NaslovnicaNovostiSVIBANJSKE POBOŽNOSTI

SVIBANJSKE POBOŽNOSTI

Mjesec svibanj poklanjamo i posvećujemo Mariji kao izraz odanosti i poštovanja prema Majci našega Spasitelja i našoj vlastitoj Majci koja ničije molbe ne odbija jer u nama gleda svoju djecu. Marijina uloga u povijesti spasenja je veličanstvena: Isus, Spasitelj i Sin Božji, rođen je od Presvete Marije radi našega spasenja. Bit vjere je to da se Sin ne može odvojiti od Majke. Zato nam je ona važna u našem vjerovanju, kao posrednica naših molitava.

Zato je važno ovu ljubav koju osjećamo pretvoriti u osobni susret s Isusom, njezinim jedinim Sinom i našim Spasiteljem. A da bi uistinu to ostvarilo valja slijediti ono što nas je poučio papa sv. Ivan Pavao II., a to je da je Marija euharistijska žena. To znači da mi – svećenici i vjernici, kada slavimo Svetu Euharistiju molimo Mariju da nam pomogne primiti Krista kao što ga je primila Ona, koja je prvo svetohranište. I mi smo pozvani biti Kristovo svetohranište. To je ta istina tako jednostavna i tako duboka. Idemo prema Kristu zajedno s Gospom.

Neka nam u tome posebno pomogne molitva Krunice, jer su njezina otajstva vrlo jednostavna, i ujedno beskrajno duboka, i ona su otajstva našega života, osobnoga i života naših obitelji, naših gradova, naše zemlje, Crkve i svijeta.
Povjerimo Njoj da vodi naše korake ovim nestalnim zemaljskim životom, te da nam pomogne da budemo istinski prijatelji njezina Sina i odvažni graditelji njegova Kraljevstvu u svijetu.

Povezani članci

Najnovije vijesti