RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (22. – 29. siječnja 2023.)

TREĆA NEDJELJA KROZ GODINU

NEDJELJA BOŽJE RIJEČI

Svete mise nedjeljom u: 9.30h (župna misa), 11h (dječja/obiteljska) i 18h (misa za mlade)

Svete mise preko tjedna u: 7 sati i 18 sati. Pola sata prije večernje mise moli se krunica.

 

NEDJELJA

(22. siječnja)

NEDJELJA BOŽJE RIJEČI – Papa Franjo objavio je apostolsko pismo motuproprijem Aperuit illis, 30. rujna 2019., u kojem se određuje da „Treća nedjelja kroz godinu bude posvećena slavljenju, razmišljanju i širenju Božje riječi“.
PONEDJELJAK

(23. siječnja)

Likovno-kreativna radionica u 18 sati.

Susret franjevačke mladeži – FRAMA u 20.30 sati.

UTORAK

(24. siječnja)

Sv. Franjo Saleški, biskup i crkv. naučitelj (Spomendan)

RADIONICA KREATIVNOG PLESA I POKRETAu 17.30 sati.

Probe pjevanja za Dječji zbor ”Ljiljani” u 19 sati.

SRIJEDA

(25. siječnja)

OBRAĆENJE SV. PAVLA APOSTOLA (Blagdan)

Završetak je molitvene osmine za jedinstvo kršćana.

Susret Marijine legije u 16.30 sati.

2. SRIJEDA – VELIKA DEVETNICA U ČAST SV. JOSIPA u 17.30 sati.

Tema: Kreposti svetog Josipa

ČETVRTAK

(26. siječnja)

Sv. Timotej i Tit, biskupi (Spomendan)

Nastavak kateheza za prvopričesnike u 10 sati i 16 sati.

Klanjanje pred Presvetim sakramentom, nakon večernje mise.

PETAK

(27. siječnja)

Nastavak kateheza za krizmu u 16 sati i 17 sati.
SUBOTA

(28. siječnja)

Sv. Toma Akvinski, prezbiter i crkv. naučitelj (Spomendan)

Ministrantski susret u 11 sati.

Župna kateheza za 4. i 5. razred u 16 sati.

Župna kateheza za predkrizmanike 7. razred u 17 sati.

NEDJELJA

(29. siječnja)

4. NEDJELJA KROZ GODINU

 

OSTALE OBAVIJESTI:

  • Nalazimo se u molitvenoj osmini za jedinstvo kršćana, i kao župna zajednica uključili smo se molitvom sv. krunice, sv. misom i molitvama.
  • VELIKA DEVETNICA „DEVET SRIJEDA SV. JOSIPU“, prije same svetkovine sv. Josipa koji se ove godine slavi ožujka. Program koji će nas pratiti u devetnici svake srijede: Pobožnost sv. Josipu (krunica, litanije i posvetna molitva) i prilika za ispovijed u 17.30 sati, Sveta misa sa prigodnom propovijedi na temu o sv. Josipu u 18 sati. Svake srijede kroz devetnicu preporučujemo post i nemrs (preporuka o kruhu i vodi tko može). Pozivamo sve župljane i vjernike da se uključe u ovu devetnicu sa svojim nakanama, molitvama, željama i zahvalama. Posebne nakane koje ćemo moliti kao zajednica: za duhovni preporod naših obitelji, za blagoslov djece i mladih, za dar bračnog partnera, za duhovna zvanja i za našu Domovinu.
  • U organizaciji našeg Franjevačkog svjetovnog reda pozivamo vas da posjetite Međunarodnu izložbu o euharistijskim čudima – djelo Carla Acutisa, petnaestogodišnjeg mladića iz Italije kojeg je papa Franjo proglasio blaženikom i stavio kao uzor mladima, a i starima, u ljubavi prema Bogu, Isusu Kristu, Euharistiji, Gospi i svetoj Katoličkoj crkvi. Ova izuzetno motivirajuća izložba ima za cilj približiti neprocjenjivu vrijednost Euharistije – živog susreta s Isusom Kristom i ojačati ljubav prema najvećem čudu Ljubavi – dodiru beskrajne ljubavi Isusova Srca. Uz ovu izložbu došle su nam i relikvije od samog blaženog Carla Acutisa koje su izložene u crkvi sv. Ante od 17 do 19 sati, a izložba je otvorena do utorka 24. siječnja od 16 do 19 sati.
  • Dragi roditelji ovogodišnjih kandidata za sakramente sv. ispovijedi, Prve pričesti i krizme, uza sve svoje životne brige i probleme, ne zaboravite vašu najvažniju i najuzvišeniju zadaću: odgajati svoju djecu u humanosti i kršćanskom duhu. Stoga, vas potičem da povede računa o dolasku vaše djece na katehezu i svetu misu.
  • Povodom obljetnice u spomen na poginule hrvatske branitelje i prve dragovoljce Domovinskog rata sa područja Šibenika u 11 sati će biti sveta misa u crkvi sv. Ante na Šubićevcu, a u 10.30 sati će biti polaganje vijenaca na gradskom groblju Kvanj.