spomen 13. lipnja, datuma preminuća ovog omiljenog sveca. Sveti je Ante “svetac svega svijeta”, a za našu Župu i svetište važan je i svih onih koji se njemu utječu. Svakog utorka molitveno-liturgijski program započinje u 17:15 sati s večernjom u čast sv. Ante, zatim slijedi krunica sv. Ante, molitva za pripadajući utorak i litanije u čast sv. Ante. Nakon pobožnosti svetom Anti slijedi sveta Misa u 18:00 sati sa prigodnom propovijedi koju predvode braća franjevci. Nakon mise će biti klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, a nakana klanjanja je molitva za duhovna zvanja u našoj župi.  Molimo zajedno 13 utoraka krunicu na čast svetog Ante Padovanskog s nakanom da nas Bog njegovim zagovorom oslobodi zaraznog korona virusa, za učvršćenje vjere u našim obiteljima i za obraćenje grešnika.

 

  • U nedjelju je promjena računanja vremena s zimskog u ljetno vrijeme. Jedan sat naprijed. Od nedjelje večernje sv. mise u našoj župi su u 19 sati.
Povezani članci

Najnovije vijesti