NaslovnicaNovostiZAZIV DUHA SVETOGA NA POČETKU ŠKOLSKE I VJERONAUČNE GODINE

ZAZIV DUHA SVETOGA NA POČETKU ŠKOLSKE I VJERONAUČNE GODINE

U nedjelju 17. 9. 2017. u našoj župi održano je svečano misno slavlje koje je predvodio župnik fra Mario Radman, a na kojem se posebno molilo za blizinu Duha Svetoga i Božji blagoslov u novoj školskoj i vjeronaučnoj godini.
Na misi se okupio velik broj djeca koja su svojom riječju i pjesmom izrazila spremnost i želju da kroz svoj život koračaju u pratnji našeg Gospodina.
U prigodnoj propovijedi, svojom spontanošću, fra Mario je privukao dječju pažnju te im jednostavnim riječima približio misao današnjeg Evanđeoskog odlomka. Ukazao je na Božju ljubav koja oprašta neograničeno puta, ali i na našu obavezu da opraštamo jedni drugima poput našeg Nebeskog Oca. Važnost zajedništva, u školskim klupama ali i izvan njih, istaknuo je kroz primjer krunice koja čini prekrasnu molitvu dok su zrnca međusobno povezana, a čim se veza prekine od krunice ostaju samo zrnca. Poput krunice i djeca samo u zajedništvu mogu obogatiti ovaj svijet i donijeti mu obilje radosti, mira, sreće, znanja, uspjeha…
Na poseban način ovo misno slavlje uzveličali su zborovi, dječji zbor „Ljiljani“ i župski zbor „Sv. Ante“, uz vodstvo Tine Banovac i Nikoline Gović. Zajedničkom pjesmom, koja je odzvanjala crkvom, pokazali su da dječja nevinost i razdraganost uz iskustvo odraslih čini jednu prekrasnu cjelinu čiji zvuci dopiru do Nebeskih visina.
Nakon blagoslova, djeca su dobila prigodni poklon pa su radosni i blagoslovljeni pošli svojim kućama iščekujući novi školski tjedan.

Povezani članci

Najnovije vijesti