Primanja i obećanja Frame Šubićevac

0
13

U nedjelju, 1. listopada 2023. na prvi dan trodnevnice u čast sv. Franje u samostanskoj crkvi sv. Ante Padovanskog na Šubićevcu u Šibeniku, Frama Šubićevac imala je svoja primanja i obećanja gdje se 5 framaša primilo i započelo put svoje formacije i življenja života po primjeru sv. Franje Asiškog, 10 framaša je dalo svoja prva obećanja gdje su pred Bogom i pred zajednicom vjernika obećali i izrekli odluku da će svojevoljno rasti u duhu skupa s našim Gospodinom, a 9 framaša je obnovilo svoja obećanja.

Euharistijsko slavlje u 18 sati je predvodio fra Jerko Kolovrat, prof. na KBF u Splitu i župnik u Slivnu, uz njega koncelebrirali su braća svećenici: fra Šimun Markulina, župnik sv. Jeronima na Meterizama, fra Žarko Maretić, župnik Bezgrješnog začeća BDM u Crnici i fra Mario Radman, gvardijan, župnik i duhovni asistent Frame Šubićevac.

Našu duhovnu obnovu i trodnevnicu za nas framaše smo započeli u četvrtak, 28. rujna gdje smo pred Presvetim Oltarskim Sakramentom koje je predvodio naš duhovni asistent fra Mario Radman kroz molitvu, pjesmu i razmatranje razmišljali tko je naša oaza mira, preispitivali neke svoje odluke, osluškivali Božji glas, zatim tko nam zapravo pruža pravi mir i toplinu u srcu, te se trudili spoznavati i moliti da nam pokaže Gospodin svoj put koji je najsavršeniji i najbolji za nas.

Sljedećeg dana ujutro na svetkovinu sv. Mihovila, zaštitnika našeg grada Šibenika i šibenske biskupije, pošli smo u procesiju i na svetu misu ispred naše katedrale sv. Jakova, a navečer smo pristupili sakramentu ispovijedi da čista budemo duhovno spremni za svoja primanja i obećanja.

Zadnji dan naše trodnevnice u subotu, 30. rujna smo od ranog jutra pripremali sve za slavlje, uređivali našu dvoranu i pripremajući za naše obitelji, prijatelje i druge framaše koji nam planiraju doći. Poslijepodne smo hodočastili u susjednu župu sv. Jeronima na Meterizama koja je slavila svoga zaštitnika te smo u procesiji i svetoj misi sudjelovali sa ostalim framašima u proslavi njihovog zaštitnika.

I tako malo po malo je došao naš veliki dan koji je bio pun emocija, Božje i bratske ljubavi, te radosti koju smo podijelili s ostalim framašima, kojima smo jako zahvalni na dolasku a to su: naši susjedi Meterize, Lišani, Drniš, Imotski, Vinjani, Runovići i Poljud-Split). 

Svim framašima želimo mir, ustrajnost i Božji blagoslov da iz bliže slijede sv. Franju.

 

Tekst: Tea Krečak, voditeljica formacije u Frami Šubićevac