NaslovnicaIstaknutoRaspored bogoslužja i obavijesti (14. – 21. travnja 2024.)

Raspored bogoslužja i obavijesti (14. – 21. travnja 2024.)

TREĆA USKRSNA NEDJELJA

Svete mise nedjeljom u: 9.30 sati (župna), 11 sati (dječja/obiteljska) i 19 sati (za mlade). Svete mise preko tjedna u: 7 i 19 sati. Pola sata prije večernje mise se moli sv. krunica. 

PONEDJELJAK

(15. travnja)

Kateheza za predkrizmanike u 17 sati.

Pomoć pri učenju iz matematike za 4. razred OŠ u 17 sati.

Pomoć pri učenju iz Engleskog jezika u 18.30 sati.

Probe za mješoviti župni zbor ”sv. Ante” u 18.30 sati.

Franjevačka mladež – FRAMA u 20.30 sati.

UTORAK

(16. travnja)

POBOŽNOST “13 UTORAKA SV. ANTE“. 5/13

Molitveno-liturgijski program:

– 7.30-18 sati Cjelodnevno klanjanje 

– 18.00 sati  Molitva sv. krunice i litanije sv. Ante

– 18.30 sati  Večernja u čast sv. Ante i prilika za ispovijed

– 19.00 sati  Sveta misa s prigodnom propovijedi.

Peti utorak predvodi fra Lazar Perica, župnik u Bilicama i Dubravi. Svetu misu animira dječji zbor iz Bilica. Nakon večernje mise molimo posvetnu molitvu i prilika za čašćenje relikvija sv. Ante.

Radionica kreativnog plesa i pokreta za djecu u 17 sati.

Likovno-kreativna radionica u 18 sati.

Probe pjevanja za Dječji zbor ”Ljiljani” u 19 sati.

SRIJEDA

(17. travnja)

Susret Marijine legije u 17.30 sati.

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 18.30 sati. 

ČETVRTAK

(18. travnja)

Kateheza za prvopričesnike u 10 i 17 sati.

Klanjanje pred Presvetim Sakramentom, nakon večernje mise.

PETAK

(19. travnja)

Kateheza za krizmanike u 17 sati.

Pomoć pri učenju iz matematike:

5. i 6. raz. od 17 do 18 sati te za 7. i 8. raz. od 18 do 19 sati.

SUBOTA

(20. travnja)

HODOČAŠĆE MLADIH U MEĐUGORJE.

Polazak u 5.30 sati ispred crkve sv. Ante na Šubićevcu.

NEDJELJA

(21. travnja)

ČETVRTA VAZMENA NEDJELJA.

 

OSTALE OBAVIJESTI:

  • Dragi vjernici i štovatelji sv. Ante,pozivamo vas na sudjelovanje u pobožnosti 13 utoraka svetom Anti. Svaki utorak do proslave sv. Ante Padovanskog (13. lipnja) molimo pobožnost za njegov zagovor. Svakog utorka imamo MOLITVENO – LITURGIJSKI PROGRAM koji započinje: od 30 – 18 sati – Cjelodnevno klanjanje;18 sati – Molitva sv. krunice i litanije sv. Ante; 18.30 sati – Večernja u čast sv. Ante i prilika za ispovijed; 19 sati – Sveta misa s prigodnom propovijedi; 20 sati – Čašćenje relikvija. Kroz svaki utorak razni propovjednici će nas uvoditi u život sv. Ante. Molimo zajedno 13 utoraka krunicu na čast svetog Ante Padovanskog s nakanom da nas Bog njegovim zagovorom udijeli mir našem svijetu i učvrsti vjeru u našim obiteljima.
  • U srijedu, 17. travnja 2024. su parlamentarni izbori u Republici Hrvatskoj, i ponovno su prigoda kada će svi građani Republike Hrvatske i hrvatske dijaspore s pravom glasa, birajući određenu političku opciju, moći izraziti svoj stav o budućem smjeru hrvatske države s obzirom na njezin cjelokupan društveni razvoj, osobito u politici, gospodarstvu, kulturi, obrazovanju, zdravstvu i socijalnoj skrbi, ali i s obzirom na njezin položaj u međunarodnoj zajednici i u međunarodnim odnosima… Izlazak na izbore jedan je od načina očitovanja te suodgovornosti, jer na izborima građani odlučuju kojoj će političkoj opciji dati povjerenje, smatrajući da će upravo ona na najbolji način, u njihovo ime, promicati opće dobro društva na dobrobit svih građana. Građani, koji se ujedno izjašnjavaju i kao katolički vjernici, po svojoj su vjeri pozvani biti duboko zainteresirani za svekolik boljitak i napredak na svim područjima zajedničkoga života u Hrvatskoj…  Komu dati glas? Ipak želimo napomenuti da se neizlaskom na izbore ipak glasuje, ali tada drugima prepuštamo da odlučuju u naše ime te sami sebi uskraćujemo mogućnost čina građanske odgovornosti i skrbi za opće dobro, odnosno »glasujemo« upravo za one zbog kojih se odustalo od izlaska na izbore. Katolike vjernike, koji prema popisu pučanstva iz 2021. godine čine veliku većinu hrvatskih građana, ali i sve ostale građane, pozivamo stoga da pristupe izborima i ozbiljno promisle komu dati svoje povjerenje(Iz Izjave Komisije HBK-a Iustitia et pax u povodu predstojećih parlamentarnih izbora)
  • Franjevački samostan i župa sv. Ante Padovanskog organizira predstavljanje knjige “Hrvatske povijesne istine – II dio” u nedjelju, 21. 4. u 20 sati, u samostanskoj dvorani. Knjigu će predstaviti autor Tihomir Dujmović, hrvatski novinar i televizijski voditelj i Ivica Marijačić, glavni urednik Hrvatskog tjednika.
  • Udruga sv. Vinka Paulskog organizira prikupljanje nekvarljivih namirnica, prašak za robu i higijenske potrepštine. Svakog 13-tog u mjesecu u terminu 18 – 19 sati u prostorijama naše udruge ispod crkve sv. Ante Padovanskog na Šubićevcu. Odjeću i obuću molimo ne nositi. Zahvalni smo na svakoj donaciji.
  • Nakane krunice: ponza obraćenja grešnika i muškaraca; utoprotiv psovke i ovisnosti; sriza mir u svijetu i naše obitelji; četza svećenike i duhovna zvanja; petza nerođene i protiv pobačaja; subza djecu i mlade; ned – za bolesne, nemoćne, patnike i duše u čistilištu. Ovim nakanama kao župna zajednica uključujemo molitvene nakane u ‘Godini molitve’ u našoj šibenskoj biskupiji za mjesec travanj: molitva za duhovna zvanja.
Povezani članci

Najnovije vijesti