NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (17. – 14. rujna 2024.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (17. – 14. rujna 2024.)

24. nedjelja kroz godinu

Svete mise nedjeljom:

9.30 sati (župna misa), 11 sati (dječja/obiteljska) i 19 sati (misa za mlade)

Svete mise preko tjedna svaki dan u: 7 i 19 sati.

Svaki dan prije večernje svete mise moli se Sv. krunica u 18.30 sati.

PONEDJELJAK

(17. rujna)

Započinje jesenski kvatreni tjedan u kojem su vjernici pozvani na intenzivniju molitvu i djela pokore i ljubavi. Tjedan je posvećen molitvi za svećenička i redovnička zvanja te za kršćansku izgradnju mladeži.
PONEDJELJAK

(18. rujna)

Sv. Josip Kupertinski, prezbiter (spomendan)

Franjevačka mladež – FRAMA u 20.30 sati. Pozivamo sve mlade od 14. do 30 god. (osmaše, srednjoškolce i studenti) koji žele poput sv. Franje Asiškoga naučiti sretno živjeti, da se pridruže našoj franjevačkoj mladeži Frami Šubićevac.

UTORAK

(19. rujna)

Nakon mise u 19 sati molimo zavjetnu molitvu pred relikvijama sv. Ante.

Radionica kreativnog plesa i pokreta za djecu od 4. do 12. godina starosti. Radionica se odvija u župnoj dvorani svakog utorka u 17 sati.

Dječji zbor ”Ljiljani”, imaju probe u 19 sati u župnoj glazbenoj dvorani.

SRIJEDA

(20. rujna)

Sv. Andrija Kim Taegon i drugovi, mučenici (Spomendan)

Susret Marijine legije u 17.30h.

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 18.30h. Molimo za naše obitelji.

Započinje DEVETNICA SV. MIHOVILU u katedrali.

ČETVRTAK

(21. rujna)

Sv. Matej, apostol i evanđelist (blagdan).

Kateheze za PRVOPRIČESNIKE u 10 i 17h (ovisno o smjeni djece u školi).

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise u 19h u crkvi sv. Ante.

PETAK

(22. rujna)

Kateheze za KRIZMANIKE 17.30 sati.
SUBOTA

(23. rujna)

Liturgija kvatri.

Naši ministranti sudjeluju na memorijalnom turniru u Bilicama.

NEDJELJA

(24. rujna)

DAN MUČENIKA PROVINCIJE.

Na ovaj dan članovi Provincije Presvetog Otkupitelja žele obnoviti uspomenu na 44 fratra koja su ubijena u razdoblju od 1942. do 1948. godine, moliti se Bogu za njih i da oni zagovaraju današnje fratre da ustraju u vjeri prema Bogu i hrvatskom narodu. Stoga, u 18.30h molimo krunicu, u 19h večernja sveta misa za ubijene fratre u crkvi sv. Ante na Šubićevcu.

 

 

Ostale obavijesti:

  • Dragi roditelji i djeco u župi započinjemo s redovitim župnim vjeronaukom – župnom katehezom za djecu. Cilj župne kateheze je usredotočena na liturgiju, zajedništvo i služenje, i prema osposobljavanju za svjedočki život u vjeri, obnovi Crkve i djelovanje iz vjere u društvu. Sve vas dragi roditelji iskreno pozivamo da potaknete svoju djecu na susrete u našoj župi, a posebno na nedjelju svetu misu. Prijavnice možete preuzeti preko naše web stranici ili na stoliću za duhovni tiska. Kateheze započinju u ovom tjednu ovim rasporedom:

ponedjeljkom 7. razred u 17h

utorkom 4. razred u 10h (samo kad su djeca u drugoj smjeni)

srijedom 5. i 6 razred u 17h

četvrtkom 3. razred (prvopričesnici) u 10 i 17h

petkom 8. razred (krizmanici) u 17.30h

  • Djeca koja žele postati ministranti, službenici Božjeg oltara, mogu se prijaviti u ministrantsku zajednicu naše župe. Ministrantski susreti su subotom u 11 sati.
  • Odrasli koji bi željeli primiti sakramente kršćanske inicijacije (krštenje, krizmu, pričest), mogu se prijaviti do početka mjeseca listopada u župni ured i dogovoriti početak kateheze odnosno priprave za primanje sv. sakramenata. Kateheze za Katekumenat su četvrtkom u 20h u Župi Srca Isusova na Baldekinu.
  • Nastavljamo sa likovnom – kreativnu radionicu u našoj župi. Molimo roditelje koji su zainteresirani da njihova djeca pohađaju radionicu mogu uzeti PRIJAVNICU sa stolića ili preuzeti preko naše web stranice. Radionica će biti utorkom, a prvi susret je 26. rujna 2023. u 18h u župnoj likovnoj učionici.
  • Proslava spomendana preminuća Službenice Božje majke Klare Žižić, utemeljiteljice Družbe sestara franjevki od Bezgrješne. Euharistijsko slavlje je u četvrtak, 21. rujna u crkvi sv. Lovre u 18 sati koje predvodi šibenski biskup Tomislav Rogić.
  • Župa sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu je pokrenula projekt za našu župnu crkvu sv. Ante na Šubićevcu, tj. ugradnja klima. Svoje donacije možete izravno dati župniku u sakristiji nakon svetih misa, u župni ured ili na račun župe IBAN: HR70 2340 0091 1110 0699 6 – PBZ. Neka Bog blagoslovi ovaj naš zajednički projekt i neka nas učini složnima za našu župnu zajednicu ali neka podari i obilje milosti za svaku darežljivost i ljubav prema župnoj zajednici.
  • Nakane molitve krunice: pon – za obraćenja grešnika i muškaraca; uto – protiv psovke i ovisnosti; sri – za mir u svijetu i naše obitelji; čet – za svećenike i duhovna zvanja; pet – za nerođene i protiv pobačaja; sub – za djecu i mlade; ned– za bolesne, nemoćne, patnike i duše u čistilištu.
Povezani članci

Najnovije vijesti