NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (6. - 13. lipnja 2021.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (6. – 13. lipnja 2021.)

DESETA NEDJELJA KROZ GODINU

Devetnica našeg zaštitnika sv. Ante, od 4. do 12. lipnja

Pripravimo se i aktivno sudjelujmo u proslavii

Svete mise nedjeljom u: 9.30 sati (župna misa), 11 sati (dječja/obiteljska) i 19 sati (misa za mlade). Svete mise preko tjedna u: 7 sati i 19 sati.

Pola sata prije večernje mise se moli sv. Krunica.

 

NEDJELJA

(6. lipanj )

TREĆI DAN devetnice predvodi fra Tino Labrovićžupnik Potravlja.

Nakon večernje svete mise u samostanskoj dvorani s početkom u 20 sati će biti Humanitarna izložba naših domaćih likovnih umjetnika Živane  Gojanović i Nevena Ante Jakovljevića. Sav ukupan prihod od prodaje slika ide za Caritas Sisačke biskupije za mjesta pogođene potresom.

Glazbeno će animirati prof. Danica Čelar.

PONEDJELJAK

(7. lipanj)

ČETVRTI DAN devetnice predvodi fra Josip Serđo Ćavar, OFM, odgojitelj hercegovačkih bogoslova u Zagrebu.

Nakon večernje mise s početkom u 20 sati u crkvi sv. Ante će biti Koncert učenika Glazbene škole Ivana Lukačića iz Šibenika.

UTORAK

(8. lipanj)

Pobožnost 13 utoraka sv. Anti.  Trinaesti utorak.

PETI DAN devetnice predvodi  mons. FRANJO KOMARICA, biskup banjalučki. Humanitarna večer za hrvate iz banjalučke biskupije i Bosne i Hercegovine.

SRIJEDA

(9. lipanj)

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 18.15 sati.

ŠESTI DAN devetnice predvodi vlč. dr. sc. ODILON SINGBO, svećenik iz Benina i kapelan Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu.

Dječji zbor ”Ljiljani” i svi prvopričesnika u 18.30 sati u crkvi sv. Ante imaju probe pjevanja.

ČETVRTAK

(10. lipanj)

SEDMI DAN devetnice predvodi vlč. dr. sc. ODILON SINGBO, svećenik iz Benina i kapelan Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu.

Nakon večernje mise je Euharistijsko klanjanje.

PETAK

(11. lipanj)

Svetkovina Presvetog Srca Isusova

OSMI DAN devetnice predvodi fra LAZAR PERICA, OFM, župnik Bilica i bolnički kapelan u Šibeniku. Nakon večernje mise je pobožnost Srcu Isusovu.

CJELONOĆNO KLANJANJE – započinje u 20h i traje do jutarnje mise u 7h.

SUBOTA

(12. lipanj)

DEVETI DAN devetnice predvodi fra LAZAR PERICA, OFM, župnik Bilica i bolnički kapelan u Šibeniku. Ministranti u 11 sati.
NEDJELJA

(13. lipanj)

SVETKOVINA SV. ANTE, zaštitnik župe i samostana.

Sv. mise u:

7h

8h (MISA ZA BOLESNIKE)

9.30h 

11h (BLAGOSLOV DJECE, LJILJANA I KRUHA SV. ANTE)

19hSvečano euharistijsko slavlje i procesiju predvodi

šibenski biskup mons. Tomislav Rogić.

 

DEVETNICA I PROSLAVA SV. ANTI

“Per Antonium ad Jesum (Po Anti k Isusu.)” ove riječi je izrekao papa Pijo XI. prigodom sedme stogodišnjice od smrti sv. Ante. Svetog Antu poznajemo kao velikog ljubitelja šutnje i molitve, velikog učitelja duhovnog života, živi primjer kreposti i svetosti, danas moćni zagovornik kod Boga.

Dragi vjernici i štovatelji sv. Ante, pred nama je blagdan svetog Ante, sveca svega svijeta, nebeskog zaštitnika naše župe, crkve i samostana. Tijekom devet dana u župi se duhovno pripremamo za proslavu svoga nebeskog zaštitnika. Nadamo se i želimo da Devetnica i sam blagdan svetog Ante budu dani naše duboke duhovne obnove, da će nas obogatiti i duhovno osvježiti te pobuditi u nama zanimanje za Krista.

Molimo zajedno na čast svetog Ante s nakanom da nas Bog njegovim zagovorom oslobodi zaraznog virusa, za učvršćenje vjere u našim obiteljima i za obraćenje grešnika. Neka nam život sv. Ante dadne svetost koju je on imao, priskrbi nam ono što je on smatrao važnim, a to je život po Kristu Gospodinu. To je sveti Ante svjedočio i životom nas na to potiče.

Neka Vas prati zagovor sv. Ante Padovanskog sa Šubićevca.

Povezani članci

Najnovije vijesti