NaslovnicaIstaknutoRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (25. veljače – 3. ožujka 2024.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (25. veljače – 3. ožujka 2024.)

Svete mise nedjeljom u: 9.30h (župna misa), 11h (dječja/obiteljska) i 18h (misa za mlade)

Svete mise preko tjedna u: 7 sati i 18 sati. Pola sata prije večernje mise moli se krunica.

DRUGA KORIZMENA NEDJELJA – PAČISTA

PONEDJELJAK

(26. veljače)

Kateheza za predkrizmanike (7. razred) u 16 sati.

Probe velikog zbora sv. Ante u 18.30 sati.

Franjevačka mladež – FRAMA u 20.30 sati.

UTORAK

(27. veljače)

Radionica kreativnog plesa i pokreta za djecu u 17 sati.

Likovno-kreativna radionica u 18 sati.

Dječji zbor ”Ljiljani” probe u 19 sati.

Zavjetna molitva pred relikvijama sv. Ante nakon večernje mise.

SRIJEDA

(28. veljače)

Marijina legija u 16.30 sati.

Radionica šaha za djecu osnovne škole, Šah-mat u 18.30 sati.

VELIKA DEVETNICA – 7/9 srijeda u čast sv. Josipa u 17.30 sati.

Molitvena nakana: za ljubav, vjernost i zajedništvo u obiteljima, te za uspješan završetak školovanja djece i mladih.

Molimo sve čitače koji su se bili prijavili za čitanje Biblije u korizmi da dođu na naš zajednički susret nakon večernje mise u samostanskoj dvorani, kako bi podijeli svoja iskustva za vrijeme čitanja Biblije.

ČETVRTAK

(29. veljače)

Kateheze za prvopričesnike u 10 i 16 sati.

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise.

Animira bend TALITA KUM.

PETAK

(1. ožujka)

3. KORIZMENI PETAK.

Krizmanici kroz korizmene petke dolaze na križni put i svetu misu. Pobožnost križnog puta u 17.15 sati. Križni put predvode naši kandidati za krizmu. Sveta misa s prigodnom propovijedi u 18 sati. Tema: Sakrament potvrde ili krizme. Poziv djeci, mladima, roditeljima i svim vjernicima da se uključe u korizmeni hod i pripremu za našu najveću svetkovinu Uskrsa.

PRVI PETAK. Prigoda za ispovijed. Pobožnost Srcu Isusovu u 17 sati.

SUBOTA

(2. ožujka)

Ministranti u 11 sati.

PRVA SUBOTA. Molitva franjevačke krunice u 17.15 sati. Predvodi Franjevački svjetovni red. Posvetna molitva Bezgrešnom Srcu Marijinu nakon večernje mise.

NEDJELJA

(3. ožujka)

TREĆA KORIZMENA NEDJELJA.

U župu dolaze momci iz katoličko Terapijske zajednice ”Mondo Nuovo” (Novi svijet) iz Nunića.

3. korizmena nedjelja odlukom biskupa HBK je posvećena molitvi i brizi za Crkvu i Hrvate u BiH. Prilozi u milostinji idu za njihovu pomoć!

 

OSTALE OBAVIJESTI:

 

  • Zajednica Molitva i Riječ (ZMR) Šibeniku suradnji sa Franjevačkim samostanom sv. Ante na Šubićevcu u Šibeniku organizira trodnevni Seminar nove evangelizacije prema  dr. Tomislavu Ivačiću. Pod geslom ”Kamen što ga odbaciše graditelji postade kamen zaglavni” ( Mt 21,42-43). Seminar će trajati od petka, 1. do nedjelje 3. ožujka 2024. Voditelji seminara: vjeroučitelj Ivica Lulić članovi Zajednice Molitva i Riječ.

Program će biti u samostanskoj dvorani Franjevačkog samostana sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na ŠubićevcuBana I. Mažuranića 9, a započinje u petak, 1. ožujka u 19 sati i traje do 21 sati. U subotu, 2. ožujka program je od 9 do 12 sati, zatim od 15,30 do 17.30 sati, te od 19 do 21 sat. U nedjelju 3. ožujka prigodan program je od 15 do 17,30. U 18 sati je misa u samostanskoj crkvi sv. Ante Padovanskog.

Seminar omogućuje da se ponovo otkriju vlastiti kršćanski korijeni, dođe do iskustva susreta s Isusom Kristom, a to iskustvo donosi veliku promjenu života i snagu Duha Svetoga. Također, u evangelizaciji se naviješta, proglašava radosna vijest i pomaže Crkvi da bude svjedočka. Ulaz je besplatan, nije potrebna prijava. Pozivamo sve župljane da se uključe u ovaj seminar.

  • Pripomoć za učenje nema kroz ovaj tjedan, nego se nastavlja od ponedjeljka, 4. ožujka po redovitom rasporedu.
  • Kateheze za djecu i radionice se nastavljaju po redovitom rasporedu.
  • MOLITVENO BDIJENJE INICIJATIVE “40 DANA ZA ŽIVOT” koje traje do 24. 3. svaki dan od 08 do 20 sati na mjestu bdijenja kod Opće bolnice Šibenik.Dragi župljani potičemo vas na sudjelovanje u molitvi za prestanak pobačaja, za život svakog začetog djeteta i za obraćenje medicinskog osoblja. 𝑃𝑜𝑚𝑜𝑧𝑖 𝑢 𝑜𝑏𝑟𝑎𝑛𝑖 𝑛𝑒𝑟𝑜đ𝑒𝑛𝑖ℎ 𝑜𝑣𝑢 𝑘𝑜𝑟𝑖𝑧𝑚𝑢 𝑡𝑒 𝑖𝑧𝑑𝑣𝑜𝑗𝑖 𝑠𝑎𝑡 𝑣𝑟𝑒𝑚𝑒𝑛𝑎 𝑝𝑟𝑖𝑠𝑢𝑠𝑡𝑣𝑎 𝑛𝑎 𝑚𝑗𝑒𝑠𝑡𝑢 𝑏𝑑𝑗𝑒𝑛𝑗𝑎.
  • Franjevački samostan i župa sv. Ante Padovanskog organizira ZAVJETNO HODOČAŠĆE u subotu, 16. ožujka 2024. god u NACIONALNO SVETIŠTE SV. JOSIPA U KARLOVAC i posjet KRAŠIĆU rodnoj župi Alozija Stepinca. Polazak je u 6 sati ispred crkve sv. Ante, a cijena puta je 45 € (u cijenu je uračunat zajednički ručak). Dva autobusa su popunjena. Molimo prijavljene hodočasnike da svoje uplate izvrše do kraja ovog mjeseca u sakristiji kod župnika.
  • Nakane molitve krunice: pon – za obraćenja grešnika i muškaraca; uto – protiv psovke i ovisnosti; sri – za mir u svijetu i naše obitelji; čet – za svećenike i duhovna zvanja; pet – za nerođene i protiv pobačaja; sub – za djecu i mlade; ned– za bolesne, nemoćne, patnike i duše u čistilištu. Ovim nakana kao župna zajednica uključujemo molitvene nakane u ‘Godini molitve’ u našoj šibenskoj biskupiji za mjesec veljačuMolitva za ljubav, vjernost i zajedništvo u obiteljima, a ožujak – molitva i pokora za oproštenje grijeha, za obraćenje grešnika.
  • Preporučujemo duhovni tisak: Glasnik Mira-Međugorje, List ”Marija”, Dječji list–Mak, Glasnik Srca Isusova i Marijina. Osim toga naša župa posjeduje i ŽUPNU BIBLIOTEKU koja se nalazi pokraj velike župne dvorane gdje možete posuditi duhovno štivo i pročitati.
Povezani članci

Najnovije vijesti