NaslovnicaIstaknutoRaspored bogoslužja i obavijesti (16. – 23. lipnja 2024.)

Raspored bogoslužja i obavijesti (16. – 23. lipnja 2024.)

11. NEDJELJA KROZ GODINU

Svete mise nedjeljom su: 9.30, 11 i 19 sati.

Svete mise preko tjedna: 7 i 19 sati.

Molitva Gospine krunice svakim danom u 18.30 sati.

Svete mise: SRPANJ I KOLOVOZ:

nedjeljom: 9.30 i 20.00 sati.

radnim danom i subotom: 7.00 sati (sa časoslovom)

UTORAK

(18. lipnja)

Susret Franjevačkog svjetovnog reda u 18.30 sati. 
SRIJEDA

(19. lipnja)

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 18.30 sati.
ČETVRTAK

(20. lipnja)

Nakon mise je klanjanje pred Presvetim Sakramentom.
PETAK

(21. lipnja)

Sv. Alojzije Gonzaga, redovnik (Spomendan)

Završetak školske i vjeronaučne godine.

SUBOTA

(22. lipnja)

Ministranti u 11 sati.

Frama Šubićevac ima svoj zabavni susret prije ljetnog odmora.

NEDJELJA

(23. lipnja)

12. NEDJELJA KROZ GODINU

Svete mise: u 9.30 i 19 sati.

 

OSTALE OBAVIJESTI

  • Dragi župljani i štovatelji sv. Ante, svečano smo proslavili svetkovinu svetog Ante, sveca svega svijeta, nebeskog zaštitnika naše župe i samostana. Kroz trinaest utoraka i devetnicu smo se duhovno pripremali za proslavu svoga nebeskog zaštitnika. Nadam se da Vam je devetnica donijela duboke duhovne milosti, da ste se obogatiti i duhovno osvježiti te da je pobudila u vama zanimanje za Krista. Molimo zajedno pred relikvijama sv. Ante s nakanom da nas Bog njegovim zagovorom oslobodi rata i učvrsti vjeru u našim obiteljima i da obrati grešnike. Neka nam život sv. Ante dadne svetost koju je on imao, priskrbi nam ono što je on smatrao važnim, a to je život po Kristu Gospodinu. To je sveti Ante svjedočio i životom nas na to potiče. Neka Vas prati zagovor sv. Ante.
  • Molimo hodočasnike koji su se prijavili na BISKUPIJSKO HODOČAŠĆE U ‘GODINI MOLITVE’ od 10.–12. listopada 2024., da uplate prvu ratu od 100 eura u sakristiji poslije svetih misa kod župnika.
  • Dragi roditelji, započeo je upis djece koja će u novoj katehetskoj godini 2024./2025. pripremati za sakramente prve pričesti i krizme u našoj župi. Stoga, preko naše platforme e-župe možete prijaviti svoje dijete: link za sakrament prve pričesti: https://www.e-zupe.com/najava/pricest/zupa-subicevac ; link za sakrament krizme: https://www.e-zupe.com/najava/krizmanici/zupa-subicevac do 30. 6. 2024. Nakon ovih datuma neće biti moguće više se prijaviti. Kandidati za krizmu mogu se uključiti u ministrante, čitače ili Framu kako bi aktivnije sudjelovali u životu župne zajednice. Kandidati za pričest se mogu uključiti u dječi zbor, ministrante ili kreativnu radionicu kako bi aktivnije sudjelovali u životu župne zajednice.
  • Dragi roditelji, započeo je upis djece koja će u novoj katehetskoj godini 2024./2025. početi se pripremati za sakramente prve pričesti i krizme jer u našoj župi pripreme traju dvije godine. Stoga, djeca koja upisuju drugi i sedmi razred obvezno se moraju prijaviti. Prijavnice se nalaze na stoliću za duhovni tisak u crkvi. Prijave traju do kraja ovog mjeseca 30.6.2024.
  • Nakane krunice: pon – za obraćenja grešnika i muškaraca; uto – protiv psovke i ovisnosti; sri – za mir u svijetu i naše obitelji; čet – za svećenike i duhovna zvanja; pet – za nerođene i protiv pobačaja; sub – za djecu i mlade; ned – za bolesne, nemoćne, patnike i duše u čistilištu. Ovim nakanama kao župna zajednica uključujemo i molitvene nakane u ‘Godini molitve’ u našoj šibenskoj biskupiji za mjesec lipanj: molitva za zajedništvo u Crkvi.
  • Započelo je ljetno vrijeme. Neka naše oblačenje i odjeća kojom dolazimo u crkvu ne povrijedi dostojanstvo svetoga Božjeg hrama!
Povezani članci

Najnovije vijesti