NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (12. – 19. ožujka 2023.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (12. – 19. ožujka 2023.)

Svete mise nedjeljom u: 9.30h (župna misa), 11h (dječja/obiteljska) i 18h (misa za mlade)

Svete mise preko tjedna u: 7 sati i 18 sati. Pola sata prije večernje mise moli se krunica.

 

TREĆA KORIZMENA NEDJELJA – BEZIMENA

Nedjelja solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini.

Prilozi u milostinji idu CARITASU za njihovu pomoć!

  

NEDJELJA

(12. ožujka)

Nedjelja, 12. 3. 2023. nakon večernje u samostanskog dvorani s počekom u 19h, Inicijativa ”40 dana za život”  vas poziva na TRIBINU O TEMI MAJČINSTVA, u sklopu koje će se prikazati dokumentarni film „40 dana…“ i upoznati vas na koje sve načine „Centar za život – Split„ konkretno pomaže trudnicama u potrebi. Svoje iskustvo rada sa trudnicama s vama će podijeliti Marija Šošić, voditeljica Centra za život.
PONEDJELJAK

(13. ožujka)

Likovno-kreativna radionica u 18 sati.

Susret franjevačke mladeži – FRAMA u 20.30 sati.

UTORAK

(14. ožujka)

POBOŽNOST “13 UTORAKA SV. ANTE“.

Molitveno-liturgijski program:

– 7.30-17.30 sati  Cjelodnevno klanjanje 

– 17.15 sati  Molitva večernje svetom Anti iz časoslova

– 17.30 sati  Krunica i litanije sv. Ante

– 18 sati  Sveta misa s prigodnom propovijedi.

Prvi utorak predvodi fra Mario Radman, gvardijan i župnik sv. Ante u Šibeniku, Šubićevac. Nakon večernje mise čašćenje relikvija sv. Ante.

Radionica kreativnog plesa i pokreta za djecu u 17.30 sati.

Probe pjevanja za Dječji zbor ”Ljiljani” u 19 sati.

SRIJEDA

(15. ožujka)

Susret Marijine legije u 16.30 sati.

9. SRIJEDA – VELIKA DEVETNICA U ČAST SV. JOSIPA u 17.30 sati.

Tema: Vjernost svetog Josipa.

ČETVRTAK

(16. ožujka)

Kateheze za prvopričesnike u 10 i 16 sati.

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise.

Animira bend TALITA KUM.

PETAK

(17. ožujka)

Kateheza za krizmanike u 16 sati (svi dolaze).

4. KORIZMENI PETAK. Pobožnost križnog puta u 17.15 sati.

Sveta misa s prigodnom propovijedi u 18 sati.

Tema: Sv. Josip Benedikt Cottolengo.

Korizmeni hod ”kroz razmatranje lica svetaca” želimo otkriti životopise svetaca i svoje vlastito ljudsko lice ono koje Bog želi i ljubi.

Pozivamo djecu, mlade, roditelje i sve vjernike da se uključe u korizmeni hod i pripremu za našu najveću svetkovinu Uskrsa.

SUBOTA

(18. ožujka)

Ministranti u 11 sati.

KRIŽNI PUT MLADIH ŠIBENSKE BISKUPIJE – 18. ožujka 2023.,

ruta: Katedrala-Okit, početak u 9:30 sati u šibenskoj katedrali.

NEDJELJA

(19. ožujka)

4. KORIZMENA NEDJELJA.  

 OSTALE OBAVIJESTI:

 • POBOŽNOST 13 UTORAKA SV. ANTI “Per Antonium ad Jesum (Po Anti k Isusu.)” ovo su riječi što ih je izrekao papa Pijo XI. Svetog Antu poznajemo kao velikog ljubitelja šutnje i molitve, velikog učitelja duhovnog života, živi primjer kreposti i svetosti, danas moćni zagovornik kod Boga. Dragi vjernici i štovatelji sv. Ante, pozivamo vas na sudjelovanje u pobožnosti 13 utoraka svetom Anti koju ove godine započinjemo u utorak, 14. ožujka 2023. Svaki utorak do proslave sv. Ante Padovanskog (13. lipnja) molimo pobožnost za njegov zagovor. Utorak je posvećen svetom Anti, jer su toga dana njegovi smrtni ostaci preneseni u Padovu i pokopani u crkvi sv. Marije, kasnije pretvorenoj u veličanstvenu Svečevu baziliku. Utorak je trinaest na spomen 13. lipnja, datuma preminuća ovog omiljenog sveca. Sveti je Ante “svetac svega svijeta”, a za naš Franjevački samostan i župu sv. Ante Padovanskog važan je i svih onih koji se njemu utječu. Svakog utorka MOLITVENO-LITURGIJSKI PROGRAM započinje:
 • 7.30-17.30 sati  Cjelodnevno klanjanje 
 • 17.15 sati  Molitva večernje svetom Anti iz časoslova
 • 17.30 sati  Krunica i litanije sv. Ante
 • 18.00 sati  Sveta misa s prigodnom propovijedi.

Molimo zajedno 13 utoraka krunicu na čast svetog Ante Padovanskog s nakanom da nas Bog njegovim zagovorom udijeli mir našem svijetu i učvrsti vjeru u našim obiteljima.

 • MOLITVENO BDIJENJE INICIJATIVE “40 DANA ZA ŽIVOT” koje traje do 2. 4. svakim danom od 08 – 20 sati kod Opće bolnice Šibenik.Dragi župljani, potičemo vas na sudjelovanje u molitvi za prestanak pobačaja, za život svakog začetog djeteta, za obraćenje medicinskog osoblja, pod geslom: Evo ti majke! (Iv 19,26)
 • FRAMA ŠUBIĆEVAC organizira KORIZMENU HUMANIRATNU AKCIJU od 1. korizmene nedjelje do 3. korizmene nedjelje. Ovom akcijom framaši su odlučili pomoći udruzi ”Dobra volja” iz Sesveta te samohranoj majci s petero djece. Framaši će nedjeljama od 9h do 12h te od 17 do 19h u župnoj dvorani prikupljati hranu s duljim rokom trajanja, odjeću, školski pribor i higijenske potrepštine za djecu i majke. Pozivamo sve vjernike dobre volje da se uključe u ovu humanitarnu akciju. Sve ostale informacije možete vidjeti na plakatima naše oglasne ploče.
 • Hrvatski Caritas prikuplja pomoć za stradale u potresu u Turskoj i Siriji. Stoga, u dnu crkve je postavljena kutija u kojoj možete ostaviti svoj novčani prilog za stradale u potresu. Stradalima u Turskoj i Siriji moguće je pomoći i pozivom na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa: 060 90 10 (0,83 eura po pozivu, PDV uključen).
 • TJEDAN SOLIDARNOSTI I ZAJEDNIŠTVA S CRKVOM I LJUDIMA U BIH
  od 12. do 19. ožujka
  u duhu evanđeoskih riječi Piti sa zdenca života (Iv 4), Crkva u Hrvatskoj obilježava Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH. Tih dana o potrebi vjernika u BiH razmišljat ćemo u svagdašnjim molitvama. Ove nedjelje svaki vaš dar milostinje bit će namijenjen za karitativne potrebe braće i sestra u BiH. 
 • Franjevački samostan i župa sv. Ante Padovanskog organizira KORIZMENO HODOČAŠĆE MLADIH U MEĐUGORJE u subotu, 3. 2023. Prijave nakon večernjih svetih misa kod župnika. Troškovi su 35 € (uračunat ručak.) Plaćanje po prijavi. Detaljan program hodočašća možete vidjeti na plakatu ili na našoj web stranici.
 • Franjevački samostan sv. Ante Padovanskog u Šibeniku organizira HODOČAŠĆE U RIM I ASIZ od 9. do 15. travnja 2023. Više informacija o samom hodočašću možete pročitati na webu i prigodnim plakatima. Vodič hodočašća je fra Šimun Markulin. Prijave sa uplatom kod gvardijana fra Maria Radmana.
Povezani članci

Najnovije vijesti