NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (19. – 27. ožujka 2023.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (19. – 27. ožujka 2023.)

ČETVRTA KORIZMENA NEDJELJA – SREDOPOSNA (Dominica ”Laetare”)

 

Svete mise nedjeljom u: 9.30h (župna misa), 11h (dječja/obiteljska) i 18h (misa za mlade)

Svete mise preko tjedna u: 7 sati i 18 sati. Pola sata prije večernje mise moli se krunica.

 

PONEDJELJAK

(20. ožujka)

SVETKOVINA SV. JOSIPA, ZARUČNIKA BL. DJ. MARIJE. Dan očeva

Svečana sveta misa i proslava sv. Josipa u 18h.

Pobožnost u 17.30h.

UTORAK

(21. ožujka)

POBOŽNOST “13 UTORAKA SV. ANTE“.

Molitveno-liturgijski program:

– 7.30-17.30 sati  Cjelodnevno klanjanje 

– 17.15 sati  Molitva večernje svetom Anti iz časoslova

– 17.30 sati  Krunica i litanije sv. Ante

– 18 sati  Sveta misa s prigodnom propovijedi.

Drugi utorak predvodi fra Josip Klarić, voditelj redovničke kuće sv. Lovre u Šibeniku. Nakon večernje mise čašćenje relikvija sv. Ante.

Radionica kreativnog plesa i pokreta za djecu u 17.30 sati.

Probe pjevanja za Dječji zbor ”Ljiljani” u 19 sati.

SRIJEDA

(22. ožujka)

Susret Marijine legije u 16.30 sati.

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 17.30 sati.

ČETVRTAK

(23. ožujka)

Kateheze za prvopričesnike u 10 i 16 sati.

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise.

Animira bend TALITA KUM.

PETAK

(24. ožujka)

4. KORIZMENI PETAK. Pobožnost križnog puta u 17.15 sati – prevode ovogodišnji kandidati za krizmu. Sveta misa s prigodnom propovijedi u 18 sati. Tema: Sv. Bernardica Soubirous.

Korizmeni hod ”kroz razmatranje lica svetaca” želimo otkriti životopise svetaca i svoje vlastito ljudsko lice ono koje Bog želi i ljubi.

Pozivamo djecu, mlade, roditelje i sve vjernike da se uključe u korizmeni hod i pripremu za našu najveću svetkovinu Uskrsa.

SUBOTA

(25. ožujka)

SVETKOVINA NAVIJEŠTENJA GOSPODINOVA – BLAGOVIJEST.

KORIZMENO HODOČAŠĆE MLADIH U MEĐUGORJE.

Polazak u 5.30 sati ispred crkve sv. Ante na Šubićevcu, a drugi autobus polazi iz Bilica kod Mazda salona sa autobusne stanice.

Molimo mlade da izvrše svoje uplate.

NEDJELJA

(26. ožujka)

5. KORIZMENA NEDJELJA.  

U nedjelju je promjena računanja vremena s zimskog u ljetno vrijeme. Jedan sat naprijed. Od nedjelje večernje sv. mise u našoj župi su u 19 sati.

Promocija knjige s početkom u 20 sati BRAK-OBITELJ-GRAĐANSKO PRAVO I SLOBODA autora mr.sc. Ivice Đakovića. Promotori knjige će biti:

fra Žarko Maretić, prof. Ivan Bekavac Bašić i autor knjige.

 OSTALE OBAVIJESTI:

  • POBOŽNOST 13 UTORAKA SV. ANTI “Per Antonium ad Jesum (Po Anti k Isusu.)” ovo su riječi što ih je izrekao papa Pijo XI. Svetog Antu poznajemo kao velikog ljubitelja šutnje i molitve, velikog učitelja duhovnog života, živi primjer kreposti i svetosti, danas moćni zagovornik kod Boga. Dragi vjernici i štovatelji sv. Ante, pozivamo vas na sudjelovanje u pobožnosti 13 utoraka svetom Anti koju ove godine započinjemo u utorak, 14. ožujka 2023. Svaki utorak do proslave sv. Ante Padovanskog (13. lipnja) molimo pobožnost za njegov zagovor. Utorak je posvećen svetom Anti, jer su toga dana njegovi smrtni ostaci preneseni u Padovu i pokopani u crkvi sv. Marije, kasnije pretvorenoj u veličanstvenu Svečevu baziliku. Utorak je trinaest na spomen 13. lipnja, datuma preminuća ovog omiljenog sveca. Sveti je Ante “svetac svega svijeta”, a za naš Franjevački samostan i župu sv. Ante Padovanskog važan je i svih onih koji se njemu utječu. Svakog utorka MOLITVENO-LITURGIJSKI PROGRAM započinje:
  • – 7.30-17.30 sati  Cjelodnevno klanjanje 
  • – 17.15 sati  Molitva večernje svetom Anti iz časoslova
  • – 17.30 sati  Krunica i litanije sv. Ante
  • – 18.00 sati  Sveta misa s prigodnom propovijedi.                                 

Molimo zajedno 13 utoraka krunicu na čast svetog Ante Padovanskog s nakanom da nas Bog njegovim zagovorom udijeli mir našem svijetu i učvrsti vjeru u našim obiteljima.

 

  • MOLITVENO BDIJENJE INICIJATIVE “40 DANA ZA ŽIVOT” koje traje do 2. 4. svakim danom od 08 – 20 sati kod Opće bolnice Šibenik.Dragi župljani, potičemo vas na sudjelovanje u molitvi za prestanak pobačaja, za život svakog začetog djeteta, za obraćenje medicinskog osoblja, pod geslom: Evo ti majke! (Iv 19,26) 
  • FRAMA ŠUBIĆEVAC organizira KORIZMENU HUMANIRATNU AKCIJU od 1. korizmene nedjelje do 5. korizmene nedjelje. Ovom akcijom framaši su odlučili pomoći udruzi ”Dobra volja” iz Sesveta te samohranoj majci s petero djece. Framaši će nedjeljama od 9h do 12h te od 17 do 19h u župnoj dvorani prikupljati hranu s duljim rokom trajanja, odjeću, školski pribor i higijenske potrepštine za djecu i majke. Pozivamo sve vjernike dobre volje da se uključe u ovu humanitarnu akciju. Sve ostale informacije možete vidjeti na plakatima naše oglasne ploče.
  • U Franjevačkom samostanu i župi sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu će biti održana promocija knjige u nedjelju, 26. 3. 2023., s početkom u 20 sati BRAK-OBITELJ-GRAĐANSKO PRAVO I SLOBODA autora sc. Ivice Đakovića. Promotori knjige će biti: fra Žarko Maretić, prof. Ivan Bekavac Bašić i autor knjige. Knjiga govori o uzrocima izumiranja hrvatskog naroda, o njegovoj revitalizaciji, o tomu što brak i obitelj jesu i što ne mogu bit, o zabludama i destruktivnosti istospolnih partnerstava, o indoktrinaciji hrvatske mladeži koju provode ultraljevičarski mediji, o briselskoj kolonizaciji, o odnarođenoj hrvatskoj politici, o ugroženosti ljudskih prava i obespravljenosti građana, a osobito vjernika, o napadima i nesnošljivosti prema Katoličkoj Crkvi u Hrvatskoj, o kanonizaciji bl. A. Stepinca, o memorandumu „Srpski svet“ o krivotvorenju povijesnih činjenica na kojima je utemeljena samostalna demokratska Hrvatska itd.
  • Franjevački samostan sv. Ante Padovanskog u Šibeniku organizira HODOČAŠĆE U RIM I ASIZ od 9. do 15. travnja 2023. Više informacija o samom hodočašću možete pročitati na webu i prigodnim plakatima. Vodič hodočašća je fra Šimun Markulin. Prijave sa uplatom kod gvardijana fra Maria Radmana.
Povezani članci

Najnovije vijesti