RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (30. srpnja – 6. kolovoza 2023.)

Svete mise nedjeljom: 9.00 i 19.00 sati.

Svete mise preko tjedna u srpnju i kolovozu: 7.00 sati.

 

17. nedjelja kroz godinu

 

PONEDJELJAK

(31. srpnja)

Sv. Ignacije Lojolski, prezbiter (Spomendan).
UTORAK

(1. kolovoza)

Sv. Alfonz Marija de’Liguori, bisk. i crkv. naučitelj (Spomendan)
SRIJEDA

(2. kolovoza)

BL. DJ. MARIJA ANĐEOSKA. GOSPA OD ANĐELA

Porciunkula – Na ovaj se blagdan u svim franjevačkim crkvama može dobiti oprost od vremenitih kazni za grijehe, tzv. porciunkulski op. Sv. misa u našoj župi će biti u 19 sati. Nema jutarnje mise u 7h.

 

Gospa od Anđela posebno se slavi na otočiću Visovcu. Svečanu svetu misu s početkom u 10.30 sati predvoditi šibenski biskup u miru mons. Ante Ivas. Svete mise na Visovcu: 6:30, 7:30, 8:30 sati, u 16 sati je grkokatolička liturgija i 18 sati.

ČETVRTAK

(3. kolovoza)

Bl. Augustin Kažotić, biskup (Spomendan)

CJELONOĆNO KLANJANJE u 19.30 sati – za duhovna zvanja.

PETAK

(4. kolovoza)

Sv. Ivan Marija Vianney, prezbiter (spomendan)

Prvi petak u mjesecu. Prigoda za svetu ispovijed od 6.30 sati. Pobožnost Srcu Isusovu će biti u 6.45 sati.

SUBOTA

(5. kolovoza)

Gospa Snježna.

DAN POBJEDE, ZAHVALNOSTI I HRVATSKIH BRANITELJA.

Preko svete mise u 19 sati zahvalit ćemo Bogu za slobodu Domovine i pomoliti se za sve poginule hrvatske branitelje. Krunica u 18.30 sati. Nema jutarnje mise u 7 sati.

NEDJELJA

(6. kolovoza)

18. NEDJELJA KROZ GODINU. PREOBRAŽENJE GOSPODNJE

Početak devetnice Velikoj Gospi.

 

  • U srijedu, 3. kolovoza na dan SV. MARIJE ANĐEOSKE ILI PORCIJUNKULE, može se dobiti potpuni oprost od vremenitih kazni ako dođemo u bilo koju franjevačku crkvu (baziliku, župnu crkvu ili svetište) te obavimo ono što je propisano za dobivanje oprosta, i to počevši u podne 1. kolovoza do ponoći 2. kolovoza. Osoba koja želi dobiti potpuni Porcijunkulski oprost mora ispuniti sljedeće uvjete:

– pohoditi crkvu,

– izmoliti „Oče naš“ i „Vjerovanje“,

– pristupiti sakramentu sv. ispovijedi,

– pričestiti se,

– izmoliti molitvu na nakanu sv. Oca.

Oprost se može dobiti jedanput i može se namijeniti za sebe samoga ili za pokojnika. Neka nam svima Gospodin udijeli svoje milosrđe.

  • Dragi župljani sve Vas pozivamo na Humanitarni koncert koji će nam održati ALAN HRŽICA i njegov gost: FRA MARIN KARAČIĆ na Tvrđavi Sv. Mihovila u Šibeniku. Početak koncerta zakazan je rujna 2023. u 20:30 sati. Ulaznice su u prodaji i možete ih nabaviti preko sustava Eventim: https://www.eventim.hr/…/alan-hrzica-duhovni…/event.html ili nakon svetih misa u sakristiji. Cijena ulaznice je 15€. Dio skupljenih sredstava donirat će se u humanitarne svrhe pedijatriji OB. Šibenik. Osigurajte svoje mjesto na ovoj večeri molitve i slavljenja. Organizator ovoga koncerta je naš Franjevački samostan i župa sv. Ante Padovanskog u suradnji sa gradom Šibenik.