NaslovnicaIstaknutoVelika subota - Uskrsno bdjenje

Velika subota – Uskrsno bdjenje

Večerašnjim bogoslužjem vazmenog bdijenja Crkva je stigla do samog vrhunca svetog trodnevlja: muke, smrti i uskrsnuća Gospodina našega Isusa Krista.
Ove noći kršćani bdiju. Od starine ova je noć na poseban način sveta za sve one koji su prihvatili Krista. Po starodrevnoj predaji ova je noć posvećena Gospodinu i njegovoj pobjedi nad smrću. Najbitnije: sigurna je činjenica da nas Bog iz smrti izvodi u život. O tome smo slušali, pjevali, molili – sve doživljavali i uz pomoć obreda, simbola i radnji.
Slavlje Vazmenog bdijenja razdijeljeno je u četiri dijela: Služba svjetla, Služba riječi, Služba krsnog slavlja i Euharistija.
Dočekali smo novi dan – Uskrs. Neka cijeli Vaš život bude ispunjen zanosnom hvalom u čast uskrslom Gospodinu za Njegovu žrtvu kojom nas je ”u svojoj divnoj ljubavi”, spasio i otkupio. Doista, On jedini može otvoriti vrata koja smo čvrsto zatvorili u svojim strahovima, izliječiti naše rane i dati nam puninu života. A najbolja čestitka za sve nas će biti, ako ova vazmena slavlja budu poticaj i snaga za aktivnije i kvalitetnije uključivanje u život naše župne zajednice.
Neka uskrsni blagoslov siđe također i na sve plodove naših ruku, na uskrsna jela, koja smo danas blagoslovili, moleći da i preko zajedničkog blagovanja zaživimo obnovljenim obiteljskim životom.

 
Prethodni članak
Sljedeći članak
Povezani članci

Najnovije vijesti