NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (1. – 8. listopada 2023.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (1. – 8. listopada 2023.)

26. nedjelja kroz godinu

Svete mise nedjeljom:

9.30 sati (župna misa), 11 sati (dječja/obiteljska) i 18 sati (misa za mlade)

 

Svete mise preko tjedna svaki dan u: 7 i 18 sati.

Svaki dan prije večernje svete mise moli se Sv. krunica u 17.30 sati.

 

NEDJELJA

(1. listopada)

1. DAN TRODNEVNICE u čast sv. Franje Asiškog.

U 17 sati franjevačka krunica, u 17.45 sati molitve u čast sv. Franje.

Svetu misu u 18 sati predvodi fra Jerko Kolovrat, župnik u Slivnu.

Frama Šubićevac preko večernje mise ima primanja i obećanja.

PONEDJELJAK

(2. listopada)

2.  DAN TRODNEVNICE u čast sv. Franje Asiškog.

U 17 sati franjevačka krunica, u 17.45 sati molitve u čast sv. Franje.

Svetu misu predvodi fra Mario Radman, gvardijan i župnik.

Kateheze za 7. razred – nema.

Franjevačka mladež – FRAMA u 20.30 sati.

UTORAK

(3. listopada)

3. DAN TRODNEVNICE u čast sv. Franje Asiškog.

U 17 sati franjevačka krunica, u 17.45 sati molitve u čast sv. Franje.

Svetu misu predvodi fra Jakov Begonja, župnik u M. Zagori.

Nakon večernje mise slijedi OBRED PREMINUĆA SV. OCA FRANJE.

Pozivamo sve članove OFS-a i Frame, sve simpatizere i sve štovatelje na sudjelovanje u trodnevnici i svetkovini sv. Oca Franje.

SRIJEDA

(4. listopada)

SVETKOVINA sv. Franje Asiškoga, utemeljitelj Franjevačkog reda.

Svete mise: 7 i 18 sati.

U 17.15 sati franjevačka krunica i litanije sv. Franje.

Večernje svetu misu predvodi fra Mario Radman, gvardijan i župnik. Nakon mise čašćenje relikvija sv. Franje.

ČETVRTAK

(5. listopada)

Kateheze za PRVOPRIČESNIKE u 10 i 17 sati.

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise.

CJELONOĆNO KLANJANJE – za duhovna zvanja.

PETAK

(6. listopada)

Kateheze za KRIZMANIKE u 17 sati.

PRVI PETAK. Nakon večernje mise molimo Zlatnu krunicu i litanije u čast Srca Isusova. Prigoda za sv. ispovijed od 17.30 sati.

SUBOTA

(7. listopada)

Bl. Djevica Marija od Krunice. Gospa od Ružarija (Spomendan)

HODOČAŠĆE U MEĐUGORJE. Polazak u 5.30 sati ispred crkve sv. Ante.

PRVA SUBOTA. Molitva franjevačke krunice u 17.15 sati. Predvodi Franjevački svjetovni red. Posvetna molitva Bezgrešnom Srcu Marijinu.

NEDJELJA

(8. listopada)

27. NEDJELJA KROZ GODINU.  

 

Ostale obavijesti:

  • Dragi roditelji i djeco u župi su započele župne kateheze za djecu. Stoga, pozivamo roditelje da potaknete svoju djecu na susrete u našoj župi, a posebno na nedjeljnu svetu misu. Prijavnice možete preuzeti još danas preko naše web stranice ili na stoliću za duhovni tisak.
  • Likovna – kreativna radionica u našoj župi. Molimo roditelje koji su zainteresirani da njihova djeca pohađaju radionicu mogu uzeti PRIJAVNICU sa stolića ili preuzeti preko naše web stranice. Radionica je utorkom u 18 sati u župnoj likovnoj učionici.
  • Miroljubivo bdijenje Inicijative „40 dana za život“ u našem gradu Šibeniku pred Općom bolnicom Šibenik. Molitva i bdijenje se održava svakim danom od 8 do 20 sati. Molimo župljane da se uključe u molitvu za prestanak pobačaja, za život svakog začetog djeteta.
  • Mjesec listopad je Marijin mjesec. Svaku večer u 17.30 sati je listopadska pobožnost. Molimo osobno i zajednički Gospinu krunicu! Mjesec listopad je mjesec Svete Krunice. U nakani krunice svaki dan ćemo moliti za potrebe obitelji u našoj župi, a krunicu će predvoditi razne katehetske grupe u našoj župi. Pozivamo vjernike, djecu i mlade da se uključe u molitvu sv. krunice svaki dan u crkvi sv. Ante.
  • Župa sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu je pokrenula projekt za našu župnu crkvu sv. Ante na Šubićevcu, tj. ugradnja klime i grijanja. Svoje donacije možete izravno dati župniku u sakristiji nakon svetih misa, u župni ured ili na račun župe IBAN: HR70 2340 0091 1110 0699 6 – PBZ. Neka Bog blagoslovi ovaj naš zajednički projekt i neka nas učini složnima za našu župnu zajednicu ali neka podari i obilje milosti za svaku darežljivost i ljubav prema župnoj zajednici.
  • U župi želimo pokrenuti radionicu šaha za djecu pod nazivom Šah-mat. Pozivamo djecu osnovne škole koji vole igrati šah ili bi voljeli naučiti igrati šah da dođu na radionicu koja će biti svake srijede od 18.30 do 19.30 sati u župnim prostorijama. Radionicu će voditi naš župljanin Ante Dobrović. Prvi je susret u srijedu, 11. 10. 2023., u 18.30 sati.
  • U župi želimo pokrenuti POMOĆ PRI UČENJU za djecu osnovne škole u našoj župi kojima malo teže idu pojedini predmeti a traže dodatnu pomoć. Zasada se javila jedna profesorica iz matematike koja želi pomoći djeci pri učenju za i 6. razred. Prvi susret započinje u petak, 13. 10. 2023. od 17 do 18 sati za 5. razred, a od 18 do 19 sati za 6. razred. Susreti su u župnoj učionici. Molimo i ostale profesore iz drugih predmeta koji se žele uključiti u ovaj projekt naše župe da se jave župniku.
  • Nakane molitve krunice: pon – za obraćenja grešnika i muškaraca; uto – protiv psovke i ovisnosti; sri – za mir u svijetu i naše obitelji; čet – za svećenike i duhovna zvanja; pet – za nerođene i protiv pobačaja; sub – za djecu i mlade; ned– za bolesne, nemoćne, patnike i duše u čistilištu.
Povezani članci

Najnovije vijesti