NaslovnicaNovostiSvetkovina Presvetoga Tijela i Krvi Kristove

Svetkovina Presvetoga Tijela i Krvi Kristove

U župi sv. Ante Padovanskog na Šubićevcu svečano je proslavljena svetkovina Presvetoga Tijela i Krvi Kristove. Slavimo dar u kojemu nam je Isus ostavio sama sebe – euharistiju.
Ta Isusova velika ostavština, koju svakodnevno slavimo na našim oltarima, poziva nas da živimo euharistijskim životom, tj. životom zahvale, predanja i suobličavanja Očevoj volji te da izvršavamo njegovu volju. Jedini ispravan stav koji možemo zauzeti pred misterijem euharistije, zadivljeni njenom neshvatljivom dubinom, jest stav klanjanja, zahvaljivanja, klečanja i u svetkovini Tijelova ‘hodanja s Isusom’.
Diljem naše domovine, ali i diljem svijeta gdje postoje katoličke crkve, i nakon svete mise nosimo Isusa u procesiji da ga vide i drugi. Tako je po prvi puta učinjena Tjelovska procesija u našoj župi. Na taj način svjedočimo drugima koji možda ne dolaze na svetu misu i koji ne vjeruju ono što mi vjerujemo. To ne činimo često, misa se najčešće slavi unutar crkve, ali danas ćemo izići izvan crkve i s ponosom reći svijetu da je ovo stvarno Isus, da je on prisutan, živ, da je među nama.
Današnjom svetkovinom Tijelova Crkva želimo da još dublje razmatramo to da je u svetohraništu Isusovo tijelo, krv, duša i božanstvo. Pod prilikama kruha i vina mi doista blagujemo Isusa Krista. Radujmo se tomu velikomu otajstvu!
 
Povezani članci

Najnovije vijesti