NaslovnicaNovostiTreći dan trodnevnice Majci Božjoj Lurdskoj

Treći dan trodnevnice Majci Božjoj Lurdskoj

Zadnji dan duhovne pripreme pred svetkovinu Majke Božje Lurdske, suzaštitnice župe sv. Ante na Šubićevcu u Šibeniku predvodio je fra Dario Galić, župni vikar u Širokom Brijegu. Uz koncelebraciju sa fra Mariom Radmanom župnikom i gvardijanom bio je i župnik fra Nikola Rosandić iz Gradnića (BiH) koji je sa fra Zlatkom Ćorićem, župnim vikarom u Širokom Brijegu i Stankom Juriljem bila duhovna pratnja našem večerašnjem propovjedniku. Fra Dario nam je razlomio Božju riječ koju je povezao sa dašnjim spomendanom bl. Alozijem Stepincem, biskupom i mučenikom.

10. veljače 1960. godine oko 14:15 sati, u svom krašićkom bolesničkom krevetu, umro je kardinal Alojzije Stepinac. Zatražio je da mu daju svijeću koju je dao blagosloviti na Svijećnicu. Primio je u ruke, posve miran, i izdahnuo… Njegove zadnje riječi bile su: „Gospodine, budi volja Tvoja!“ Danas, je šezdeset druga obljetnica njegova rođenja za nebo.
Naša molitva je bila na čast i hvalu Bogu što nam je podario velikana i mučenika vjere.
Također, molili smo se za Svetu Katoličku Crkvu, sv. Oca, biskupe, svećenike, redovnike i redovnice, za nova svećenika i redovnička zvanja, za duhovni preporod našeg naroda, domovine, za sve hrvatske mučenike kroz povijest naše opstojnosti.
Blaženi Alojzije Stepinče, moli s nama, moli za nas!

 

Povezani članci

Najnovije vijesti