NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (7. – 13. ožujka 2022.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (7. – 13. ožujka 2022.)

Svete mise nedjeljom u: 9.30 sati (župna misa), 11 sati (dječja/obiteljska) i

18 sati (misa za mlade). Svete mise preko tjedna u: 7 sati i 18 sati.

Pola sata prije večernje mise se moli sv. krunica.

Korizmi petak – križni put u 17.15 sati.

 

PRVA KORIZMENA NEDJELJA – ČISTA 

 

NEDJELJA

(6. ožujka)

Nakon mise u 11 sati započinjemo sa čitanje Biblije.

DANONOĆNO ČITANJE BIBLIJE ‘’OD KORICE DO KORICE’’

PONEDJELJAK

(7. ožujka)

DANONOĆNO ČITANJE BIBLIJE ‘’OD KORICE DO KORICE’’

Probe župnog zbora u 18.30h.

Susret franjevačke mladeži – FRAMA u 20.30h.

UTORAK

(8. ožujka)

DANONOĆNO ČITANJE BIBLIJE ‘’OD KORICE DO KORICE’’

Susret prezidija Marijine legije – međunarodna laička organizacija u 16.30h.

Probe dječjeg zbora ”Ljiljani” u 19h.

SRIJEDA

(9. ožujka)

DANONOĆNO ČITANJE BIBLIJE ‘’OD KORICE DO KORICE’’

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 17.30h.  8. DAN DEVETNICE.

ČETVRTAK

(10. ožujka)

DANONOĆNO ČITANJE BIBLIJE ‘’OD KORICE DO KORICE’’

Kateheza za prvopričesnike u 10 i 16h.

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise.

Animira bend TALITA KUM.

Likovno-kreativna radionica u 17.30h.

PETAK

(11. ožujka)

DANONOĆNO ČITANJE BIBLIJE ‘’OD KORICE DO KORICE’’

Kateheza za krizmu u 17h.

Drugi korizmeni petak. Pobožnost križnog puta u 17.15 sati – za obitelj. Sveta misa s prigodnom propovijedi u 18 sati. Pozivamo djecu, mlade, roditelje i sve vjernike da se uključe u korizmenu duhovnu obnovu.

SUBOTA

(12. ožujka)

Liturgija kvatri.

Ministranti u 11h.

U subotu će biti misa zahvalnica za pročitanu Bibliju i primljene milosti u 18.00 sati. Poziv čitačima koji su se uključili u čitanje da dođu na misu.

NEDJELJA

(13. ožujka)

DRUGA KORIZMENA NEDJELJA. 

 

Ostale obavijesti:

  • Župa sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu, po TREĆI PUT, organizira DANONOĆNOČITANJE BIBLIJE „od korice do korice’’. Smisao čitanja Biblije je posvijestiti važnost Božje Riječi u našem životu. Čitanje Biblije započinjemo danas na Prvu korizmenu nedjelju, 6. ožujka 2022., nakon dječje svete mise u Od prijavljenih se očekuje da pola sata čitaju naglas Bibliju u crkvi sv. Ante u terminu za koji se prijave. Pri prijavi se upisuju dva čitača za jedan termin. Svaki čitač će čitati po pola sata, da u svakom trenutku Božju riječ jedna osoba čita, a barem jedna sluša. Posebno pozivamo članove obitelji da se prijave na čitanje Biblije. Nakon što se pročita zadnji redak oglasit će se zvona na crkvi. Prijaviti se možete nakon svetih misa. Pozivamo sve župljane, da se odazovu kako bismo mogli napraviti raspored čitanja.
  • U svrhu uključenja što većeg broja vjernika u slavlje sinode na izlazu iz crkve možete uzeti UPITNIK, ispuniti ga i ubaciti u kutiju koja se nalazi na dnu crkve. Isto tako, upitnik možete ispuniti i preko web stranice naše biskupije. Pozivamo vas, dragi vjernici, da ispunite taj upitnik i tako doprinesete poboljšanju života i poslanja naše Crkve.
  • Dragi župljani, nalazimo se u Velikoj devetnici „Devet srijeda sv. Josipu“ prije same svetkovine sv. Josipa koji se slavi ožujka. Program u devetnici svake srijede je: u 17.30 sati pobožnost sv. Josipu (krunica i litanije) i prilika za ispovijed, zatim sveta misa u 18 sati. Svake srijede kroz devetnicu je post i nemrs (preporuka o kruhu i vodi). Nakane koje molimo kao župna zajednica su: za duhovni preporod naših obitelji i blagoslov djece, za dar bračnog partnera, za duhovna zvanja, za oslobođenje od bolesti i za našu Domovinu.
  • Započelo je korizmeno molitveno bdijenje Inicijative “40 dana za život” i traje do 10. 4. svaki dan od 08 – 20 sati na mjestu bdijenja kod Opće bolnice Šibenik.Dragi župljani, potičemo vas na sudjelovanje u molitvi za prestanak pobačaja, za život svakog začetog djeteta, za obraćenje medicinskog osoblja.
  • Župa sv. Ante Padovanskog organizira HODOČAŠĆE MLADIH U MEĐUGORJE u subotu, 3. 2022. Prijave za hodočašće su preko platforme e-župa.com, nakon večernjih svetih misa u 18h ili kod župnika. Prijave traju do srijede, 23. 3. ili dok se mjesta ne popune. Troškovi su 200 Kn (uračunat ručak.) Plaćanje po prijavi. Detaljan program hodočašća možete vidjeti na plakatu ili na našoj web stranici.

 

Dragi župljani, započelo je sveto korizmeno vrijeme.

Korizma je vrijeme vježbanja u otvaranju milosti, koja nas vodi proslavi svetog Uskrsa.

Opredijelimo se u korizmi na aktivnije življenje vjere i pobožnosti!

Pozivamo Vas da se uključite u KORIZMENU DUHOVNU OBNOVU.

 

Povezani članci

Najnovije vijesti