NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (10. – 17. rujna 2023.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (10. – 17. rujna 2023.)

23. nedjelja kroz godinu

Zaziv Duha Svetoga za poč. katehetske godine

 

Svete mise nedjeljom:

9.30 sati (župna misa), 11 sati (dječja/obiteljska) i 19 sati (misa za mlade)

Svete mise preko tjedna svaki dan u: 7 i 19 sati.

Svaki dan prije večernje svete mise moli se Sv. krunica u 18.30 sati.

 

PONEDJELJAK

(11. rujna)

Franjevačka mladež – FRAMA u 20.30 sati.

Pozivamo sve mlade od 14. do 30 god. (osmaše, srednjoškolce i studenti) koji žele poput sv. Franje Asiškoga naučiti sretno živjeti, da se pridruže našoj franjevačkoj mladeži Frami Šubićevac.

UTORAK

(12. rujna)

Presveto Ime Bl. Djevice Marije (Spomendan)

Utorkom u 19 sati slavimo svetu misu za sve žive i pokojne štovatelje sv. Ante. Nakon mise molimo zavjetnu molitvu pred relikvijama sv. Ante.

Radionica kreativnog plesa i pokreta za djecu od 4. do 12. godina starosti. Radionica se odvija u župnoj dvorani svakog utorka u 17 sati.

Dječji zbor ”Ljiljani”, imaju probe u 19 sati u župnoj glazbenoj dvorani. Dječji zbor animira pjevanje preko dječje sv. mise u 11 sati.

SRIJEDA

(13. rujna)

Sv. Ivan Zlatousti, biskup i crkveni naučitelj (Spomendan)

Susret Marijine legije u 17.30h.

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 18.30h. Molimo za naše obitelji.

ČETVRTAK

(14. rujna)

BLAGDAN UZVIŠENJA SV. KRIŽA (Blagdan)

Nakon večernje svete mise u 19 sati će biti pobožnost klanjanja Križu Kristovu. Pozivamo vjernike na molitvu i kontemplaciju. Nakon molitve uslijedit će blagoslov sa Križem na četiri strane svijeta.

PETAK

(15. rujna)

Spomendan Bl. Djevice Marije Žalosne.

Susret s roditeljima kandidatima za prvu pričest i krizmu. Susret će se održati u petak, 15. 9. u 19.30h u župnoj dvorani. Potrebno je da oba roditelja sudjeluju na formativnom susretu, budući da su i otac i majka odgojitelji u vjeri i moralu – prvi i glavni. Ne traži se prisutnost kandidata. Tko god je od roditelja spriječen sudjelovati, potrebno je da za susret delegira odraslog člana obitelji i/li rodbine.

SUBOTA

(16. rujna)

Sv. Kornelije, papa, i Ciprijan, biskup, mučenici (Spomendan)
NEDJELJA

(17. rujna)

24. NEDJELJA KROZ GODINU.

 

 

Ostale obavijesti:

  • Dragi roditelji i djeco, „školski vjeronauk ne može zamijeniti i učiniti suvišnom župnu katehezu. Ta dva oblika nisu istovjetna, nego se nadopunjuju“ (Na svetost pozvani, br. 25). Danas uviđamo da vjeronauk u školi zahtijeva i župnu katehezu. U župi započinjemo s redovitim župnim vjeronaukom – župnom katehezom za djecu. Cilj župne kateheze je usredotočena na liturgiju, zajedništvo i služenje, i prema osposobljavanju za svjedočki život u vjeri, obnovi Crkve i djelovanje iz vjere u društvu. Sve vas dragi roditelji iskreno pozivamo da potaknete svoju djecu na susrete u našoj župi, a posebno na nedjelju svetu misu. Prijavnice možete preuzeti preko naše web stranici ili na stoliću za duhovni tiska. Kateheze započinju od 18. rujna 2023. ovim rasporedom:

– ponedjeljkom 7. razred u 17h

– utorkom 4. razred u 10h (samo kad su djeca u drugoj smjeni)

– srijedom 5. i 6 razred u 17h

– četvrtkom 3. razred (prvopričesnici) u 10 i 17h

– petkom 8. razred (krizmanici) u 17h

 

  • Djeca koja žele postati ministranti, službenici Božjeg oltara, mogu se prijaviti u ministrantsku zajednicu naše župe. Ministrantski susreti su subotom u 11 sati.
  • Nastavljamo sa radionicom kreativnog plesa i pokreta za djecu od 4. do 12. godina Radionica se odvija u župnoj dvorani svakog utorka u 17 sati. Voditeljica radionice je Miljenka Mikulandra, instruktorica klasičnog plesa baleta.
  • Odrasli koji bi željeli primiti sakramente kršćanske inicijacije (krštenje, krizmu, pričest), mogu se prijaviti do početka mjeseca listopada u župni ured i dogovoriti početak kateheze odnosno priprave za primanje sv. sakramenata. Kateheze za Katekumenat počinju u četvrtak, 14. rujna u 20h u Župi Srca Isusova na Baldekinu.
  • Župa sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu je pokrenula projekt za našu župnu crkvu sv. Ante na Šubićevcu, tj. ugradnja klima. Stoga, kako bi mogli riješiti da u našoj crkvi preko svetih misa preko ljeta bude malo ugodnije, a zimi toplije započeli smo skupljati novčane donacije za ugradnju klima-uređajau crkvi sv. Ante. Svoje donacije možete izravno dati župniku u sakristiji nakon svetih misa, u župni ured ili na račun župe IBAN: HR70 2340 0091 1110 0699 6 – PBZ. Neka Bog blagoslovi ovaj naš zajednički projekt i neka nas učini složnima za našu župnu zajednicu ali neka podari i obilje milosti za svaku darežljivost i ljubav prema župnoj zajednici.
  • Nakane molitve krunice: pon – za obraćenja grešnika i muškaraca; uto – protiv psovke i ovisnosti; sri – za mir u svijetu i naše obitelji; čet – za svećenike i duhovna zvanja; pet – za nerođene i protiv pobačaja; sub – za djecu i mlade; ned– za bolesne, nemoćne, patnike i duše u čistilištu.

Povezani članci

Najnovije vijesti