NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI od 2. - 9. rujna 2018.

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI od 2. – 9. rujna 2018.

03. 09. 2018. Ponedjeljak

sv. Grgur Veliki, papa i crkv. naučitelj (Spomendan)

Članovi Župnog caritasa imaju svoj susret u 19.30h

04.09.2018. Utorak

Vijeće OFS-a imaju svoj susret u 19.30h

05.09.2018. Srijeda

Majka Terezija iz Kalkut, redovnica (Spomendan) Utemeljiteljica Družbe sestara misionarki ljubavi, koja je veliki dio svoga života provela skrbeći za odbačene i otpisane, doslovno skupljajući umiruće siromahe na ulicama indijskog grada Kolkate i nastojeći im omogućiti dostojanstveno umiranje. Takvom svojom požrtvovnošću postala je sinonim za ljubav prema bližnjemu i življeno evanđelje, a u tom smislu za mnoge predstavlja najznačajniju ženu 20. st.

06.09.2018. Četvrtak

Nastavljamo sa redovitim župnim klanjanjem pred Presvetim oltarskim

Sakramentom, nakon večernje Svete Mise koja počinje u 19h u crkvi sv. Ante.

07.09.2018. Petak

Marko Križevčanin, svećenik i mučenik (Spomendan

PRVI PETAK. U ovom mjesecu započinjemo devet prvih petaka kad molimo Zlatnu krunicu i litanije u čast Srcu Isusovu iza večernje svete Mise.

Prigoda za sv. ispovijed od 18.30h.

08.09.2018. Subota

Rođenje BDM – Mala Gospa, (Blagdan)

  1. rujan Svečano se slavi u crkvi Gospe vanka Grada. Svete mise su: 8, 9.30 i 11h.     

Večernju misu u 18h predvodi biskup mons. Tomislav Rogić.

 

  • Sutra započinje nova školska godina i vjeronaučna godina. Dragoj našoj djeci želimo sretnu i uspješnu školsku i vjeronaučnu godinu, a posebno prvašićima kojima je to početak novoga životnog razdoblja.
  • U srijedu, 5. rujna Zbor ”sv. Ante” ima probe u Molimo članove zbora da se odazovu na probe, ali ujedno i poziv svima onima koji žele postati članovi župnog zbora da se slobodno mogu uključiti.
  • U srijedu, 5. rujna poslije večernje svete mise, svoj susret imaju Službenici Božje Riječi – ČITAČI. Molimo sve službenike koji čitaju preko svetih misa kao i one koji osjećaju da bi željeli prenositi Božju Riječ da dođu na susret sa župnikom.
  • Članovi Franjevačke mladeži (Frama) naše župe nastavljaju redovite susrete petkom u 30 sati. Pozivamo mlade da se pridruže Frami.
  • Odrasli koji bi željeli primiti sakramente kršćanske inicijacije (krštenje, krizmu, pričest), mogu se prijaviti do početka mjeseca listopada u župni ured i dogovoriti početak kateheze odnosno priprave za primanje sv. sakramenata. Kateheze za Katekumenat počinju 13. rujna u 20h na Baldekinu.
  • HODOČAŠĆE U SOLIN I SINJ prigodom TREĆEG NACIONALNOG SUSRETA HRVATSKIH KATOLIČKIH OBITELJI U SOLINU, 16. rujna 2018. (nedjelja). Molimo obitelji da se prijave poslije svetih misa u sakristiju ili se jave u župni ured kako bi mogli organizirati prijevoz na vrijeme. Cijena autobusa je 60 kn. Geslo susreta je Obitelj – izvor života i radosti.
  • U petak, 14. rujna u 19.30 sati za svu djecu iz župe sveta ispovijed, povodom početka nove školske i vjeronaučne godine. Pomireni u svetom sakramentu, snagom Božje ljubavi, postojano hodimo naprijed u život. Molimo roditelje da o tome povedu računa i djeci napomenu o svetoj ispovijedi.
  • U nedjelja, 23. rujna, posvećena je molitvi i zazivu Duha Svetoga povodom početka nove školske i vjeronaučne godine. Preko sv. mise u 10 sati. Misa za mlade u 19 sati.

 

OD KATOLIČKOG TISKA: Glas Koncila

 

Povezani članci

Najnovije vijesti