NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (24. – 31. srpnja 2022.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (24. – 31. srpnja 2022.)

17. nedjelja kroz godinu

Svete mise nedjeljom preko ljeta u: 9 sati i 19 sati.

Svete mise preko tjedna u srpnju i kolovozu: u 7 sati.

NEDJELJA

(24. srpnja)

NEDJELJA SV. KRISTOFORA.

II. Svjetski dan baka, djedova i starijih osoba  – pod naslovom “Rod donose i u starosti” (Ps 92, 15)

PONEDJELJAK

(25. srpnja)

Sv. Jakov, apostol (Blagdan). Naslovnik naše Katedrale. Svečana sv. misa u 20h koju predslavi dubrovački biskup, mons. Roko Glasnović.
UTORAK

(26. srpnja)

Sv. Joakim i Ana, roditelji Bl. Dj. Marije (Spomendan)

Zavjetno hodočašće naše župe u Kosovo kod Knina.

PETAK

 (29. srpnja)

Sv. Marta, Marija i Lazar (Spomendan)  
NEDJELJA

(31. srpnja)

18. NEDJELJA KROZ GODINU.

 

OSTALE OBAVIJESTI

  • Danas u nedjelju, 24. srpnja 2022., naša domaća Crkva u svojem misijskom djelovanju slavi DAN SV. KRISTOFORA – onoga koji je “nositelj Krista”. Naši misionari su pravi nositelji Krista i njegove riječi onima koji ju nikada nisu imali mogućnost čuti. Stoga, je danas u našoj župi naša misonarka iz Salomonskih otoka s. Marija Veronika Ćibarić, časna sestra Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga. Misionarka će nam preko svetih misa u 9h i 19h progovoriti o misijama, iznijeti svoje svjedočanstvo i sve nas potaknuti da budemo iskreni prijatelji misija, molitvom ali i svojim nekim skromnim prilogom. Isto, tako nakon večernje mise u 20h u našoj samostanskoj dvorani će biti predstavljanje dviju knjiga fra Stojana Damjanovića. Fra Stojan živi i djeluje na otočiću Visovcu nakon povratka iz misija u kojima je proveo dvadeset godina i to bogato iskustvo on pretače u svoje knjige ”Afričko bogatstvo” i ”Visovac, Gospina oaza mira” osim samog autora knjige će predstaviti i razni gosti.           Stoga, dragi vjernici neka nas ovaj milosni događaj kako za našu župu tako i za naš grad Šibenik bude poticaj, da se odazovemo svojim dolaskom i pomognemo onima koji su u još većeoj bijedi spasili živote i vratiti zdravlje poput svetog Kristofora. Neka naša srca budu ispunjena ljubavlju prema braći ljudima.
  • Svjetski dan baka, djedova i starijih osoba Crkva slavi 24. srpnja, izabran kao datum jer je vremenski blizu blagdanu Sv. Joakima i Ane, Isusova djeda i bake, 26. srpnja. Dan koji je uveo papa Franjo prošle godine obilježava se tako svake godine četvrte nedjelje u srpnju. Papa je pripremio i posebne milosti za one koji toga dana uživo ili virtualno posjete svoju stariju braću i sestre u potrebi ili poteškoći. U to svakako spadaju naši djedovi i bake, ali i svi stariji ljudi u našem susjedstvu ili domu umirovljenika. Ako im posvetimo vrijeme toga dana, možemo dobiti potpuni oprost grijeha.Možete iskoristiti ovu milost koju Crkva pruža kako bi ih razveselili i dobili oprost za vremenite kazne.
  • Župa sv. Ante u Šibeniku na Šubićevcu organizira ZAVJETNO HODOČAŠĆE sv. Ani u Kosovo kod Knina u Utorak, 26. 7. 2022. Sveta misa je u 10.30h, a polazak autobusom u 8.30h ispred crkve. Spomen hodočašće odnosi se na pokolj Hrvata hodočasnika kada su se 1941. vraćali vlakom od sv. Ane iz Kosova za Drvar i Bosanski Petrovac.
  • Katolička karizmatska Obnova u Duhu Svetom pokrenula je 2015. godine TRIDESETODNEVNICU za hrvatski narod i za našu domovinu Hrvatsku uoči Dana domovinske zahvalnosti. Tridesetodnevnica je započela u srijedu, 6. 7. 2022. i završava 4. 8. 2022. Svaki dan je predviđena molitvena nakana koju molimo par minuta prije svete mise u 7, a nedjeljom prije mise u 9h.

Započelo je ljetno vrijeme. Neka naše oblačenje i odjeća kojom dolazimo u crkvu

ne povrijedi dostojanstvo svetoga Božjeg hrama!

Povezani članci

Najnovije vijesti