NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (30. svibnja – 6. lipnja 2021.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (30. svibnja – 6. lipnja 2021.)

Svetkovina Presvetoga Trojstva

Devetnica našeg zaštitnika sv. Ante, od 4. do 12. lipnja

Pripravimo se i aktivno sudjelujmo u proslavi!

Svete mise nedjeljom u: 9.30 sati (župna misa), 11 sati (dječja/obiteljska) i 19 sati (misa za mlade). Svete mise preko tjedna u: 7 sati i 19 sati.

Pola sata prije večernje mise se moli sv. Krunica.

 

PONEDJELJAK

(31. svibnja)

POHOD BLAŽENE DJEVICE MARIJE (Blagdan).

Pozivam članove župnog Caritasa na susret u 19.30h.

Frama ima svoj susret u 20.30h

UTORAK

(1. lipanj)

Sv. Justin, mučenik (spomendan)

Pobožnost 13 utoraka sv. Anti.  Dvanaesti utorak.

U 18.15 sati započinje molitveno-liturgijski program, u 19 sati sveta misa s prigodnom propovijedi. Nakon mise je euharistijsko klanjanje za duhovna zvanja.

SRIJEDA

(2. lipanj)

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 18.15 sati.

Probe dječjeg zbora ”Ljiljani” i svih prvopričesnika u 17 sati u crkvi sv. Ante.

ČETVRTAK

(3. lipanj)

Svetko. Presv. Tijela i Krvi Kristove – Tijelovo. Državni blagdan.

Sveta mise u župi: 9.30h i 11h.

U 19h u katedrali zajednička sveta misa za naš gradski dekanat a nakon mise procesija s Presvetim ulicom grada.

PETAK

(4. lipanj)

POČETAK DEVETNICA SV. ANTI, zaštitnik samostana i župe.

Devetnica započinje u 18.15 sati sa krunicom, u 18.45 sati je pobožnost sv. Anti. U 19 sati je slavlje sv. mise. Prvi dan devetnice predvodi fra Mario Radman, gvardijan i župnik. Prvi petak u mjesecu. Pobožnost Srcu Isusovu nakon svete mise.

SUBOTA

(5. lipanj)

Sv. Bonifacije, biskup i mučenik (Spomendan)

Drugi dan devetnice predvodi fr. Ivan Dominik IličićOP, studentski kapelan Riječke nadbiskupije.

Ministranti u 11 sati.  Vjeronauk za predkrizmanike 7. razred u 16 sati.

NEDJELJA

(6. lipanj)

10. NEDJELJA KROZ GODINU

Treći dan devetnice predvodi fra Tino Labrovićžupnik Potravlja.

nedjelju u samostanskoj dvorani s početkom u 20 sati će biti Humanitarna izložba od naših domaćih likovnih umjetnika Živane  Gojanović i Nevena Ante Jakovljevića. Sav ukupan prihod od prodaje slika ide za Caritas sisačke biskupije odnosno za potrebe stanovnika pogođene potresom. Glazbeno će animirati prof. Danica Čelar.

DEVETNICA I PROSLAVA SV. ANTI

“Per Antonium ad Jesum (Po Anti k Isusu.)” ove riječi je izrekao papa Pijo XI. prigodom sedme stogodišnjice od smrti sv. Ante. Svetog Antu poznajemo kao velikog ljubitelja šutnje i molitve, velikog učitelja duhovnog života, živi primjer kreposti i svetosti, danas moćni zagovornik kod Boga.

Franjevački samostan i župa sv. Ante u Šibeniku na Šubićevcu proslavit će 13. lipnja svetkovinu nebeskog zaštitnika. Jutarnje mise su u 7, 8 (za bolesnike), 9.30 i 11 sati blagoslov djece, ljiljana i kruha sv. Ante. Svečanu misu u 19 sati predvodit će šibenski biskup Tomislav Rogić.

Vjernici će se za svetkovinu pripremati devetnicom od 4. do 12. lipnja. Ispovijed počinje u 18.30 sati. Molitva krunice je u 18.15 sati. Pobožnost sv. Ante u 18.45 sati i misa u 19 sati.

Dragi vjernici i štovatelji sv. Ante, pred nama je blagdan svetog Ante, sveca svega svijeta, nebeskog zaštitnika naše župe, crkve i samostana. Tijekom devet dana ovdje na Šubićevcu duhovno ćemo se pripremati za proslavu svoga nebeskog zaštitnika. Nadamo se i želimo da Devetnica i sam blagdan svetog Ante budu dani naše duboke duhovne obnove, da će nas obogatiti i duhovno osvježiti te pobuditi u nama zanimanje za Krista. Molimo zajedno na čast svetog Ante s nakanom da nas Bog njegovim zagovorom oslobodi zaraznog virusa, za učvršćenje vjere u našim obiteljima i za obraćenje grešnika.

U devetnici će nam doći razni propovjednici: fr. Ivan Dominik Iličić, OP, studentski kapelan Riječke nadbiskupije, fra Tino Labrović, župnik Potravlja, fra Josip Serđo Ćavar, OFM, odgojitelj hercegovačkih bogoslova u Zagrebu, mons. FRANJO KOMARICA, biskup banjalučki, vlč. dr. sc. ODILON SINGBO, svećenik iz Benina i kapelan Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu i  fra LAZAR PERICA, OFM, župnik Bilica i bolnički kapelan u Šibeniku.

Isto tako, u devetnici imamo i glazbeno – duhovne večeri: u nedjelju, 6. lipnja u samostanskoj dvorani s početkom u 20 sati Humanitarnu izložbu od naših domaćih likovnih umjetnika Živane  Gojanović i Nevena Ante Jakovljevića, gdje sav ukupan prihod od prodaje slika ide za caritas sisačke biskupije odnosno za potrebe stanovnika pogođene potresom. Glazbeno će animirati prof. Danica Čelar.

U ponedjeljak, 7. lipnja s početkom u 20 sati u crkvi sv. Ante će biti Koncert učenika Glazbene škole Ivana Lukačića iz Šibenika. A devetnicu završavamo sa cjelonoćnim klanjanjem koje započinje u petak, 11. lipnja u 20h.

Neka nam život sv. Ante dadne svetost koju je on imao, priskrbi nam ono što je on smatrao važnim, a to je život po Kristu Gospodinu. To je sveti Ante svjedočio i životom nas na to potiče.

Neka Vas prati zagovor sv. Ante Padovanskog sa Šubićevca.

Povezani članci

Najnovije vijesti