NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (15. – 22. listopada 2023.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (15. – 22. listopada 2023.)

28. nedjelja kroz godinu

NEDJELJA ZAHVALNOSTI

za Božja dobročinstva i plodove zemlje

Svete mise nedjeljom:

9.30 sati (župna misa),

11.00 sati (dječja-obiteljska misa)

18.00 sati (misa za mlade)

 

Svete mise preko tjedna svaki dan u: 7 i 18 sati.

Svaki dan moli se

Listopadska pobožnost – Gospina krunica u 17.30 sati.

PONEDJELJAK

(16. listopada)

Kateheze za 7. razred u 17 sati.

Pomoć pri učenju iz Talijanskog jezika: od 18 do 19 sati.

Pomoć pri učenju iz Engleskog jezika – Prvi susret u ponedjeljak, 23. 10. u 18.30 sati.

Franjevačka mladež – FRAMA u 20.30 sati.

UTORAK

(17. listopada)

Sv. Ignacije Antiohijski, biskup i mučenik (spomendan).

Kateheze za 4. razred u 10 sati.

Radionica kreativnog plesa i pokreta za djecu u 17 sati.

Likovno–kreativna radionicu u 18 sati.

Dječji zbor ”Ljiljani”, imaju probe u 19 sati.

Nakon mise u 18 sati molimo zavjetnu molitvu pred relikvijama sv. Ante.

SRIJEDA

(18. listopada)

Sv. Luka, evanđelistar (Blagdan)

Susret Marijine legije u 16.30h.

Kateheze za 5. i 6. razred u 17 sati.

Pomoć pri učenju iz Kemije za 7. i 8. raz.: od 18 do 19 sati.

Radionica šaha za djecu osnovne škole – Šah-mat u 18.30 sati.

ČETVRTAK

(19. listopada)

Sv. Petar Alkantarski, prezbiter (Spomendan)

Kateheze za PRVOPRIČESNIKE u 10 i 17 sati.

Klanjanje pred Presvetim Sakramentom nakon večernje mise.

PETAK

(20. listopada)

Kateheze za KRIZMANIKE u 17 sati.

Pomoć pri učenju iz matematike:

5. razred od 17 do 18 sati

6. razred od 18 do 19 sati

SUBOTA

(21. listopada)

Ministranti nemaju susret.
NEDJELJA

(22. listopada)

Sljedeća nedjelja je MISIJSKA NEDJELJA.  

Ovaj tjedan posebno ćemo preko svetih misa moliti za naše misionare.

 

Ostale obavijesti: 

  • U ponedjeljak, 16. 10. 2023. obilježavamo 32. obljetnicu smrti generala bojnika Blage Zadre zapovjednika obrane Borova Naselja preko večernje svete mise u 18 sati, a nakon mise ćemo učiniti mimohod sa svijećama do grafita Blage Zadre na Šubićevcu, gdje ćemo odati počast molitvom odriješena za pokojnog generala kao i za sve pokojne branitelje u domovinskom ratu. Ponesite sa sobom lampione.
  • Dragi roditelji i djeco u župi su započele župne kateheze za djecu. Stoga, pozivamo roditelje da potaknete svoju djecu na susrete u našoj župi, a posebno na nedjelju svetu misu. Prijavnice možete preuzeti još danas preko naše web stranice ili na stoliću za duhovni tisak.
  • Miroljubivo bdijenje Inicijative „40 dana za život“ u našem gradu Šibeniku pred Općom bolnicom Šibenik. Molitva i bdijenje se održava svakim danom od 8 do 20 sati. Molimo župljane da se uključe u molitvu za prestanak pobačaja, za život svakog začetog djeteta.
  • U župi smo pokrenuli POMOĆ PRI UČENJU za djecu osnovne škole u našoj župi kojima malo teže idu pojedini predmeti a traže dodatnu pomoć. Za sada su se javile profesorice iz matematike, engleskog i talijanskog jezika i kemije (za 7. i 8. raz.). Susreti su u župnoj učionici. Molimo profesore ili profesorice ako netko može iz još kojeg predmeta ponuditi svoj termin da se jave župniku.
  • Župa sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu je pokrenula projekt za našu župnu crkvu sv. Ante na Šubićevcu, tj. ugradnja klime i grijanja. Svoje donacije možete izravno dati župniku u sakristiji nakon svetih misa, u župni ured ili na račun župe IBAN: HR70 2340 0091 1110 0699 6 – PBZ. Neka Bog blagoslovi ovaj naš zajednički projekt i neka nas učini složnima za našu župnu zajednicu ali neka podari i obilje milosti za svaku darežljivost i ljubav prema župnoj zajednici.
  • Povodom Svjetskog dana misija koja se slavi u MISIJSKU NEDJELJU 22. listopada 2023. naša Župa sv. Ante u Šibeniku na Šubićevcu već niz godina organizira MISIJSKU AKCIJU. Ovom akcijom želimo pomoći misiju u Zambiji koju vodi don Boris Dabo. Cilj ove akcije da se svakog dana ubaci 1€ u MISIJSKU KUTIJICU i na taj način prehranjuješ gladnu djecu u Africi, te da se izmoli Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu za potrebe misija i misionara. Akcija završava na nedjelju došašća 17. 12. 2023. kada se trebaju donijeti kutijice u crkvu i ostaviti ispred oltara. Zajedno budimo ustrajni u djelima i molitvi za misije. Moto koji će nas pratiti u ovoj akciji glasi: Žar u srcu, noge na putu (usp. Lk 24,13-35). Nakon mise u iduću nedjelje mogu se uzeti misijske kutijice, krunice, razne narukvice i tako pripomoći za misije.
  • U duhovnom centru u Bilicama se održavaju KATEHEZE ZA ODRASLE svakog ponedjeljka u 20 sati. Voditelj kateheza je fra Lazar Perica, župnik.
  • Nakane molitve krunice: pon – za obraćenja grešnika i muškaraca; uto – protiv psovke i ovisnosti; sri – za mir u svijetu i naše obitelji; čet – za svećenike i duhovna zvanja; pet – za nerođene i protiv pobačaja; sub – za djecu i mlade; ned– za bolesne, nemoćne, patnike i duše u čistilištu.
Povezani članci

Najnovije vijesti

Najava: Ispovijed

NAJAVA: Prodaja kolača

Doček sv. Nikole

Susret Frame Šubićevac