NaslovnicaNovostiPROSLAVA MISIJSKE NEDJELJE

PROSLAVA MISIJSKE NEDJELJE

Svjetski dan misija, koji svake godine obilježavamo predzadnje nedjelje u listopadu, prigoda je da se uvijek iznova prisjetimo da smo kao kršćani svi pozvani biti misionari, pozvani biti svjedoci Božje spasenjske ljubavi prema svakomu čovjeku. U tom duhu i papa Franjo piše svoju ovogodišnju poruku za Svjetski dan misija, pod geslom: „Bit ćete mi svjedoci“.
 

Stoga, povodom Svjetskog dana misija koja se slavi 23. listopada 2022., u Župi sv. Ante u Šibeniku na Šubićevcu svečano je obilježen misijski dan. Sam odaziv djece koja su željela kroz igrokaz, ministriranje i pjesmom obilježiti i dati jednu poruku, kako bi se naša srca otvorila Božjoj riječi i postali misionari u svojim obiteljima, školi, na ulici ili tamo gdje nas Isus želi, ali i svojim konretnim prilogom pomoći našim misionarima koji se nalaze na raznim kontinetima.
Riječi koje je Uskrsli Isus izrekao u posljednjem razgovoru sa svojim učenicima, prije njegova uzašašća na nebo, opisanom u Djelima apostolskim: »primit ćete snagu Duha Svetoga koji će sići na vas i bit ćete mi svjedoci u Jeruzalemu, po svoj Judeji i Samariji i sve do kraja zemlje« (1, . To je ujedno i tema Svjetskog dana misija 2022. koji nam, kao i uvijek, pomaže posvijestiti činjenicu da je Crkva po svojoj naravi misijska. Svi će učenici biti Isusovi svjedoci po Duhu Svetome kojega će primiti: to će postati po milosti. Ma gdje
išli, ma gdje bili. Kao što je Krist prvi po slan, odnosno Očev misionar (usp. Iv 20, 21) i njegov “vjerni svjedok” (usp. Otk 1,5), tako je i svaki kršćanin pozvan biti Kristov misionar i svjedok. Svaki krštenik pozvan je na poslanje u Crkvi i po nalogu Crkve: poslanje se stoga provodi zajedno, a ne pojedinačno, u zajedništvu sa crkvenim zajednicama, kako kaže papa Franjo u svojoj poruci za misijski dan.
Naša župa je i ove godine pokrenula MISIJSKU AKCIJU pod nazivom 1KN = 1 OBROK. Ovom akcijom želimo pomoći misiju u Keniji u Africi koju vodi fra Miroslav Babić.

Cilj ove akcije da se svakog dana ubaci 1 KUNA u misijsku kutijicu i na taj način prehranjuješ jedno dijete, te da se izmoli Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu za potrebe misija i misionara.
Akcija završava na 3. nedjelju došašća 11. prosinca 2022. kada se trebaju donijeti misijske kutijice u crkvu i ostaviti ispred oltara prije svetih misa.
Koliko ti znači 1 kuna u životu i što možeš kupiti s njom? Djeci u Africi znači obrok za jedan dan. Zajedno budimo ustrajni u djelima i molitvi za misije. Moto koji nas prati u akciji glasi: ”Bit ćete mi svjedoci”.
Stoga, sve vas pozivamo da povratite hrabrost, iskrenost, kako bi svjedočili Krista riječima i djelima, na svim područjima života.
 
 
 
Povezani članci

Najnovije vijesti