RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (27. veljače – 6. ožujka 2022.)

0
85

Svete mise nedjeljom u: 9.30 sati (župna misa), 11 sati (dječja/obiteljska) i 18 sati (za mlade). Svete mise preko tjedna u: 7 sati i 18 sati.

Pola sata prije večernje mise se moli sv. krunica. Križni put petkom u 17.15 sati.

OSMA  NEDJELJA KROZ GODINU

  

PONEDJELJAK

(28. veljače)

Probe župnog zbora u 18.30h.

Susret franjevačke mladeži – FRAMA u 20.30h.

UTORAK

(1. ožujka)

Susret prezidija Marijine legije – međunarodna laička organizacija u 16.30h.

Susret Franjevačkog svjetovnog reda u 18.30h.

Probe dječjeg zbora ”Ljiljani” u 19h.

SRIJEDA

(2. ožujka)

ČISTA SRIJEDA – PEPELNICA, početak korizme. Obvezatan post i nemrs.

Svete mise i obred pepeljanja: u 7 i 18h.

VELIKA DEVETNICA U ČAST SV. JOSIPA. ŠESTA SRIJEDA.

u 17.30h – Pobožnost i litanije sv. Josipu; prilika za sv. ispovijed.

u 18.00h  – Sveta misa. Nakon mise slijedi cjelonoćno klanjanje.

ČETVRTAK

(3. ožujka)

Kateheza za prvopričesnike u 10 i 16h.

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise. Animira bend TALITA KUM.

Likovno-kreativna radionica u 17.30h.

PETAK

(4. ožujka)

Kateheza za krizmanike u 10h.

PROSLAVA ČASNOGA SLUGE BOŽJEGA O. FRA ANTE ANTIĆA

Prvi korizmeni petak. Pobožnost križnog puta u 17.15 sati (za nerođene). Svetu misu u 18 sati predvodi fra IVAN REŽIĆ, magistar bogoslova u Splitu.

Nakon mise fra Ivan će nam u samostanskoj dvorani predstaviti sveti lik ”Život časnog sluge Božjega fra Ante Antić (1893.-1965.)”. Stoga, pozivamo župljane, posebno djecu i mlade, da se uključe u korizmenu duhovnu obnovu.

SUBOTA

(5. ožujka)

Ministranti u 11h.

Vjeronauk za predkrizmanike 7. razred u 16h.

NEDJELJA

(6. ožujka)

PRVA KORIZMENA NEDJELJA.  

 

OSTALE OBAVIJESTI:

  • Pozivamo vas u subotu, 5. ožujka 2022., s početkom u 19h u dvoranu na JAVNU TRIBINU: ZNANSTVENE SPOZNAJE O COVIDU-19 I CIJEPLJENJE DJECE KOJE TREBAMO ZNATI. Gosti predavači su: Akademik prof. dr. sc. Krešimir Pavelić i sc. Alma Demirović, dr. med.
  • Župa sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu, po TREĆI PUT, organizira DANONOĆNO ČITANJE BIBLIJE „od korice do korice’’. Smisao čitanja Biblije je posvijestiti važnost Božje Riječi u našem životu. Čitanje Biblije započinje na Prvu korizmenu nedjelju, 6. ožujka 2022., nakon dječje svete mise u Od prijavljenih se očekuje da pola sata čitaju naglas Bibliju u crkvi sv. Ante u terminu za koji se prijave. Pri prijavi se upisuju dva čitača za jedan termin. Svaki čitač će čitati po pola sata, da u svakom trenutku Božju riječ jedna osoba čita, a barem jedna sluša. Posebno pozivamo članove obitelji da se prijave na čitanje Biblije. Nakon što se pročita zadnji redak oglasit će se zvona na crkvi. Prijaviti se možete nakon svetih misa ili u sakristiji. Pozivamo sve župljane, da se u što većem broju odazovete kako bismo mogli napraviti raspored čitanja.
  • Kao što vam je poznato, u listopadu prošle godine u cijeloj je Crkvi otvorena redovita Biskupska sinoda. U svrhu uključenja što većeg broja vjernika u slavlje sinode na izlazu iz crkve možete uzeti UPITNIK, ispuniti ga i donijeti u župni ured. Isto tako, upitnik možete ispuniti i preko web stranice naše biskupije. Pozivamo vas, dragi vjernici, da ispunite taj upitnik i tako doprinesete poboljšanju života i poslanja naše Crkve.
  • Dragi župljani, nalazimo se u Velikoj devetnici „Devet srijeda sv. Josipu“ prije same svetkovine sv. Josipa koji se slavi 19. ožujka. Program u devetnici svake srijede je: u 17.30 sati pobožnost sv. Josipu (krunica i litanije) i prilika za ispovijed, zatim sveta misa u 18 sati. Nakon svete mise slijedi cjelonoćno klanjanje. Svake srijede kroz devetnicu je post i nemrs (preporuka o kruhu i vodi). Nakane koje molimo kao župna zajednica su: za duhovni preporod naših obitelji i blagoslov djece, za dar bračnog partnera, za duhovna zvanja, za oslobođenje od bolesti i za našu Domovinu.

 

Dragi župljani, pred nama je početak svetog korizmenog vremena. Korizma je vrijeme vježbanja u otvaranju milosti, koja nas vodi proslavi svetog Uskrsa.

Opredijelimo se u korizmi na aktivnije življenje vjere i pobožnosti!

Tiskan je letak KORIZMENE DUHOVNE OBNOVE pa ga možete uzeti.