NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (22. – 29. listopada 2023.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (22. – 29. listopada 2023.)

29. nedjelja kroz godinu

NEDJELJA ZAHVALNOSTI

za Božja dobročinstva i plodove zemlje

Svete mise nedjeljom:

9.30 sati (župna misa),

11.00 sati (dječja-obiteljska misa)

18.00 sati (misa za mlade)

Svete mise preko tjedna svaki dan u: 7 i 18 sati.

Svaki dan moli se

Listopadska pobožnost – Gospina krunica u 17.30 sati.

 

NEDJELJA

(22. listopada)

Povodom Svjetskog dana misija koja se slavi u MISIJSKU NEDJELJU 22. listopada 2023. naša Župa sv. Ante u Šibeniku na Šubićevcu već niz godina organizira MISIJSKU AKCIJU. Ovom akcijom želimo pomoći misiju u Zambiji koju vodi don Boris Dabo. Cilj ove akcije da se svakog dana ubaci 1€ u MISIJSKU KUTIJICU i na taj način prehranjuješ gladnu djecu u Africi, te da se izmoli Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu za potrebe misija i misionara. Akcija završava na 3. nedjelju došašća 17. 12. 2023. kada se trebaju donijeti kutijice u crkvu i ostaviti ispred oltara. Zajedno budimo ustrajni u djelima i molitvi za misije. Moto koji će nas pratiti u ovoj akciji glasi: Žar u srcu, noge na putu (usp. Lk 24,13-35). Nakon mise možete se uzeti misijske kutijice, krunice, razne narukvice i tako pripomoći za misije.
PONEDJELJAK

(23. listopada)

Kateheze za 7. razred u 17 sati.

Pomoć pri učenju iz Talijanskog jezika: u 18 sati.

Pomoć pri učenju iz Engleskog jezika – u 18.30 sati.

Franjevačka mladež – FRAMA u 20.30 sati.

UTORAK

(24. listopada)

Kateheze za 4. razred u 10 sati.

Radionica kreativnog plesa i pokreta za djecu u 17 sati.

Likovno–kreativna radionicu u 18 sati.

Dječji zbor ”Ljiljani”, imaju probe u 19 sati.

Nakon mise u 18 sati molimo zavjetnu molitvu pred relikvijama sv. Ante.

SRIJEDA

(25. listopada)

Susret Marijine legije u 16.30 sati.

Kateheze za 5. i 6. razred u 17 sati.

Pomoć pri učenju iz Kemije za 7. i 8. raz.: u 18 sati.

Radionica šaha za djecu osnovne škole – Šah-mat u 18.30 sati.

ČETVRTAK

(26. listopada)

Kateheze za PRVOPRIČESNIKE u 10 i 17 sati.

Klanjanje pred Presvetim Sakramentom nakon večernje mise.

PETAK

(27. listopada)

Kateheze za KRIZMANIKE u 17 sati.

Pomoć pri učenju iz matematike: 5. razred u 17 sati; 6. razred u 18 sati

SUBOTA

(28. listopada)

Ministranti u 11 sati.

DUHOVNO MOLITVENI SUSRET

Cjelodnevno klanjanje od 7.30 do 17.00 sati.

Ostale obavijesti:

  • Dragi roditelji i djeco u župi su započele župne kateheze za djecu. Stoga, pozivamo roditelje da potaknete svoju djecu na susrete u našoj župi, a posebno na nedjelju svetu misu. Prijavnice možete preuzeti još danas preko naše web stranice ili na stoliću za duhovni tisak.
  • Miroljubivo bdijenje Inicijative „40 dana za život“ u našem gradu Šibeniku pred Općom bolnicom Šibenik. Molitva i bdijenje se održava svakim danom od 8 do 20 sati. Molimo župljane da se uključe u molitvu za prestanak pobačaja, za život svakog začetog djeteta.
  • U župi smo pokrenuli POMOĆ PRI UČENJU za djecu osnovne škole kojima malo teže idu pojedini predmeti a traže dodatnu pomoć. Za sada su se javile profesorice iz matematike, engleskog i talijanskog jezika i kemije (za 7. i 8. raz.). Susreti su u župnoj učionici. Molimo profesore ili profesorice ako netko može iz još kojeg predmeta ponuditi svoj termin da se jave župniku.
  • DUHOVNO MOLITVENI SUSRET svake zadnje subote u mjesecu (subota, 10. 2023.) pod geslom: Prvu si ljubav svoju ostavio. Vrati se. Spomeni se. Obrati se. (Usp. Otk 2,4-5) Pozivamo sve bračne parove u krizi, razočarane, povrijeđene, sve koji ne mogu i ne znaju što ni kako dalje, kao i sve one koji imaju ”solidan” brak jer može biti bolji. Duhovno molitveni susret se održava u crkvi sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu. Program: od 7.30 do 17.00 sati Cjelodnevno klanjanje, u 17.00 sati Krunica i prilika za ispovijed, u 17.30 sati Nagovor, u 18.00 sati Sveta misa, nakon mise Euharistijsko klanjanje. Preporučuje se post te subote. BOG UVIJEK IMA BOLJE RJEŠENJE! Dođi i vidi.
  • Župa sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu je pokrenula projekt za našu župnu crkvu sv. Ante na Šubićevcu, tj. ugradnja klime i grijanja. Svoje donacije možete izravno dati župniku u sakristiji nakon svetih misa, u župni ured ili na račun župe IBAN: HR70 2340 0091 1110 0699 6 – PBZ. Neka Bog blagoslovi ovaj naš zajednički projekt i neka nas učini složnima za našu župnu zajednicu ali neka podari i obilje milosti za svaku darežljivost i ljubav prema župnoj zajednici.
  • U organizaciji Franjevačkog samostana i župe sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu pozivamo vas na kazališnu predstavu ISPIT SAVJESTI u samostanskoj dvorani, u nedjelju, 5. studenoga u 19 sati. Predstava je autorski uradak glumca i redatelja Roberta Kurbaše, monodrama nadahnuta prozom hrvatskog pjesnika Tina Ujevića. Kurbaša donosi Ujevićeva pitanja o moralu, religiji, odnosu žene i muškarca, prijateljstvu, stvarnosti…, tražeći odgovore na izazove vlastite savjesti. Ovo je predstava koja potiče na razmišljanje, preispitivanje vlastitog bitka, smisla i pravih vrijednosti. Svoj ulaznice (8€) možete nabaviti nakon svetih misa u sakristiji ili u župnom uredu.
  • Nakane molitve krunice: pon – za obraćenja grešnika i muškaraca; uto – protiv psovke i ovisnosti; sri – za mir u svijetu i naše obitelji; čet – za svećenike i duhovna zvanja; pet – za nerođene i protiv pobačaja; sub – za djecu i mlade; ned– za bolesne, nemoćne, patnike i duše u čistilištu.
  •  
Povezani članci

Najnovije vijesti

Najava: Ispovijed

NAJAVA: Prodaja kolača

Doček sv. Nikole

Susret Frame Šubićevac