PROSLAVA I TRODNEVNICA GOSPI LURDSKOJ

Franjevačkom samostanu i župi sv. Ante Padovanskog u Šibeniku u suboru, 11. 2. 2023. svečano je proslavljena svetkovina Gospe Lurdske koja se slavi kao suzaštitnica samostana i župe. Vjernici su tokom cijelog dana dolazili u crkvu i utjecali se zagovru Nebeske Majke. Svetu misu u 11 sati koja je bila misa za bolesnike je predvodio gvardijan i župnik fra Mario Radman. Tokom mise vjernici su mogli primiti bolesničko pomazanje. Svečanu večernju svetu misu i procesiju sa svijećama je predvodio fra Ivica Jurić, dr. sc. na KBF-u Splitu. Nakon večernje mise uslijedilo je druženje u velikoj samostanskoj dvorani.

 

 

TREĆI DAN TRODNEVNICE

U župi smo svečano večeras završili duhovnu pripremu za blagdan Gospe Lurdske, suzaštitnice samostana i župe. Treći dan trodnevnice na spomendan bl. Alozija Stepinca, biskupa i mučenika je predvodio don Josip Mužić, prof.dr.sc. na KBF-u Splitu. Prije svete mise župnik fra Mario je predvodio krunicu i molitve u čast Gospe Lurdkse. Nakon večernje mise don Josip Mužić je održao predavanje roditeljima prvopričesnika i krizmanika u velikoj samostanskoj dvorani na temu: Prenošenje vjere.

 

DRUGI DAN TRODNEVNICE

Drugi dan trodnevnice Gospi Lurdskoj je predvodio fra Mario Radman, gvardijan i župnik. U župi je cijeli dan bio izložen Presveti sakramenat gdje su klanjatelji dežurali po sat vremena, a ostali vjernici imali mogućnost doći i pomolit se pred Isusom.

 

PRVI DAN TRODNEVNICE

U Franjevačkom samostanu i župi sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu svečano je u srijedu, 8. veljače 2023. započela trodnevnica kao duhovna priprema Gospi Lurdskoj koja se na Šubićevcu slavio kao suzaštinica samostana i župe.
U 17.15 sati gvardijan i župnik fra Mario je predvodio krunicu i pobožnost Gospi, a u 18.00 sati svetu misu je predvodi fra Lazar Perica, župnik Bilica i Dubrave. Duhovni bend Talita kum je animirao liturgijskim slavljem.