NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (14. – 21. srpnja 2019.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (14. – 21. srpnja 2019.)

Ljetni raspored svetih misa kroz mjesec srpanj i kolovoz:

Sveta misa preko tjedna je u 7h,

a nedjeljom i svetkovinama u 9h i 19h.

 

PONEDJELJAK

(15. srpanj)

PRESVETI OTKUPITELJ.

Zaštitnik Provincije Presv. Otkupitelja (Blagdan)

UTORAK

(16. srpanj)

 

Bl. Dj. Marija od Brda Karmela. Gospa Karmelska

 

 

SUBOTA

(20. srpanj)

 

Sv. Ilija, prorok
 

NEDJELJA

(21. srpanj)

 

16. NEDJELJA KROZ GODINU. Sv. mise su: u 9h i 19h.

 

Iduća nedjelja, 21. srpnja 2019. je nedjelja sv. Kristofora kada u misijskom djelovanju u našoj domovinskoj Crkvi posebnu pozornost poklanjamo AKCIJI MIVA (misijska vozila) MIVA je međunarodna humanitarna akcija kojom spašavamo živote, vraćamo zdravlje bolesnima, siromašnoj djeci omogućavamo pristup obrazovanju, gradimo škole, crkve i bolnice. Ova akcija omogućava da se našim misionarima nabavi automobili, kamioni, traktori, koji i magarci. Stoga, poslije svetih misa u iduću nedjelju će biti blagoslov prijevoznih sredstava i dijeljenje sličica sv. Kristofora. Dobrovoljni prilozi koji se skupe idu za nabavu vozila za misije.

Najavljujemo i pozivamo na VEČER SLAVLJENJA – duhovni koncert našeg benda TALITA KUM u nedjelju, 21. 7. 2019., s početkom u 21h ispred crkve sv. Ante na Šubićevcu.

Papinska misijska djela i ove godine na Nedjelju sv. Kristofora, 21. srpnja 2019. započinju godišnju Akciju MIVA (Misijska vozila).

Akcija MIVA nastala je prije 92 godine u Austriji te se odande proširila i u druge zemlje. Danas djeluje u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji, Nizozemskoj, Velikoj Britaniji, Južnoj Koreji, Australiji, Poljskoj, Slovačkoj, Sloveniji, a i u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Svake godine Akcija MIVA pomogne oko 500-tinjak projekata u 60-ak zemalja diljem svijeta. To osim automobila uključuje i motocikle, bicikle, traktore, poljoprivredne strojeve, kao i čamce, pa čak i životinje.

Geslo Akcije: „Moj dar slavi Boga za sve sretno prijeđene kilometre“, poziva nas da, zahvalni na vožnji bez nezgoda, budemo solidarni s drugima. Prikupljena sredstva bit će namijenjena za kupnju vozila našim misionarima. Po tim će vozilima nekomu biti spašen život ili vraćeno zdravlje, omogućen put u školu ili će, jednostavno, dovesti misionara k ljudima koji ga željno iščekuju.

„MIVA“ Hrvatska i „MIVA“ Bosna i Hercegovina do sada su pomogle nabaviti 24 automobila, traktor, 34 bicikla, 15 tricikla i sedam motocikla. Kupljena vozila dana su hrvatskim misionarima u Ekvadoru, Zambiji, Rusiji, Beninu, DR Kongu, Keniji, Salomonskim Otocima, Tanzaniji, Haitiju, Gani, Ruandi, Islandu i Boliviji.

Ove godine pomoć u nabavci vozila mole s. Vedrana Ljubić (koja 21 godinu kao misionarka djeluje u Ugandi) i Sestre milosrdnice (koje 8 godina djeluju na Salomonskim Otocima).

Sve informacije o Akciji MIVA, sve savjete i dokumente u svezi s blagoslovom vozila možete pronaći na stranicama www.misije.hr u RH ili www.missio.ba u BiH.

Povezani članci

Najnovije vijesti

Najava: Ispovijed

NAJAVA: Prodaja kolača

Doček sv. Nikole

Susret Frame Šubićevac