NaslovnicaNovostiHOLYWIN – Pobjeda svetosti

HOLYWIN – Pobjeda svetosti

Frama iz župe Sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu je organizirala molitveno bdijenje “HOLYWIN – Pobjeda svetosti”, uoči svetkovine Svih Svetih u ponedjeljak, 31. 10. 2022. Program je započeo u 17.30h svetom krunicom, zatim u18h svetu misu je predvodio fra Mario Radman, gvardijan i župnik, da bi nakon večernje mise uslijedilo euharistijsko klanjanje.
Program je nastavljen nakon klanjanja prikazivanjem filma NAJVEĆI DAR (istiniti film o snazi oprosta)
Župljani su zajedno sa mladima kroz zajedništvo, pjesmu i molitvu obnovili običaj okupljanja na molitvu i bdjenje uoči velikih katoličkih svetkovina, što je i cilj Holywina.
Poziv na svetost je dakle, povratak toj orginalnoj slici koju je crkva uvijek vidjela u Isusu Kristu – Bogu i čovjeku. Poziv na svetost je ta harmonija između nas – ograničenih, krhkih, slabih – i poziva da ostvarimo jedinstvo s Bogom i u Bogu, da živimo svetost, neporočnost. To nije nešto što je isključivo naše i plod naših djela, već je to Božje djelo, Božji dar, Božja milost u nama i naš odgovor na taj dar. To je dakle Božji poziv čovjeku koji je slika Božja.
Sv. Ivan od Križa reče: „Uvijek se sjećaj vječnog života, i misli kako će najniži i najsiromašniji, oni koji sami sebe manje cijene, uživati više mjesto u većoj slavi Neba.“
 
Povezani članci

Najnovije vijesti