NaslovnicaNovostiZadnji dan Velike devetnice - 9 srijeda u čast sv. Josipa

Zadnji dan Velike devetnice – 9 srijeda u čast sv. Josipa

U župi sv. Ante Padovanskog u Šibeniku je proslavljena zadnja srijeda u sklopu Velike devetnice u čast sv. Josipa. Župa se pripremala devetnicom kroz devet srijeda i cjelonoćnim klanjanjem. Nakane koje smo molimo kao župna zajednica su bile: za duhovni preporod naših obitelji i blagoslov djece, za dar bračnog partnera, za duhovna zvanja, za oslobođenje od bolesti i prestanak rata, te za našu Domovinu. Fra Mario, gvardijan i župnik nas je kroz devet srijeda uvodio kroz razmišljanje Božje Riječi i primjer sv. Josipa, kojeg ćemo svečano proslaviti u subotu, 19. ožujka.
Sveti Josip dobio je Božju Riječ u snu!
I ona je promijenila njegov život, promijenila njegov način razmišljanja, promijenila je njegovu odluku da otpusti Mariju nakon što je otkrio da je ostala trudna. Promijenilo se, tako i naš život se mijenja. Josip je otvorio vrata svog života, svog uma i srca toj Božjoj Riječi i ona mu je otkrila koja je tajna njegovog života, tajna je biti pratnja i biti u službi Sina Božjega, Isusa Krista, na koji način, nije nam zapisano, ali je bio tu, bio je onaj koji je čuvao i pazio to Dijete, koji je štitio tog Dječaka u Nazaretu.
Molimo za one koji se žele posvetiti u služenju ljudima da služe u poniznosti bez zadrške. Krist nas želi otvorene njegovoj milosti. Neopterećene. Zauzmimo se za sebe. Ostavimo se bahatih molitava koje nas unesrećuju i pokorimo se Njegovoj ljubavi koja se dariva u obilju. Neka nas svemogući Bog po primjeru sv. Josipa poučava i vodi, da u kraljevstvu njegovu u zajedništvu sa svima svetima naše veselje nikada ne prestane, poručio je večeras fra Mario u svojoj propovijedi.
Sveti Josipe, moli za nas!

 

Povezani članci

Najnovije vijesti