NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (30. listopada – 6. studenoga 2022.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (30. listopada – 6. studenoga 2022.)

Svete mise nedjeljom u: 9.30h (župna misa), 11h (dječja/obiteljska) i 18h (misa za mlade)

Svete mise preko tjedna svaki dan u: 7 i 18 sati.

Svaki dan prije večernje svete mise moli se sv. Krunica u 17.30 sati.

31. nedjelja kroz godinu

 

PONEDJELJAK

(31. listopada)

FRAMA I MLADI župe Sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu vas pozivaju uoči svetkovine Svih Svetih u ponedjeljak, 31. 10. 2022. na molitveno bdijenje “HOLYWIN – Pobjeda svetosti”, na program: u 17.30h KRUNICA, 18h SVETA MISA, nakon mise EUHARISTIJSKO KLANJANJE. Nakon klanjanja u župnoj dvorani će biti prikazan film NAJVEĆI DAR (istiniti film o snazi oprosta), nakon filma slijedi DRUŽENJE.

Radujemo se vašem dolasku, da kroz zajedništvo, pjesmu i molitvu obnovimo običaj okupljanja na molitvu i bdjenje uoči velikih katoličkih svetkovina, što je cilj Holywina.

UTORAK

(1. studenoga)

SVETKOVINA SVIH SVETIH

Kada se molimo, razmišljamo, i slavimo svete ljude koji su postigli vječno spasenje te su nam sada uzori i pomoćnici u nebu. Ali to je dan i onih koji su živjeli svetim životom ili su zaboravljeni, a Crkva ih nije proglasila svetima. Svete mise u našoj župi su: 9.30h i 18h.

Sveta misa na Kvanju koju predslavi mons. Tomislav Rogić je u 15h.

SRIJEDA

(2. studenoga)

SPOMEN SVIH VJERNIKA POKOJNIKA. DUŠNI DAN

Kada se sjećamo naših pokojnika i molimo se da što prije postignu mjesto među svetima. Svete mise u našoj župi su: 7h i 18h.

Susret prezidija Marijine legije – međunarodna laička organizacija u 16.30 sati.

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 17.30 sati.

ČETVRTAK

(3. studenoga)

Spomen svih pokojnih članova Franjevačkih redova

Nakon večernje mise je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Kateheze za PRVOPRIČESNIKE u 10 i 16 sati.

PETAK

(4. studenoga)

Sv. Karlo Boromejski, biskup (Spomendan)

KRIZMANICI u 17 sati.

DOČEK IKONE KRALJICE FRANJEVAČKOG REDA u 17h ispred crkve.

Prvi petak – prigoda za ispovijed i pobožnost Srcu Isusovu.

SUBOTA

(5. studenoga)

Ministranti u 11 sati.

Kateheze za predkrizmanike (7. razred) u 17 sati.

NEDJELJA

(6. studenoga)

HODOČAŠĆE U SVETIŠTA ITALIJE od 6. do 12. studenoga 2022.

Polazak ispred crkve sv. Ante u 17h.

 

OSTALE OBAVIJESTI:

  • U petak, 4. studenoga 2022., u naš Franjevački samostan i župu Sv. Ante u Šibeniku dolazi Ikona Kraljice Franjevačke obitelji (Ikona Regina Familiae Franciscanae) koja je nastala 2018. godine u Litvi, ususret 3. europskom kongresu OFS-a i Frame. Blagoslovljena je 17. ožujka 2018. godine u Medininkaiu (Litva) te je počela svoje hodočašće po bratstvima OFS-a i Frame diljem Europe. Svečani doček ikone započinje ispred crkve u 17h, gdje će se okupiti naš Franjevački svjetovni red, framaši, krizmanici, ministranti i ostali župljani. Pred ikonom će biti cjelonoćno bdijenje do subote, 5. studenoga do podne kada će je preuzeti mjesno bratstvo sv. Franje iz Šibenika. Misija, cilj hodočašća ikone je posjetiti sva mjesna bratstva OFS-a i Frame i na taj način pridonijeti rastu osjećaja pripadnosti OFS-u i Franjevačkoj obitelji i povezivanju Franjevačke obitelji u Europi te ostvariti zajedništvo u molitvi.
  • Molitveno bdjenje Inicijative „40 dana za život“ traje do 6. studenoga. Pred Općom bolnicom Šibenik molitva i bdijenje se održava svakim danom od 8 do 20 sati. Molimo župljane da se uključe u molitvu za prestanak pobačaja, za život svakog začetog djeteta.
  • Franjevački samostan i župa sv. Ante u Šibeniku organiziraju HODOČAŠĆE U SVETIŠTA ITALIJE od 6. do 12. studenog 2022. Kroz to vrijeme posjetit ćemo 10 mjesta i upoznati se s bogatom duhovnom i materijalnom baštinom južne Italije. Više informacija na webu i prigodnim plakatima. Prijave kod gvardijana fra Maria Radmana. Još je ostalo nekoliko slobodnih mjesta.
  • U župi je otvorena RADIONICA KREATIVNOG PLESA I POKRETA za djecu od 4. do 12. godina Radionica se odvija u velikoj župnoj dvorani svakog utorka od 17.30h. Voditeljica radionice je Miljenka Mikulandra, instruktorica klasičnog plesa baleta.
  • Dragi župljani, počinju prijave za blagoslov obitelji koji imamo kroz došašće i božićno vrijeme. Stoga, nakon svetih misa u sakristiji se možete prijaviti ili preko naše web stranice e-zupe, a prijavnica se nalazi na ovom linku: https://www.e-zupe.com/najava/blagoslov/zupa-subicevac. Župnik će doći onima koji se prijave i koji žele primiti svećenika u svoj dom.

Povezani članci

Najnovije vijesti