NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (25. listopada – 1. studenoga 2020.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (25. listopada – 1. studenoga 2020.)

30. nedjelja kroz godinu

Svete mise nedjeljom u: 9.30h (župna misa), 11h (dječja/obiteljska) i 18h (misa za mlade)

Svete mise preko tjedna svaki dan u: 7 i 18 sati.

LISTOPADSKA POBOŽNOST u 17.30 sati.

 

NEDJELJA

(25. listopada)

Preko večernje svete mise u 18h Mjesno bratstvo Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) „Sv. Ante Padovanskog“ će imati obred trajnog i privremenog zavjetovanja (obećanje evanđeoskoga života) i primanja u Franjevački svjetovni red (OFS). Misu će predslaviti fra Stipe Nimac, OFM, predsjednik Konferencije područnih duhovnih asistenata zadarsko-šibenskog područnog bratstva OFS-a „Sv. Nikola Tavelić“ (Zadar).
PONEDJELJAK

(26. listopada)

Pozivamo roditelje prvopričesnika i krizmanika na prvi ovogodišnji susret. Susret započinje u 19 sati u crkvi sv. Ante. Molimo da oba roditelja dođu na susret.

FRAMA ima susret u 20.30 sati. Pozivamo mlade da se pridruže Frami.

UTORAK

(27. listopada)

Nakon večernje mise susret Franjevačkog Svjetovnog Reda.
SRIJEDA

(28. listopada)

Probe pjevanja za  dječji zbor ”Ljiljani” u 19 sati.
ČETVRTAK

(29. listopada)

Sv. Šimun i Juda Tadej, apostoli, (Blagdan)

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise u 18h u crkvi sv. Ante. Klanjanje animira bend TALITA KUM.

PETAK

(30. listopada)

Probe pjevanja za zbor sv. Ante u 18.30 sati.

Molitvena zajednica Effata ima svoj susret u 19h u crkvi.

SUBOTA

(31. listopada)

Povodom svetkovine Svih Svetih u župi će biti CJELODNEVNO KLANJANJE

od 7.30h do 00:00. Nakon večernje mise zajedničko molitveno bdijenje pred Presvetim oltarskim Sakramentom.

Ministranti imaju susret u 11h.

NEDJELJA

(1. studenoga)

SVETKOVINA SVIH SVETIH

Kada se molimo, razmišljamo, i slavimo svete ljude koji su postigli vječno spasenje te su nam sada uzori i pomoćnici u nebu. Ali to je dan i onih koji su živjeli svetim životom ili su zaboravljeni, a Crkva ih nije proglasila svetima. Svete mise u župi u 9.30h, 11h i 18h.

Sveta misa na Kvanju koju predslavi mons. Tomislav Rogić je u 15h.

 

Ostale obavijesti:

 

  • LISTOPADSKA POBOŽNOST. Marijin mjesec. Svaku večer u 17.30 sati je listopadska pobožnost. Molimo osobno i zajednički Gospinu krunicu! Mjesec listopad, je mjesec Svete Krunice. U nakani krunice, svaki dan ćemo moliti za potrebe obitelji u našoj župi. Pozivamo vjernike, djecu i mlade da dođete na molitvu sv. krunice svaki dan u crkvi sv. Ante.

 

  • Dragi roditelji, pozivamo vas da upišete svoju djecu na župnu katehezu. Posebno pozivamo roditelje prvopričesnika i krizmanika čija djeca u ovoj školskoj godini upisuje, 7., i 8. razred osnovne škole, a žive na području naše župe da izvrše upis svoje djece na vrijeme kako bismo mogli započeti kvalitetnu pripremu za primanje ovih sakramenata. Upisi su užupnoj dvorani subotom u 10 sati ili nakon nedjeljnih svetih misa.

 

  • Župni caritas povodom blagdana Svih Svetih i Dušnog dana upriličuje humanitarnu akciju prodaje svijeća. Novčana sredstva idu za pomoć socijalno ugroženih obitelji. Svijeće možete kupiti na izlazu iz crkve kod naših volontera.

 

  • U nedjelje, 1. i 8. 11. pola sata prije svetih misa naši volonteri skupljat će hranu u prostorijama župnog caritasa. Podjela hrane je biti svakog 13 u mjesecu od 17 do 18 sati. Pozivamo nove članove koji žele postati volonteri našeg caritasa da se jave župniku.

 

  • Započela je molitvena inicijativa ”40 dana za život” u gradu Šibeniku pred Općom bolnicom Šibenik koja traje do 1. studenoga 2020. Molitva i bdijenje će se održavati svaki dan od 8 do 20 sati. Molimo župljane da se uključe u molitvu i neka ovaj početak bude kraj pobačaju u tvome gradu.

 

  • Na svetkovinu SVIH SVETIH i DUŠNOG DANA vjernici mogu u svim crkvama, dobiti POTPUNI OPROST, koji se može namijeniti samo ZA POKOJNE. Da bi  se  dobio  potpuni  oprost  za  jednu  osobu  potrebno  je: Pohoditi crkvu u kojoj treba izmoliti Oče naš i Vjerovanje; primiti sv. Pričest, ispovjediti se ako je potrebno; te izmoliti molitvu na nakanu Sv. Oca Pape (Oče naš, Vjerovanje….).  Oprost se dobiva od listopada, pa do ponoći 2. studenog. Crkva je već od prvih vremena kršćanstva s velikim poštovanjem njegovala spomen mrtvih, jer je sveta i spasonosna misao moliti za mrtve kako bi im se oprostili grijesi. Naša molitva za njih može im ne samo koristiti, već i njihov zagovor učiniti uspješnim u našu korist.

 

  • Danas su s nama momci iz katoličko Terapijske zajednice ”Mondo Nuovo” (Novi svijet) iz Nunića. Imat će te mogućnost iza svetih misa pomoći ovoj zajednici u kupovini njihovih radova i poslušati svjedočanstvo o ovisnosti alkoholu, kocki i raznim drugim opijatima.

 

 

Povezani članci

Najnovije vijesti