NaslovnicaNovosti24. 09. 2017. Dan mučenika Provincije

24. 09. 2017. Dan mučenika Provincije

U nedjelju, 24. rujna 2017., slaveći Dan mučenika naše Provincije, u franjevačkom samostanu i župi sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu obilježeno je sjećanje na naše fratre koji su ubijeni u Drugom svjetskom ratu i poraću. Svetu misu predvodio je fra Mario Radman, župnik i gvardijan, uz koncelebraciju braće franjevaca koji žive samostanu.
Na početku je o. Gvardijan kratko uveo u euharistijsko slavlje, a potom je fra Žarko Maretić, župnik Dubrave, pročitao imena ubijenih franjevaca.
U homiliji je o. Gvardijan, na temelju nedjeljnih svetopisamskih tekstova, poručio kako “četrdeset i četiri fratra, koji su položili svoje živote, nisu gledali prvo na sebe, nego na Krista, na Crkvu i svoju Domovinu. Svaki je od njih, da je bio sebičan i gledao samo na sebe, mogao lako spasiti svoj zemaljski život, odnosno izbjeći progone, osude i smrt. No ostali su vjerni Kristu i njegovu Evanđelju znajući da je samo u zajedništvu s Bogom istinski život. Ovo današnje slavlje treba nam biti poticaj i opomena da i sami budemo uvijek vjerni Kristu, trudeći se, u svemu i do kraja, živjeti po Božjoj riječi. Tom Božanskom milosrđu povjerimo sve hrvatske mučenike, posebno našu braću fratre, te divne bisere u kraljevstvu raspetoga Mučenika“, rekao je između ostalog o. Gvardijan.
Svetu misu, svojim pjevanjem animirali su naši mladi iz franjevačke mladeži Frame zajedno sa bračnim parom Šunjerga.

Povezani članci

Najnovije vijesti