RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (17. – 24. srpnja 2022.)

Svete mise nedjeljom preko ljeta u: 9 sati i 19 sati.

Svete mise preko tjedna u srpnju i kolovozu: u 7 sati.

16. nedjelja kroz godinu

SRIJEDA

(20. srpnja)

Sv. Ilija, prorok
ČETVRTAK

(21. srpnja)

sv. Lovro Brindizijski, svećenik i crkv. naučitelj (Spomendan)
PETAK

 (22. srpnja)

Sv. Marija Magdalena (Blagdan)
SUBOTA

(23. srpnja)

Sv. Brigita, redovnica, zaštitnica Europe (Blagdan)
NEDJELJA

(24. srpnja)

17. NEDJELJA KROZ GODINU ILI NEDJELJA SV. KRISTOFORA

II. Svjetski dan baka, djedova i starijih osoba  – pod naslovom “Rod donose i u starosti” (Ps 92, 15)

 

OSTALE OBAVIJESTI

  • Župa sv. Ante u Šibeniku na Šubićevcu organizira ZAVJETNO HODOČAŠĆE sv. Ani u Kosovo kod Knina u (Utorak, 26. 7. 2022.) Sveta misa je u 10.30h, a polazak autobusom u 8.30h ispred crkve. Spomen hodočašće odnosi se na pokolj Hrvata hodočasnika kada su se 1941. vraćali vlakom od sv. Ane iz Kosova za Drvar i Bosanski Petrovac. Hodočasnici koji žele ići mogu se prijaviti nakon svetih misa u sakristiji kod župnika.
  • U nedjelju, 24. srpnja 2022., naša domaća Crkva u svojem misijskom djelovanju slavi DAN SV. KRISTOFORA – onoga koji je “nositelj Krista”. Naši misionari su pravi nositelji Krista i njegove riječi onima koji ju nikada nisu imali mogućnost čuti. Stoga, Župa sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu organizira predstavljanje dviju knjiga fra Stojana Damjanovića u samostanskoj dvorani s početkom u 20 sati. Knjige ”Afričko bogatstvo” i ”Visovac, Gospina oaza mira” osim samog autora knjige će predstaviti i razni gosti. Inače, fra Stojan je bivši misionar koji je preko dvadeset godina proveo u Kongu.                 Osim, predstavljanje knjiga preko večernje svete mise u 19 sati u župu nam dolazi naša misonarka iz dalekih Salomonskih otoka s. Marija Veronika Ćibarić, časna sestra Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga. Misionarka će nam progovoriti o misijama, iznijeti svoje svjedočanstvo i sve nas potaknuti da budemo iskreni prijatelji misija.

Neka nas sve ovaj milosni događaj kako za našu župu ali i za grad Šibenik potakne, da se svojim dolaskom odazovemo i pomognemo kako bi mogli spasiti živote i vratiti zdravlje poput svetog Kristofora. Neka naša srca budu ispunjena ljubavlju prema braći ljudima.

  • II. Svjetski dan baka, djedova i starijih osoba Crkva slavi 24. srpnja, izabran kao datum jer je vremenski blizu blagdanu Sv. Joakima i Ane, Isusova djeda i bake, 26. srpnja. Dan koji je uveo papa Franjo obilježavat će se tako svake godine četvrte nedjelje u srpnju. Papa je pripremio i posebne milosti za one koji toga dana uživo ili virtualno posjete svoju stariju braću i sestre u potrebi ili poteškoći. U to svakako spadaju naši djedovi i bake, ali i svi stariji ljudi u našem susjedstvu ili domu umirovljenika. Ako im posvetimo vrijeme toga dana, možemo dobiti potpuni oprost grijeha. Možete iskoristiti ovu milost koju Crkva pruža kako bi ih razveselili i dobili oprost za vremenite kazne.
  • Katolička karizmatska Obnova u Duhu Svetom pokrenula je 2015. godine TRIDESETODNEVNICU za hrvatski narod i za našu domovinu Hrvatsku uoči Dana domovinske zahvalnosti. Tridesetodnevnica je započela u srijedu, 6. 7. 2022. i završava 4. 8. 2022. Svaki dan je predviđena molitvena nakana koju molimo par minuta prije svete mise u 7, a nedjeljom prije mise u 9h.