NaslovnicaNovostiZAZIV DUHA SVETOGA

ZAZIV DUHA SVETOGA

Kakav je naš Bog? Naš Bog je strpljiv i milosrdan. Bog je poput milosrdnog oca iz nedjeljnog evanđeoskog odlomka koji strpljivo čeka na povratak svog sina, a onda ga radosno prima u svoj zagrljaj i priređuje gozbu.

Bog je upravo i nas tako dočekao ove 24. nedjelje kroz godinu. Crkva je  bila puna djece, učenika, roditelja i ostalih vjernika koji su se, nakon uspavanosti tijekom ovih ljetnih vrućina,  vratili svome Ocu kako bi u zajedništvu vjere zazvali Duha Svetoga za uspješan početak nove školske i vjeronaučne godine.

Ovo misno slavlje predvodio je fra Mario Radman, župnik uz mnogobrojne ministrante koje su posluživali za stolom Gospodnjim.

U svojoj propovijedi fra Mario je svima postavio pitanje: „Kakav je za nas Bog?“ Bitno nam je na ovo pitanje pronaći odgovor jer danas mnogi imaju krivu sliku Boga, doživljavaju Boga kao nekog jako dalekog, nekog tko je negdje u visinama, tko je stvaranjem svijeta završio svoje djelovanje. Ali Bog ne miruje, Bog je stalno u akciji, traži načina kako da grešnika dovede na put svetosti. Upravo zato šalje svoga Sina da nas vrati k sebi. Bog i svakog vjernika poziva da svojim životom, svjedočeći Kristovu ljubav i dobrotu, privodi zalutale k Bogu. Slijediti Krista na putu u Kraljevstvo Nebesko, postati svet smisao je života. To je moguće postići jedino preko križa. Pomirenje s Gospodinom kroz svetu ispovijed održava nas na pravom putu za Kraljevstvo Nebesko.

I zato raduje da je ove godine sakramentu svete ispovijedi, prigodom početka nove školske i vjeronaučne godine, pristupilo znatno više učenika nego prošlih godina.

Fra Maria je posebno dirnula priča koju je ispričao svojim župljanima, a koju je čuo o jednom ministrantu. Izlazeći iz ispovjedaonice, ministrant je sav radostan, spontano uskliknuo: „Yes, sad sam svet, tek sad sam svet i sad mogu ići u Nebo“.

U ovom misnom slavlju sudjelovala su i djeca koja su prinosila darove i uputili molitve Nebeskom Ocu za sve učenike, odgojitelje, učitelje, vjeroučitelje, profesore, roditelje i sve one koji ih prate na njihovom putu odrastanja.

Na poseban način ovo misno slavlje uzveličali su zborovi, dječji zbor „Ljiljani“ i župski zbor „Sv. Ante“, uz vodstvo Tine Banovac i Nikoline Gović.

Nakon blagoslova, djeca su ispred crkve, u druženju i veselju, blagovali krafne, a zasladili su se i lizalicama koje je, po već ustaljenom običaju, podijelio fra Mario.

 

[embedsocial_album id=”783f4ed82aa6eaa302e65fc279a7a4fdb0eddbf2″]

Povezani članci

Najnovije vijesti

Najava: Ispovijed

NAJAVA: Prodaja kolača

Doček sv. Nikole

Susret Frame Šubićevac