NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (12. – 19. veljače 2023.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (12. – 19. veljače 2023.)

Svete mise nedjeljom u: 9.30h (župna misa), 11h (dječja/obiteljska) i 18h (misa za mlade)

Svete mise preko tjedna u: 7 sati i 18 sati. Pola sata prije večernje mise moli se krunica.

ŠESTA NEDJELJA KROZ GODINU

 

PONEDJELJAK

(13. veljače)

Likovno-kreativna radionica u 18 sati.

Susret franjevačke mladeži – FRAMA u 20.30 sati.

UTORAK

(14. veljače)

 

Radionica kreativnog plesa i pokreta za djecuu 17.30 sati.

Probe pjevanja za Dječji zbor ”Ljiljani” u 19 sati.

Utorkom u 18h slavimo svetu misu za sve žive i pokojne štovatelje sv. Ante.

SRIJEDA

(15. veljače)

Susret Marijine legije u 16.30 sati.

5. SRIJEDA – VELIKA DEVETNICA U ČAST SV. JOSIPA u 17.30 sati.

Tema: Radosti svetog Josipa

ČETVRTAK

(16. veljače)

Kateheze za prvopričesnike u 10 i 16 sati.

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise.

PETAK

(17. veljače)

Kateheza za krizmanike u 16 sati (svi dolaze).
SUBOTA

(18. veljače)

Ministranti nemaju svoj susret.
NEDJELJA

(19. veljače)

7. NEDJELJA KROZ GODINU.

 

OSTALE OBAVIJESTI:

  • U župi sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu, po četvrti put, organiziramoDANONOĆNO ČITANJE BIBLIJE „od korice do korice’’Smisao čitanja Biblije je posvijestiti važnost Božje Riječi u našem životu. Čitanje Biblije će započeti na Prvu korizmenu nedjelju, 26. veljače 2023., nakon dječje svete mise u 11 sati. Od prijavljenih se očekuje da pola sata čitaju naglas Bibliju u crkvi sv. Ante na Šubićevcu u terminu za koji se prijave. Pri prijavi se upisuju dva čitača za jedan termin. Svaki čitač će čitati po pola sata, da u svakom trenutku Božju riječ jedna osoba čita, a barem jedna sluša. Nakon što se pročita zadnji redak oglasit će se zvona na crkvi. Prijave za čitanje Biblije traju do nedjelje, 26. veljače 2023. prijave se vrše u sakristiji ili nakon svetih misa ispred crkve. Pozivamo sve župljane, i stare i mlade, da se u što većem broju odazovete kako bismo mogli napraviti raspored čitanja. Sastanak čitača oko dogovora za čitanje Biblije će biti u subotu, 25. veljače nakon večernje svete mise.
  • VELIKA DEVETNICA „DEVET SRIJEDA SV. JOSIPU“, prije same svetkovine sv. Josipa koji se ove godine slavi ožujka. Program koji nas pratiti u devetnici svake srijede: Pobožnost sv. Josipu (krunica, litanije i posvetna molitva) i prilika za ispovijed u 17.30 sati, Sveta misa sa prigodnom propovijedi na temu o sv. Josipu u 18 sati. Svake srijede kroz devetnicu preporučujemo post i nemrs (preporuka o kruhu i vodi tko može). Pozivamo sve župljane i vjernike da se uključe u ovu devetnicu sa svojim nakanama, molitvama, željama i zahvalama. Posebne nakane koje ćemo moliti kao zajednica: za duhovni preporod naših obitelji, za blagoslov djece i mladih, za dar bračnog partnera, za duhovna zvanja i za našu Domovinu.
  • Franjevački samostan sv. Ante Padovanskog u Šibeniku organizira HODOČAŠĆE U RIM I ASIZ od 9. do 15. travnja 2023. Više informacija o samom hodočašću možete pročitati na webu i prigodnim plakatima. Vodič hodočašća je fra Šimun Markulin. Prijave sa uplatom kod gvardijana fra Maria Radmana.
Povezani članci

Najnovije vijesti