NaslovnicaNovostiDEVETNICA SVETOM ANTI

DEVETNICA SVETOM ANTI

Završnu pripravu pred samu svetkovinu sv. Ante, zaštitnika naše župe, devetog dana devetnice, predvodio je prof. dr. sc. fra Ante Vučković.
Vrstan propovjednik, svojom katehezom želio nam je na slikovit način pokazati da je živjeti u skladu s Božjim zakonima vrlo jednostavno, ali često na to zaboravljamo. Otkriti zašto živimo, zašto smo tu na ovoj zemlji i kako živjeti pitanja su na koja svatko od nas treba pronaći odgovor. Žalosno je što često odgovore na ta pitanja nalazimo tek pred kraj života, a o tome svjedoči i medicinska sestra za palijativnu skrb Bronnie Ware u svojoj knjizi naslova Pet stvari za kojima plaču – umirući.
Fra Ante je navodeći tih pet stvari objasnio Božje zakonitosti koje je Bog u svakog od nas utkao i po kojima bi trebali živjeti kako bi postigli puninu života, ali često ih propuštamo primijeniti u svom svakodnevnom životu.
I u homiliji svete mise koju je predslavio fra Ante, u koncelebraciji s fra Mariom Radmanom, župnikom i fra Ignaciom Sladolje, đakonom, pozvao je svakog vjernika da, po Evanđeoskom čitanju, bude sol ove zemlje i svjetlo ovoga svijeta. Da neprimjetni poput soli, nenametljivo, s blagošću i nježnošću, nesalomljivo poput svjetlosti širimo dobrotu i radost oko sebe koja će zahvaćati ljude koji nas okružuju i činiti ovaj svijet boljim. Na to smo svi pozvani.
Molitva Euharistijskog klanjanja koju je, također, predvodio fra Ante bila je upravo na nakanu da nam Gospodin udijeli milost ostvariti svoje poslanje u ovome svijetu, živjeti slušajući glas našeg srca, radosno slaviti život, ostvarivati dobre odnose s bližnjima s kojima ćemo dijeliti svoje osjećaje kako na kraju svog života ne bi žalili za propuštenim kao umirući iz knjige Bronnie Ware.
Liturgijsko slavlje animirali su mladi glazbenici Amanda i Frane Šunjerga, Tomislav i Žarko dok su njihovi maleni anđeli svojom prisutnošću i spontanošću uzveličali ovu posljednju večer pred svetkovinu našeg zaštitnika.

 

Povezani članci

Najnovije vijesti