NaslovnicaMINISTRANTIMinistrantski susret u Hrvacama (14.10.2023.)

Ministrantski susret u Hrvacama (14.10.2023.)

U subotu, 14. listopada 2023. godine, u Hrvacama je održan susret ministranata Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja.
Sveto misno slavlje, koje je započelo u 10 sati, predslavio je fra Ivo Rastočić, župni vikar i samostanski vikar samostana sv. Franje u Imotskom, a u koncelebraciji su bili fra Perica Maslać, župnik Hrvaca i promicatelj duhovnih zvanja, fra Mario Radman, gvardijan i župnik u samostanu sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu, te ostala braća svećenici koji su stigli na ovaj susret.
Nakon svete mise predstavnici ministrantskih skupina predstavili su svoje Župe i župne filijale: Bitelić, Imotski, Hrvace, Lišani, Karakašica, Potravlje, Tučepi, Otok, Sinj, Šibenik-Šibićevac.
Nakon misnog slavlja uslijedio je kviz u prostorijama Osnovne škole Dinka Šimunovića. U kvizu znanja prvo su mjesto osvojili ministranti iz Župe Šibenik-Šubićevac, drugo Župa Lišani, a treće Župa Imotski.
Nakon ručka došlo je vrijeme za nogomet u dvorani Osnovne škole i na igralištu kraj škole.
Za ovaj lijepi dan i radostan susret hvalu upućujemo najprije dragom Bogu, a na povratku smo svratili u Sinj i pomoli se pred slikom Čudotvorne Gospe sinjske.
Vjerujemo da su se ministranti vratili svojim kućama bogatiji za jednu lijepu uspomenu. Neka u duhu ovog zajedništva još radosnije stoje uz Kristov oltar
 
Povezani članci

Najnovije vijesti

Najava: Ispovijed

NAJAVA: Prodaja kolača

Doček sv. Nikole

Susret Frame Šubićevac