NaslovnicaNovostiZNANSTVENE SPOZNAJE O COVIDU-19 I CIJEPLJENJU DJECE (5. 3. 2022.)

ZNANSTVENE SPOZNAJE O COVIDU-19 I CIJEPLJENJU DJECE (5. 3. 2022.)

U subotu, 5. 3. 2022., u dvorani Župe sv. Ante u Šibeniku na Šubićevcu na incijativu građana grada Šibenika ugostili smo ugledne stručnjake iz područja medicinskih znanosti. Gosti javne tribine su bili akademik prof.dr.sc. Krešimir Pavelić i dr.sc. Alma Demirović, a naziv tribine je ZNANSTVENE SPOZNAJE O COVIDU-19 I CIJEPLJENJU DJECE KOJE TREBAMO ZNATI.

Akademik prof.dr.sc. Krešimir Pavelić uvaženi je znanstvenik s područja molekularne medicine i redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Rijeci. Osnivač je i dugogodišnji pročelnik Odjela za molekularnu medicinu Instituta “Ruđer Bošković” te osnivač i pročelnik Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci. Redoviti je član European Academy for Sciences and Arts i redoviti član European Molecular Biology Organization (EMBO akademije), autor preko 300 znanstvenih radova u uglednim međunarodnim časopisima i znanstvenik koji je među dva posto najcitiranijih u svijetu. Ovom prilikom je po prvi put predstavio svoj ZNANSTVENI RAD o Covidu-19 koji uskoro izlazi u znanstvenom časopisu, te je izložio važne podatke o porijeklu virusa, dijagnostici bolesti, (ne)učinkovitosti poduzetih mjera, cijepljenju i posljedicama s posebnim naglaskom na djecu.

Dr. Alma Demirović je liječnica, doktorica medicinskih znanosti, specijalistica patologije i predsjednica Hrvatske udruge roditelja aktivista HURA. Kada joj se kćer razboljela nakon primitka cjepiva, dr. Demirović se posvetila intenzivnom istraživanju područja cijepljenja u Hrvatskoj. Ovom prilikom je predstavila informacije, iskustva i argumente iz prakse obaveznog cijepljenja djece koji većinom nisu dostupni na uvid široj javnosti, a koji nam mogu olakšati donošenje odluka dobrih za naše zdravlje i zdravlje naše djece. Ovo je bila jedinstvena prilika da ove vrijedne informacije čujemo iz prve ruke.

 

 

Za one koji nisu mogli prisustvovati, bio je online prijenos na FB stranici ”Samostan i Župa sv. Ante Padovanskog – Šibenik”, pa možete pogledati cijelo predavanje.

 

Povezani članci

Najnovije vijesti