NaslovnicaIstaknutoNAJAVA: POBOŽNOST 13 UTORAKA SV. ANTI - “Per Antonium ad Jesum (Po...

NAJAVA: POBOŽNOST 13 UTORAKA SV. ANTI – “Per Antonium ad Jesum (Po Anti k Isusu)”

ovo su riječi što ih je izrekao papa Pijo XI. Svetog Antu poznajemo kao velikog ljubitelja šutnje i molitve, velikog učitelja duhovnog života, živi primjer kreposti i svetosti, danas moćni zagovornik kod Boga. 

Dragi vjernici i štovatelji sv. Ante, pozivamo vas na sudjelovanje u pobožnosti 13 utoraka svetom Anti koju ove godine započinjemo u utorak, 19. ožujka 2024. na svetkovinu sv. Josipa. Svaki utorak do proslave sv. Ante Padovanskog (13. lipnja) molimo pobožnost za njegov zagovor. Utorak je posvećen svetom Anti, jer su toga dana njegovi smrtni ostaci preneseni u Padovu i pokopani u crkvi sv. Marije, kasnije pretvorenoj u veličanstvenu Svečevu baziliku. 

Utorak je trinaest na spomen 13. lipnja, datuma preminuća ovog omiljenog sveca. Sveti je Ante “svetac svega svijeta”, a za naš Franjevački samostan i župu sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu važan je i svih onih koji se njemu utječu. 

Svakog utorka MOLITVENO – LITURGIJSKI PROGRAM započinje:

7.30 – 17 sati – Cjelodnevno klanjanje 

17 sati – Molitva sv. krunice i litanije sv. Ante

17.30 sati – Večernja u čast sv. Ante i prilika za ispovijed

18 sati – Sveta misa s prigodnom propovijedi. 

19 sati – Čašćenje relikvija                                   

Kroz svaki utorak dolaze nam razni propovjednici koji će nas uvodi u život sv. Ante. Molimo zajedno 13 utoraka krunicu na čast svetog Ante Padovanskog s nakanom da nas Bog njegovim zagovorom udijeli mir našem svijetu i učvrsti vjeru u našim obiteljima.

Prethodni članak
Sljedeći članak
Povezani članci

Najnovije vijesti