NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (26. srpnja – 2. kolovoza 2020.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (26. srpnja – 2. kolovoza 2020.)

 17. nedjelja kroz godinu

Ljetni raspored svetih misa kroz mjesec srpanj i kolovoz:
Sveta misa preko tjedna u 7h, a nedjeljom u 9h i 19h.

 

NEDJELJA
(26. srpanj)

17. NEDJELJA KROZ GODINU. sv. Joakim i Ana, roditelji Bl. Dj. Marije

SRIJEDA
(29. srpanj)

sv. Marta (Spomendan)

PETAK
(31. srpanj)

sv. Ignacije Lojolski, prezbiter (Spomendan).
Pozivamo vjernike na euharistijsko klanjanje u 20h u crkvu sv. Ante. Klanjanje animira Molitvena zajednica obnove u Duhu Svetom ”Effata” i bend Talita kum.

SUBOTA
(1. kolovoz)

 

sv. Alfonz Marija de’Liguori, bisk. i crkv. naučitelj (Spomendan)

NEDJELJA
(2. kolovoz)

BL. DJ. MARIJA ANĐEOSKA. GOSPA OD ANĐELA
Porciunkula – Na ovaj se blagdan u franjevačkim crkvama može dobiti oprost od vremenitih kazni za grijehe, tzv. porciunkulski op. Potrebno je ispovjediti se, izmoliti Oče naš i Vjerovanje, sudjelovati u sv. misi i pričestiti se te se pomoliti na nakanu Sv. Oca Pape. Sv. mise u našoj crkvi: 9 i 19 sati. Blagdan Gospe od Anđela posebno se slavi na otočiću Visovcu.

Obnova u Duhu Svetom pokrenula je 2015. godine tridesetodnevnicu za hrvatski narod i za našu domovinu Hrvatsku uoči Dana domovinske zahvalnosti. Pridružimo se molitvi i sudjelovanju na 30 Svetih misa za hrvatski narod i za našu domovinu Hrvatsku, uoči Dana domovinske zahvalnosti! Tridesetodnevnica započinje u subotu, 6. 7. 2020. i završava 4. 8. 2020.

Današnja nedjelja (26. srpnja 2020.) je nedjelja sv. Kristofora kada u misijskom djelovanju u našoj domovinskoj Crkvi posebnu pozornost poklanjamo AKCIJI MIVA (misijska vozila) MIVA je međunarodna humanitarna akcija kojom spašavamo živote, vraćamo zdravlje bolesnima, siromašnoj djeci omogućavamo pristup obrazovanju, gradimo škole, crkve i bolnice. Ova akcija omogućava da se našim misionarima nabavi automobili, kamioni, traktori, koji i  magarci. Dobrovoljni prilozi koji se skupe idu za nabavu vozila za misije. Priloge možete ostaviti u košari pokraj izlaznih vrata.

 

 

Povezani članci

Najnovije vijesti